Στο προσκήνιο και οι μυϊκοί τραυματισμοί

Ένα σοβαρό ζήτημα που καλείται να διαχειριστεί σωστά η τεχνική ηγεσία είναι αυτό των τραυματισμών και πιο συγκεκριμένα των μυϊκών, οι οποίοι πιο νωρίς από ποτέ ταλανίζουν την ομάδα μας. Τελευταίο θύμα είναι ο Εμπεσίλιο αλλά έχουν προηγηθεί και άλλες περιπτώσεις με πιο χαρακτηριστικές αυτές των Μπερτόλιο και Ποτέ.

Παρόλο που κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και έχει τις ιδιαιτερότητες της είναι ένα ζήτημα που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο αφού η ομάδα ήδη αντιμετωπίζει δυσκολίες που επιβεβαιώνονται από την αγωνιστική της εικόνα και τις απώλειες βαθμών.

Τα βαθύτερα αίτια πρέπει να αναζητηθούν από τους αρμόδιους αλλά αυτό που μπορεί να λεχθεί είναι ότι στις πλείστες των περιπτώσεων το πρόβλημα δεν είναι σημερινό.

Ένα δεδομένο το οποίο κληρονόμησε ο Δώνης και το επιτελείο του είναι ότι παρέλαβε μια υπερπροπονημένη ομάδα. Ο Μπειν ή καλύτερα ο  Κόμπεργκ ακολούθησαν μια στρατηγική όπου οι προπονήσεις κατά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας ήταν ιδιαίτερα δυνατές κάτι που είχε αρνητικό αντίκτυπο και τότε και σήμερα.

Το θέμα γίνεται ακόμα πιο περίπλοκο λόγω των διαφορετικών αντοχών και δεδομένων κάθε ποδοσφαιριστή και είναι για αυτό που ο χειρισμός είναι σύνθετος και δύσκολος.

Σε κάθε περίπτωση και επειδή γίνεται ήδη κριτική προς τον Γεωργίτσα αυτός ακόμα δεν μπορεί να χρεωθεί το πρόβλημα αφού ακόμα και η χρησιμοποίηση του Εμπεσίλιο στον τελευταίο αγώνα που οδήγησε στον τραυματισμό του ήταν επιλογή του Δώνη.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X