Τα σενάρια και ο προγραμματισμός

Μόνο αν η αγωνιστική δράση επαναρχίσει στις αρχές Ιουνίου θα μπορέσει να τελειώσει το φετινό πρωτάθλημα ενώ για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να προηγηθούν 20 μέρες προπονήσεων. Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων σε σημερινές του δηλώσεις ο Πετεβίνος.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ομάδας μας μίλησε επίσης για τους δανεικούς με επίκεντρο τα όσα γράφονται για τον Ζαχίντ καθώς και το θέμα της ενδεχόμενης μείωσης μισθών των παικτών.

Η αρχική τοποθέτηση: «Πρέπει να ακολουθούμε τις οδηγίες που έχουμε από το κράτος. Οι επόμενες δύο βδομάδες θα είναι καθοριστικές στο σενάριο επανέναρξης των πρωταθλημάτων. Για να διεκπεραιωθούν χρειαζόμαστε 40 μέρες για τους αγώνες και άλλες 20 μέρες για προπονήσεις. Μιλάμε για διάστημα δύο μηνών. Μόλις μπούμε σε μια περίοδο που θα διαφαίνεται ότι δεν θα μπορούμε, τότε θα πρέπει να σκεφτούμε το δεύτερο σενάριο».

Για το ότι πρέπει να μηδενιστούν τα κρούσματα για να επιστρέψουμε στις προπονήσεις: «Το τελευταίο σενάριο που προϋποθέτει δράση είναι να συνεχιστούν οι αγώνες από το πρώτο μισό του Ιούνη και να τους ολοκληρωθούν πριν το τέλος Ιουλίου. Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο».

Πότε μπορεί να ληφθεί απόφαση; «Θεωρούμε ότι οι επόμενες δύο βδομάδες θα καταδείξουν αν θα ισχύσει το τελευταίο σενάριο. Αν φτάσουμε στις 27 Απριλίου και τα δεδομένα είναι όπως αυτή τη στιγμή, θα είμαστε μεταίχμιο το τελευταίου περιθωρίου για να προλάβουμε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Δεν γνωρίζω κάτι περισσότερο».

Για το πως διαχειρίζονται στο ΑΠΟΕΛ την όλη κατάσταση: «Σήμερα ξεκινήσαμε συναντήσεις με τους ποδοσφαιριστές, ανά 3-4 άτομα. Ενημερώνουμε τους ποδοσφαιριστές για τα πάντα. Τους μεταφέρουμε τις σκέψεις μας και αυτοί τις δικές τους. Είναι σημαντικό να αντιλαμβανόμαστε την κατάσταση».

Υπάρχει κατανόηση; «Στο 100%. Οι ίδιοι διαβάζουν διάφορα και για αυτό θέλαμε να τους ενημερώσουμε για την μεθοδολογία».

Για το θέμα των πληρωμών το διάστημα που δεν υπάρχει δράση: «Αυτό είναι κάτι διαφορετικό. Εμείς τους ενημερώνουμε για το θέμα με το μνημόνια της FIFA. Είμαστε απόλυτα συνεπείς μαζί τους. Έχουμε ακούσει πολλές φορές την πλευρά του ΠΑΣΠ. Αντιλαμβανόμαστε τη θέση του Σπύρου Νεοφυτίδη. Πολλές από αυτές τις τοποθετήσεις βάζουν όλες τις ομάδες στο ίδιο καζάνι. Ήμασταν πάντα συνεπείς. Είμαστε από τις ελάχιστες ομάδες που τηρούμε τα πάντα κατά γράμμα. Είναι κάτι που οφείλουμε να αναφέρουμε. Είμαστε από τις ομάδες που επιχειρούμε μια νέα μεθοδολογία. Θα ενημερώσουμε και για κάποιες αποφάσεις».

Ισχύουν τα όσα γράφονται μείωση του μπάτζετ; «Εμείς ούτε με τους ποδοσφαιριστές συζητήσαμε τέτοια πράγματα».

Για τα δημοσιεύματα για τον Ζαχίντ: «Πιστεύεις ότι ένα ελλαδικό δημοσίευμα, θα πρέπει να το συζητάμε. Είχαμε επικοινωνία πριν δύο μέρες μαζί του, γιατί είναι ποδοσφαιριστής μας. Και ο Νεόφυτος και ο Λαφράνς. Αν ο δημοσιογράφος έβγαλε ένα συμπερασματικό άρθρο δεν μας απασχολεί. Ο Παναθηναϊκός δεν μας προσέγγισε για επέκταση συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή. Είναι πάρα πολύ πρώιμο να το συζητάμε. Θα αντιμετωπιστεί συλλογικά όπως οι υπόλοιποι παίκτες της ομάδας. Όλα όσα αναφέρονται για ποσοστά μειώσεων δεν ισχύουν. Ποτέ δεν τέθηκε οποιοδήποτε ποσοστό μείωσης».

Για τα νέα δεδομένα στο οικονομικό σε γενικότερο πλαίσιο: «Δεν υπάρχει ούτε και ένα έσοδο στις ομάδες. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι όταν προχωρήσαμε σε έκπτωση 60% στα προϊόντα της Macron. Δεν έχουν εισπραχθεί δόσεις χορηγιών και τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Βρισκόμαστε σε μια χρονιά που όλοι οι εντός έδρας αγώνες ήταν ζημιά. Σκεφτείτε τι θα γίνει όταν θα είναι κεκλεισμένων των θυρών».

Έχουν σταματήσει όλα; Ακόμα και ο προγραμματισμός; «Όχι. Είναι το μόνο πράγμα που διεξάγεται σε μεγαλύτερο βαθμό, απ΄ ότι προηγουμένως. Είναι η ευκαιρία για τους προπονητές να κοιτάξουν καλύτερα την αγορά, αλλά μόνο μέσω των ειδικών συστημάτων που υπάρχουν».

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X