Τα ανώφελα συμπεράσματα

Η ομάδα μας καλείται να αντιδράσει μετά τις διαδοχικές απώλειες βαθμών και να δείξει ότι μπορεί να αντέξει την πίεση της κορυφής. Η προ μερικών εβδομάδων εκτίμηση ότι ο ΑΠΟΕΛ είναι το ακλόνητο φαβορί αποδείχτηκε ανώφελο συμπέρασμα.

Έτσι το χαρακτήρισε ο  Πετεβίνος σε σημερινές του δηλώσεις…

Που πιστεύεις ότι υστέρησε το ΑΠΟΕΛ;
«Αναφερόμενος σε σημείο που υστερήσαμε κυρίως μπορεί να υπογραμμίσει κάποιος ότι παρουσιάζουμε δυστοκία στο να καταφέρουμε να σκοράρουμε και να μπούμε μπροστά στο σκορ. Οι ομάδες που ήρθαν στο ΓΣΠ, η Αλκή και η Πάφος είχαν αμυντικούς προσανατολισμούς, έκλεισαν καλά τους χώρους και φάνηκε ότι αυτό μας δυσκολεύει πολύ. Θα πρέπει να βρούμε λύση σε αυτό το κομμάτι γιατί θα μας τύχει και άλλες φορές και θα πρέπει να αντεπεξέλθουμε. Η ομάδα πρέπει να δουλεύει για το επόμενο παιχνίδι. Ακολουθεί το Κύπελλο σε ένα 90λεπτο που έχει χαρακτήρα τελικού. Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα δεν μας εξασφαλίζει κάτι, είναι το ελάχιστο, είναι η χειρότερη νίκη το 2-1, έτσι έχει χαρακτηριστεί αυτό το σκορ».

Νιώθετε ότι οι λεπτομέρειες θα κρίνουν τα πάντα στο πρωτάθλημα;
«Πάντα έχουμε μια νοοτροπία να βγάζουμε συμπεράσματα χωρίς να υπάρχει ωφελιμότητα. Πριν δυο εβδομάδες όλοι έλεγαν ότι το ΑΠΟΕΛ με 4 βαθμούς διαφορά είναι το μεγάλο φαβορί και δύσκολα θα το πλησιάσει άλλη ομάδα και μια εβδομάδα μετά συζητάμε κάτι διαφορετικό. Οι διαφορές είναι τέτοιες που ανατρέπονται. Η τύχη μας εξαρτάται από τα δικά μας πόδια και την δική μας ποιότητα και το ίδιο νιώθουν και οι άλλες ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα. Υπάρχει η πιθανότητα να τελειώσει το πρωτάθλημα στην τελευταία αγωνιστική με έναν βαθμό διαφορά, μπορεί να ξεκαθαρίσει και νωρίτερα με 6 βαθμούς διαφορά. Όλα είναι ανοικτά».

Για την διαιτησία; Θα προχωρήσετε σε καταγγελία;
«Το μόνο που θα πω είναι ότι θα προχωρήσουμε σε καταγγελία εντός της ημέρας. Δεν έχουμε να πούμε κάτι άλλο. Δεν είναι θέμα παραπόνων. Να υπενθυμίσω ότι μετά το τέλος του αγώνα εμείς δώσαμε συγχαρητήρια στον αντίπαλο και δεν ασχοληθήκαμε με την διαιτησία».

Για την ετοιμότητα των Γιάκολις και Βιντιγκάλ;
«Οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να περάσουν από κάποια εργομετρικά τεστ, να κάνουν κάποιες αναλύσεις και είναι θέμα του προπονητή να κρίνει αν θα αγωνιστούν ή όχι. Δεν μπορώ να αποκλείσω απολύτως τίποτα, υπάρχουν ακόμα δύο προπονήσεις, μακάρι να πάνε όλα καλά και αν κριθούν έτοιμοι θα είναι στην διάθεση του προπονητή».

Για τον Φακινέττι;
«Ο Φακινέττι είναι στην διάθεση του προπονητή. Ήταν στην αποστολή και στο παιχνίδι με την Πάφο».

Τι γίνεται με τον Τόμας Ντε Βινσέντι, σε ποια κατάσταση βρίσκεται;

«Είναι σημαντική αυτή η εβδομάδα. Δεν πιστεύω ότι ένας παίκτης που δεν έχει μπει στις προπονήσεις  να παίξει σε ματς που είναι σε δύο μέρες. Μπορεί να γίνει συζήτηση αν θα προλάβει το παιχνίδι με την Ένωση».

Για το απίστευτο ρεκόρ του Νούνο Μοράις;

«Ότι και αν πούμε δεν αντικατοπτρίζει το τι πέτυχε ο Μοράις. Πάρα πολλοί θα εκτιμήσουν την παρουσία του πολύ μετά. Με βάση τους αριθμούς, την προσφορά, την κατάκτηση τροπαίων και το επίπεδο που αγωνίστηκε θα μιλάμε για κάτι εξωπραγματικό αν μπορέσει κάποιος να τον ξεπεράσει. Αυτή την στιγμή δεν αντιλαμβανόμαστε πλήρως αυτό που συμβαίνει. Κατέκτησε 8 πρωταθλήματα, να είναι παρόν σε κάθε μεγάλη στιγμή στην ευρωπαϊκή ιστορία του ΑΠΟΕΛ και δεν ξέρω αν μπορεί να το επαναλάβει κάποιος. Σε 12 χρόνια τραυματίστηκε μόλις δύο φορές, την μια σε ζυγωματικό και την άλλη βγήκε ο ώμος του. Οι γιατροί έλεγαν ότι θα κάτσει τρεις εβδομάδες και επέστρεψε σε 8 μέρες».

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!