Πάφος Vs ΑΠΟΕΛ 2-3

Η χαλαρότητα και τα χτυπητά αμυντικά κενά δεν κόστισαν ούτε αυτή τη φορά αφού το γκολ του Σοουζα στις καθυστερήσεις απέτρεψε την απώλεια βαθμών. Η ομάδα μας έπαιξε με τη φωτιά και δεν κάηκε αφού πέταξε το προβάδισμα των δυο γκολ λόγω της χαλαρότητας και της προβληματικής αμυντική λειτουργίας που είχε σε ακόμα έναν αγώνα.

O τρόπος με τον οποίο η Πάφος έφτασε στην ισοφάριση άφησε ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη την αμυντική μας γραμμή ενώ τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα όταν μείναμε με 10 παίκτες λόγω τραυματισμού του Λάγο. Μας έσωσε όμως το γκολ του Σόουζα στις καθυστερήσεις…

Ο αγώνας

Από την αρχή  έγινε ξεκάθαρο ότι η ομάδα μας ήταν αυτή που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων αφού η Πάφος αμυνόταν στο δικό της μισό σε μια προσπάθεια να κρατήσει τους παίκτες μας μακριά από της εστία του Κόπριβετς.

Με το πέρασμα του χρόνο η καλή κυκλοφορίας της μπάλας οδήγησε σε καλές προϋποθέσεις ή και ευκαιρίες για γκολ. Η ανάπτυξη γινόταν ουσιαστικά από την αριστερή πλευρά όπου ήταν ο Σάλαϊ αλλά και μερικές φορές και ο Ζαχίντ.

Ο κινητικός Ντελατόρε βοηθούσε στην ανάπτυξη ενώ στο 24 έχασε την πιο μεγάλη ευκαιρία όταν βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ο Κόρπιβετς απόκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Στο διάστημα αυτό φάνηκαν και τα αμυντικά κενά της ομάδας με πιο χαρακτηριστική τη φάση στο 25 όταν ο Πέρεθ έδιωξε δύσκολα την μπάλα όταν επιθετικός της Πάφου βρέθηκε σε θέση βολής.

Το γκολ που επιδίωξαν οι παίκτες του Δώνη ήρθε στο 31 όταν μετά από εξαιρετική συνεργασία των Σοουζα, Εμπεσίλιο και Ζαχίντ η μπάλα κατέληξε στον τελευταίο που με άψογο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Το 0-1 έδωσε στην ομάδα μας σημαντικό προβάδισμα το οποίο έγινε ακόμα πιο μεγάλο με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. Στο 48 ο Ζαχίντ με σέντρα έδωσε την ευκαιρία στον Ντελατόρε με κεφαλιά να στείλει την μπάλα στα δίκτυα.

Το 0-2 έδωσε στον ΑΠΟΕΛ το ξεκάθαρο προβάδισμα που ήθελε και το ζητούμενο σε όλο σχεδόν το δεύτερο ημίχρονο ήταν η σωστή διαχείριση του σκορ. Η χαλάρωση και τα πολλά λάθη ήταν το κύριο χαρακτηριστικό των παικτών του Δώνη γεγονός που έφερε νωρίς την μείωση του σκορ. Αυτό έγινε μετά από λάθος στη μεσαία γραμμή που έφερε τον Μπερίγκο σε θέση βολής και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Πέρεθ.

Το 1-2 ανάγκασε τον Δώνη να επιχειρήσει διορθωτικά μέτρα με το Λάγο να περνά στη θέση του Ιωάννου ενώ στο 70 έγινε και η δεύτερη αλλαγή με τον Ποτέ να περνά στη θέση του Ντελατόρε.

Ο Ποτέ έκανε αισθητή την παρουσία του αφού μέσα σε δυο λεπτά με δυο κεφαλιές έφτασε κοντά στο γκολ το οποίο όμως του στέρησε ο Κόπριβετς. Στο 74 ο Δώνης ολοκλήρωσε τις αλλαγές με τον Ορ να αντικαθιστά τον Σάλαϊ που δεν μπόρεσε να βοηθήσει.

Τα αμυντικά κενά έβγαζαν μάτια και στο 79 ήρθε η ισοφάριση. Μετά από ασιστ του τερματοφύλακα Κόπριβετς και τραγική συνεννόηση των Μερκή και Πολιάκοφ ο Μπεριγκό πρόλαβε τον Πέρεθ και έστιελε την μπάλα στα δίκτυα για να κάνει το 2-2.

Το τέλος ήταν δραματικό αφού έστω και αν μείναμε με δέκα λόγω τραυματισμού του Λάγο στις καθυστερήσει ο Σόουζα πέτυχε το πιο σημαντικό γκολ της χρονιάς για να διαμορφώσει το 2-3.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κίτρινες: Εμπεσίλιο, Ορ

ΑΠΟΕΛ
Πέρεθ, Μερκής, Πολιάκοφ, Νσούε, Εμπεσίλιο, Ζαχίντ, Σαλάϊ (74 Ορ), Μοράις, Ιωάννου (66΄Λάγο), Ντελατόρε (70΄Ποτέ), Σόουζα

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!