Πρώτα από όλα μυαλωμένα

Είναι απαραίτητο στοιχείο το πάθος για τη νίκη αλλά εξίσου σημαντικό είναι να παίξουμε μυαλωμένα. Αναφέρομαι στους παικτές γιατί εμείς στις κερκίδες θα θέλουμε να δούμε έναν ΑΠΟΕΛ που θα μπει δυνατά και ιδανικά να καθαρίσει την ΑΕΚ από το πρώτο 20λεπτο.

Αν και αυτό το σενάριο δεν είναι απίθανο έχει τεράστια σημασία να μην παρασυρθούν οι παίκτες από τη θέληση τους για τη νίκη-πρωτάθλημα σε ένα άναρχο παιχνίδι που ίσως δώσει την ευκαιρία στην ΑΕΚ να εκμεταλλευτεί τις ικανότητες των Τετέ και Ακοράν στο transition.

Θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι ο προπονητής της ΑΕΚ θα κάνει ότι και στον αγώνα με τον Απόλλωνα οπου φόρτωσε τη μεσαία γραμμή και έπαιξε με τρεις στην άμυνα προκειμένου να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα και να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία τους.

Χωρίς τον Τομάς έχουν σοβαρό πρόβλημα στην ανάπτυξη και είναι για αυτό που υπάρχει μεγάλη εξάρτηση στις ατομικές πρωτοβουλίες των ακραίων επιθετικών. Οι Μιλάνοφ και Λάγο θα πρέπει να ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο στα αμυντικά τους καθήκοντα αφού είναι προϋπόθεση για το μηδέν παθητικό. Άλλο ΑΕΛ και άλλο ΑΕΚ οπότε το ότι οι Αρτυματάς και Αλεξάνδρου ανταποκρίθηκαν στο συγκεκριμένο αγώνα δεν πρέπει να ξεγελά.

Θα είναι παιχνίδι υπομονής και σωστής προσέγγισης οπότε θα πρέπει να ξέρουμε ότι όσο περνά ο χρόνος και ο αγώνας είναι χωρίς γκολ η ΑΕΚ θα αναγκαστεί να επιτεθεί και να αφήσει κενούς χώρους. Αυτούς που πρέπει να εκμεταλλευτούμε αφού έχουμε τους παίκτες που μπορούν να λειτουργήσουν σε τέτοιες συνθήκες.

Είναι αυτούς του κενούς χώρους που είδε και αξιοποίησε ο Βάντερ στον τελευταίο αγώνα και που ξέρουν να εκμεταλλευτούν και οι υπόλοιποι. Πρέπει όμως να μπορέσει η ομάδα να λειτουργήσει σωστά και σε κλειστούς χώρους αφού θα μας δώσουν γήπεδο στο πρώτο ημίχρονο. Ο Εμπεσίλιο έχει την κλάση να δει γήπεδο και να στείλει την μπάλα εκεί που πρέπει και είναι για αυτό που η απόδοση του θα είναι βαρόμετρο για τον ΑΠΟΕΛ.

Οι παίκτες και ο Κρίστιανσεν ξέρουν τη σημασία του αγώνα οπότε δεν χρειάζεται να τους πει κάποιος οτιδήποτε για να μπουν στην πρίζα. Το ζητούμενο είναι να λειτουργήσουν σωστά αφού και με την ισοπαλία διατηρούμε τις πολύ καλές πιθανότητες μας για κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X