Πίστη, άππωμα και τακτική

Αν την μέρα της κλήρωσης των ομίλων έλεγε κάποιος ότι μέχρι την τελευταία αγωνιστική θα παιζόταν η πρόκριση μας στο Europa League λόγω ισοβαθμίας θα τον περνάμε για τρελό. Ο ΑΠΟΕΛ με τα χίλια δυο προβλήματα έκανε μια τεράστια υπέρβαση που του επέτρεψε να βρεθεί στους ομίλους του Champions League αλλά βρήκε μπροστά του την κάτοχο του θεσμού, την Ντόρτμουντ και την Τότεναμ.

Η ρεαλιστική προσέγγιση ήταν αυτή που ήθελε την ομάδα μας να μένει άποντη και ίσως χωρίς καν να πετυχαίνει γκολ… Στη πράξη βρήκαμε απέναντι μας δυο φορές μια ευάλωτη Ντόρτμουντ και το εκμεταλλευτήκαμε με τον καλύτερο τρόπο.

Οι δυο ισοπαλίες έδωσαν στην ομάδα πολύ περισσότερα από δυο βαθμούς και το μπόνους του ενός εκατομμύριου ευρώ. Υπήρξε φυσικά και η εξάρα από τη Ρεάλ Μαδρίτης η οποία μας τσαλάκωσε.

Το πώς και γιατί ήρθε η συντριβή εξακολουθεί να είναι επίκαιρο ενόψει του αγώνα που έρχεται…

Όπως και πριν τον αγώνα με τη Ρεάλ έτσι και ενόψει αυτού στο Λονδίνο επικρατεί μια αισιοδοξία που ξεφεύγει από τα όρια της πίστης. Θεωρούμε πως και οι δυο ομάδες δεν βρίσκονται στα καλύτερα τους και ότι η Τότεναμ που έχει  ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση της ως πρώτη θα παρουσιαστεί αδιάφορη.

Αππωθήκαν οι παίκτες με τη Ρεάλ και νόμισαν ότι μπορούν να παίξουν επιθετικά αναζητώντας το γκολ και έχοντας την εντύπωση ότι μπορούν να αμυνθούν σωστά μετά που θα χάσουν την μπάλα έχοντας τη μισή ομάδα σε επιθετική διάταξη.

Κάπως έτσι ήρθε το 0-6 πριν συμπληρωθούν 60 λεπτά αγώνα.

Στο Wembley o ΑΠΟΕΛ σύμφωνα και με τον Δώνη πάει για την ισοπαλία ή και τη νίκη που ίσως του εξασφαλίσει και την πρόκριση στους 32 του Europa League. Για να τα καταφέρει πρέπει να παίξει το γνωστό καταστροφικό παιχνίδι αφού αν επιχειρήσει να παίξει την Τότεναμ στα ίσα κινδυνεύει να δεχτεί πολλά τέρματα.

Ο Δώνης πρώτα από όλους πρέπει να πείσει τους παίκτες ότι δεν πρέπει να επιχειρήσουν να επιτεθούν με τρόπο που θα μας αφήσει εκτεθειμένους. Ιδιαίτερα όταν θα λείπει ο Καρλάο του οποίο η ταχύτητα και αντίληψη των φάσεων είναι καθοριστική σε αγώνες όπως αυτόν.

Η λεπτή γραμμή μεταξύ σεβασμού του αντιπάλου και άγνοιας κινδύνου πρέπει να είναι ξεκάθαρη και να μην βαδίσουμε προς την πλευρά που θα σκοτώσει το όνειρο για κάτι καλό πολύ νωρίς.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!