Στους στραβούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος;

Είμαι αναγκασμένος να βάλω ένα ερωτηματικό αφού ο ΑΠΟΕΛ του Τραμετσάνι ίσως καταφέρει να δώσει το πρωτάθλημα στον Απόλλωνα, οπότε δεν είναι βέβαιο ότι στην περίπτωση μας θα ισχύσει η γνωστή παροιμία.

Το γιατί η ομάδα μας αδυνατεί να κάνει πράγματα που οι περισσότεροι θεωρούν αυτονόητα είναι κάτι που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα και αποτελεσματικά. Τα αίτια έχουν δυο προεκτάσεις. Τα χαρακτηριστικά των παικτών που αποτελούν το φετινό ρόστερ και η διαχείριση που κάνει ο προπονητής πριν και κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Όσον αφορά την ποιότητα του φετινού ρόστερ και τα χαρακτηριστικά των παικτών είναι φανερό ότι λείπουν παίκτες με ευχέρεια στο σκοράρισμα. Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει οπότε το βάρος πέφτει στη διαχείριση του ρόστερ και κάπου εκεί αρχίζει να ελέγχεται ο προπονητής μας.

Είναι φανερό πλέον ότι ο Τραμετσάνι δείχνει μια ξεκάθαρη προτίμηση σε συγκεκριμένους παίκτες. Πιστεύει προφανώς ότι αυτοί μπορούν να υλοποιήσουν το πλάνο καλύτερα από άλλους.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο Βιντιγκαλ για παράδειγμα θεωρείται καταλληλότερος από τον Ζαχίντ ή τον Εφραίμ για να μπει στον αγώνα ως αλλαγή και να μπορέσει να δημιουργήσει και να τελειώσει φάσεις.

Αυτό όμως δεν έγινε στον αγώνα τίτλου με την ΑΕΚ όπως επίσης δεν έγινε αρκετές φορές με αποτέλεσμα να βιώνουμε μια περίεργη τροπή πρωταθλήματος όπου ο ΑΠΟΕΛ και ο Απόλλωνας διαγωνίζονται για το ποιος θα δώσει στον άλλον το πρωτάθλημα.

Έγινε μάλιστα τόσες πολλές φορές που έχει πληγεί το πρεστίζ και των δυο ομάδων. Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι η κατάσταση είναι οριακή και πως μόνο αν τους κερδίσουμε και πάμε στο +6 μάλλον δεν θα είναι εφικτό να αυτοκτονήσουμε!

Πίσω από τις ξερές και αόριστες τοποθετήσεις του Τραμετσάνι στις διασκέψεις κρύβεται το άγχος και η πίεση ενός προπονητή που θέλει να οδηγήσει τον ΑΠΟΕΛ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η διακοπή ίσως να προσφέρεται για να αναλογιστεί ο καθένας τις ευθύνες του και με ποιες συνθήκες και προσανατολισμό θα πάμε στο νέο τελικό πρωταθλήματος. Η διαχρονικά παρεμβατική διοίκηση Πετρίδη πρέπει να αξιολογήσει την κατάσταση έστω και αν η φιλοσοφία των τελευταίων μηνών είναι να παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!