Σαλαμίνα Vs ΑΠΟΕΛ 0-1

Η ομάδα μας νίκησε τον κακό αγωνιστικό χώρο, την μαχητική Σαλαμίνα και τον κακό της εαυτό, αρχίζοντας με νίκη τη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος. Το τέρμα του Καρλάο στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου αποδείχτηκε χρυσό αφού στην επανάληψη δεν κάναμε αυτά που έπρεπε στο επιθετικό κομμάτι. Η Σαλαμίνα δεν απείλησε αλλά αυτό που πρέπει να προβληματίσει ως ένα βαθμό είναι ότι για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα η απόδοση του ΑΠΟΕΛ δεν ήταν η αναμενόμενη.

Το πλάνο του Κετσπάγια

Ο Κετσπάγια εκανε τις αναμενομενες αλλαγές σε σχέση με τις απουσίες των Μερκή και Αλεξάνδρου, προτιμώντας τους Σέρτζιο και Αστιθ οι οποίοι μαζί με τους Μιλανοφ και Καρλαο αποτέλεσαν την τετράδα μπροστά από τον Παρντο. Στο 4-2-3-1 ο Σωτηρίου ήταν ο προωθημένος έχοντας τα στηρίγματα από τους Ντε Βινσετι στον κεντρικό διάδρομο και από το δίδυμο των Εφραιμ και Γιαννιώτας στα άκρα.

Ο αγώνας

Τα πρώτα λεπτά έστειλαν το μήνυμα ότι θα περνούσαμε ένα δύσκολο απόγευμα αφού η Σαλαμίνα με τη βοήθεια και του κακού αγωνιστικού χώρο έδειξε ότι θα έκανε ότι μπορούσε για να μη χάσει. Η ομάδα μας ταυτόχρονα προσπάθησε να διασπάσει την αμυντικογενή τακτική των γηπεδούχων με γεμίσματα προς την περιοχή που αποκρούονταν με ευκολία.

Τα πρώτα 20 λεπτά κύλησαν χωρίς να δημιουργηθεί η παραμικρή φάση ενώ η Σαλαμίνα ήταν αυτή που δυο λεπτά αργότερα έκανε την πρώτη ευκαιρία όταν ο Μακρίεφ ειπασε ένα δύσκολο σουτ με την μπάλα να περνά έξω.

Σταδιακά η ομάδα μας έδειξε να ανασυντάσσεται και από στατικές κυρίως φάσεις άρχισε να γίνεται απειλητική. Εν το μεταξύ ο Κετσπάγια έδωσε οδηγίες στους Γιαννιώτα και Σωτήριου να αλλάξουν θέσεις ενώ στο 28 η καρφωτή κεφαλιά του Καρλάο έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, πέρασε ελάχιστα έξω.

Η δεύτερη προειδοποίηση ήρθε στο 36 όταν και πάλι μετά από κόρνερ ο Σωτήριου έπιασε την κεφαλιά με την μπαλα να χτυπά στο δοκάρι και να περνά εξω. Η επόμενη στατική φάση έφερε το γκολ όταν στο 41 ο Γιαννιώτας εκτέλεσε ένα φάουλ και ο Καρλάο στο δεύτερο δοκάρι πριν η μπάλα ακουμπήσει το έδαφος με άψογο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα.

Παρόλο που το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε καλά για την ομάδα μας αφού κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα με την πάροδο του χρόνου η Σαλαμίνα ισορρόπησε και στο 60 έχασε την πρώτη πραγματικά μεγάλη ευκαιρία όταν ο Τσούρτσουριτς βρέθηκε σε θεση βολής αλλά η μπάλα πέρασε έξω στο πλασέ του.

Ο Κετσπάγια επιχείρησε να διορθώσει τα πράγματα με τον Αρτύματα ο όποιος στο 64 αντικατέστησε τον Σωτήριου. Η αλλαγή αυτή έφερε τον Ντε Βινσέτι στην κορυφή της επίθεσης.

Με το χρόνο να περνά και την ομάδα μας να μην μπορεί να κρατήσει την μπαλα με τρόπο δημιουργικό ο Κετσπάγια αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει στο 74 και τη δεύτερη αλλαγή με τον Βαντερ να αντικαθιστά τον Εφραίμ.

Στα τελευταία λεπτά το ζητούμενο ήταν να μην δεχτούμε τέρμα παρά να επιδιώξουμε το δεύτερο έστω και αν στο 83 ο Πιατκσόφσκι πέρασε στη θεση του Γιαννιώτα.

Κίτρινες:  Σωτηρίου, Μοραίς

ΑΠΟΕΛ
Πάρντο, Σέρτζιο, Καρλάο, Αστίθ, Μιλάνοφ Βινίσιους, Μοράις, Ντε Βινσέντι, Εφραίμ (Βάντερ 74′), Γιαννιώτας (83 Πιατκόφσκι), Σωτηρίου(Αρτυματάς 64′)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!