Παράπονα ή σπόντες ή προειδοποιήσεις

Ακόμα δυσκολεύομαι να κατανοήσω τη σκοπιμότητα των όσων ανάφερε ο Δώνης την Κυριακή όταν μας έβαλε όλους στο δίλημμα αν οι χτυπητές αδυναμίες του ΑΠΟΕΛ είναι θέμα ποιότητας ή χαλαρότητας των παικτών. Η εντύπωση που μου δημιουργείται είναι πως όταν ο προπονητής μας βρίσκεται κάτω από πίεση, επιχειρεί κάποια επικοινωνιακά ξεσπάσματα τα οποία όμως δεν βοηθούν ιδιαίτερα ή καλύτερα με ουσιαστικό τρόπο.

Κληθείς να σχολιάσει την προβληματική αμυντική λειτουργία ο Δώνης είπε ότι ότι το πρόβλημα της ομάδας δεν είναι πρόσφατο αλλά παρατηρείται όλη τη χρονιά και σχετίζεται με την αδυναμία των αμυντικών χαφ κυρίως αλλά και των ακραίων μέσων να λειτουργήσουν σωστά.

Το πρόβλημα σύμφωνα με τον προπονητή μας εστιάζεται στις λανθασμένες μεταβιβάσεις των μέσων και οι οποίες δίνουν την ευκαιρία στους αντιπάλους να μας τρυπούν με σχετική ευκολία.

Δεν έμεινε όμως μέχρι εκεί αφού έκρινε σκόπιμο να εστιάσει τη ρίζα του προβλήματος στην ποδοσφαιρική ποιότητα των παικτών ή στη χαλαρότητα με την οποία προσεγγίζουν τους αγώνες. Το τερμάτισε μάλιστα αναφέροντας ότι αν δεν υπάρχει ποιότητα τότε την αποκτάς μέσω των μεταγραφών.

Αναπόφευκτα τα παράπονα ή σπόντες ή προειδοποιήσεις στρέφονται προς συγκεκριμένους παίκτες. Τον Μοράις και τον Σόουζα αφού τον Φαρίας δεν τον χρησιμοποιεί σχεδόν καθόλου έστω και αν υπάρχουν ενδείξεις ότι έχει έντονα χαρακτηριστικά Σακέτι.

Αυτό που πρέπει να διερωτηθεί ένας συνειδητοποιημένος οπαδός είναι γιατί το πρόβλημα το οποίο πάει πίσω εδώ και μήνες δεν λύθηκε μέχρι σήμερα και γιατί θα λυθεί με τις συγκεκριμένες δημόσιες αναφορές του Δώνη. Αναφορές που κάποιος μπορεί κάλλιστα να τις ερμηνεύσει και ως δημόσια κριτική προς τους παίκτες.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Νουνό ήταν μέτριος στον αγώνα με την Ομόνοια. Τίθεται όμως το ερώτημα αν είναι με τέτοιου είδους δημόσιες προτροπές που θα βελτιωθεί ή θα συνετιστεί ο αρχηγός του ΑΠΟΕΛ τον οποίο δεν μπορεί κάποιος να τον χαρακτηρίσει ούτε χαλαρό αλλά ούτε και ποιοτικά ανεπαρκή.

Η επιβεβαίωση ότι ο Δώνης βρίσκεται κάτω από πίεση ήρθε και από τον τρόπο που επιχείρησε να δικαιολογήσει την επιμονή του να χρησιμοποιεί τον Σάλαι σε μια θέση που ουσιαστικά καταστρέφει τα δυνατά του σημεία. Είπε λοιπόν ότι από τους παίκτες που προπονούνται αυτοί που παίζουν στην 11αδα είναι αυτοί που το δικαιούνται. Δεν ξέρω πως ένιωσε ο Αλωνεύτης για παράδειγμα ακούγοντας αυτή τη δήλωση η οποία και πάλι δεν πείθει αφού εδώ και μήνες ο ΑΠΟΕΛ παίζει στους πλείστους αγώνες χωρίς ανάπτυξη από τα άκρα.

Είναι επίσης παραγωγικό και συμφέρον για την ομάδα να αγωνίζεται βασικός ένας παίκτης που βγάζει μάτια στις προπονήσεις έστω και αν στους επίσημους βασανίζεται άσκοπα σε μια θέση που δεν του ταιριάζει;

Ασφαλώς και ο Δώνης είναι ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ και αυτός που έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο. Ένιωσε την ανάγκη να μας το θυμίσει και ο ίδιος στις σχετικές δηλώσεις. Μακάρι οι επιλογές του σε θέματα αγωνιστικού πλάνου και επικοινωνίας να τον δικαιώσουν και όσοι τολμούμε να τον κρίνουμε να εκτεθούμε!

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X