Περί περηφάνιας ο λόγος

Να με συγχωρέσει ο Τιμούρ Κετσπάγια αλλά εγώ δεν νιώθω περήφανος για την άδικη ήττα από την Σάλκε. Ο φόβος μου ήταν να μην δεχόμασταν μια ήττα μεγάλο σκορ οπότε η εξέλιξη του αγώνα προκάλεσε περισσότερο ανακούφιση ή και πικρία που η μπάλα δεν μας έκανε το χατίρι αν υπάρχει αυτή η παράμετρος στο ποδόσφαιρο. Έχω πλήρη επίγνωση τι σημαίνει να βγαίνει μια ομάδα από την Κύπρο για να αντιμετωπίσει την οποιαδήποτε Αστάνα ή Αστέρα στο Champions League ή το Europa League.

Η γενική εντύπωση λοιπόν για τη φετινή ευρωπαϊκή πορεία του ΑΠΟΕΛ είναι ότι μπορούσε και έπρεπε να πάει καλύτερα. Το ότι βρίσκεται στην τελευταία θεση της βαθμολογίας είναι αντιπροσωπευτικό του τι έχει συμβεί και μόνο αν αλλάξει αυτό με την ολοκλήρωση της τελευταίας αγωνιστικής θα διασκεδάσουμε τις εντυπώσεις.

Ασφαλώς και χάρηκα που είδαμε έναν συγκεντρωμένο και σοβαρό ΑΠΟΕΛ να βλέπει κατάματα την Σάλκε που συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο πλούσιες ομάδες της Ευρώπης αλλά όχι και περήφανος …

Δυστυχώς ο ΑΠΟΕΛ έπαθε αυτό που φοβόταν ο Κετσπάγια όσον αφορά τους τραυματισμούς. Το ότι κάποιοι παίκτες δεν ήταν 100% έτοιμοι σε συνδυασμό με τις εντάσεις που έπρεπε να βγάλουν απέναντι σε ομάδα επιπέδου έφερε και πάλι μυϊκούς τραυματισμούς.

Για τον Αντωνιάδη το πράγμα μύριζε από τον προηγούμενο αγώνα και είναι για αυτό που δεν πρέπει να μας προκαλεί αίσθηση. Ο παίκτης ένιωσε ενοχλήσεις πριν τον αγώνα με την Ανόρθωση με ρίσκο αγωνίστηκε και έβγαλε τον αγώνα αλλά με τη Σάλκε τραυματίστηκε.

Η μεγαλύτερη απώλεια θα είναι αυτή του Σωτηρίου αν η υποτροπή του είναι τέτοια που θα τον κρατήσει εκτός για περισσότερο από μια εβδομάδα. Ο Κετσπάγια μας έδειξε ότι δεν υπολογίζει πλέον κάτι ιδιαίτερο από τον Πιατκόφσκι. Το ότι προτίμησε να περάσει στον αγώνα τον Μακρίδη και να προωθήσει ακόμα περισσότερο τον Βινίσιους είναι η μεγαλύτερη μομφή προς τον Πολωνό επιθετικό.

Ο Κετσπάγια πρέπει να δει τι θα κάνει γιατί η διαφορά ποιότητας και αξιοπιστίας μεταξύ του Καβέναγκι και των υπολοίπων επιθετικών είναι χαώδης. Ο Πιέρος είναι ένας καλός περιφερειακός επιθετικός που δεν μπορεί και δεν πρέπει να σηκώσει το επιθετικό βάρος του ΑΠΟΕΛ.

Η μεταγραφική περίοδος πλησιάζει και η ανάγκη ενίσχυσης στην επίθεση φωνάζει αφού η εξάρτηση στους Καβενάγκι και Ντε Βινσέτι είναι υπερβολική και επικίνδυνη. Η διοίκηση πρέπει να βρει χρήματα και ο Κετσπάγια έναν παίκτη που θα μπορεί να βοηθήσει περισσότερο από τους υφιστάμενους. Σε διαφορετική περίπτωση ρισκάρουμε…

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X