Το επιχείρημα για την αύξηση

Μπορεί το μεταγραφικό να βρίσκεται στο επίκεντρο αλλά σήμερα στο επίκεντρο βρίσκεται και η εισήγηση της ομάδας για αύξηση του αριθμού των ξένων σε 17. Ο Πετεβίνος κλήθηκε να σχολιάσει τις αντιδράσεις από πλευράς ΠΑΣΠ αλλά και την ιστορία με τον Ντούρις.

Οι σχετικές δηλώσεις στο Σπορ ΦΜ:

Για το θέμα της εισήγησης των 17 ξένων – κοινοτικών: «Το σκεπτικό είναι η εναρμόνιση με τους κανονισμούς της ΟΥΕΦΑ. Πάμε να αγωνιστούμε στην Ευρώπη . Παραβιάζονται πρόνοιες για την λειτουργία των ακαδημιών λένε απ΄ τον ΠΑΣΠ. Από ποιους είναι αυτό; Εμείς επενδύουμε μισό εκατομμύριο κάθε χρόνο. Υπάρχει η αναγνώριση πως το επίπεδο των Κυπρίων δεν είναι το ίδιο, αλλά απ’ την άλλη πρέπει αναγκαστικά να τους βάζουμε. Φέτος με το 15-10 είχαμε μείωση των Κυπρίων, άρα είναι θέμα αριθμών; Η εισήγηση του ΑΠΟΕΛ δεν είναι να αυξηθούν οι ξένοι στους 17 και να μείνουν ως έχουν οι γηγενείς. Η εισήγηση μας είναι ο ελάχιστος αριθμός γηγενών να είναι 8 αλλά να μην υπάρχει ανώτατο όριο για τους γηγενείς. Να μπορούν να γράψουν περισσότερους οι ομάδες. Με το 15-10 είδαμε πως οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές δεν παίζουν. Εμείς κάνουμε την εισήγηση 17-8 και έχουμε επενδύσει και επενδύουμε σε αυτούς. Το να μπορέσεις να αναπτύξεις τον Κύπριο ποδοσφαιριστή δεν είναι θέμα μέτρου. Είναι θέμα νοοτροπίας, είναι λειτουργίας. Η εισήγηση έρχεται από μια ομάδα που επενδύει στους Κύπριους ποδοσφαιριστές. Πέρυσι πήραμε δυο Κύπριους. Μήπως οι ομάδες πρέπει να επενδύσουν στις ακαδημίες τους; Εμείς το κάνουμε και δεν λέμε πως το 8 είναι το μέγιστο για τους Κύπριους ποδοσφαιριστές. Εμείς λέμε πως το 8 είναι ο ελάχιστος αριθμός»

Μια γενική πρόταση πως πρέπει να γίνει υποχρεωτικό το να αγωνίζεσαι με δυο Κύπριους: «Ο ΑΠΟΕΛ θα ευνοηθεί από αυτό το μέτρο αν γίνει. Φέτος πληρώσαμε 10 φορές πρόστιμο. Είχαμε το Νικόλα που ξεκίνησε με χιαστούς, είχαμε τον Εφραίμ, δώσαμε ευκαιρίες σε Μακρή και Μηνά. Ο πρώτος σε συμμετοχές κεντρικός αμυντικός ήταν ο Μερκής. Αν γίνει υποχρεωτική η χρήση των δυο Κυπρίων, τότε ο ΑΠΟΕΛ θα είναι ευνοημένος»

Για την εισήγηση των 16 ομάδων: «Δεν έχουμε άποψη. Δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες και δεν θα μπούμε σε συζήτηση. Το θέμα της αύξησης των ξένων – κοινοτικών γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες».

Για τον Ντούρις: «Δεν θα μπω σε δημόσια συζήτηση για το τι γράφει ο καθένας. Ο ΑΠΟΕΛ επειδή είναι μια ομάδα που έχει μπει σε ένα επίπεδο που μπορεί και να αγοράσει και να πουλήσει ποδοσφαιριστές. Σε λίγο ο ΑΠΟΕΛ θα γίνει η «συτζιά του μαύρου» για να υψώνονται οι τιμές. Έτσι λειτουργεί το παζάρι. Μας ενδιαφέρει το Κυπριακό παζάρι. Είναι ποδοσφαιριστές που προσαρμόζονται πιο εύκολα, ξέρουν το επίπεδο, ξέρουν τις κλιματολογικές συνθήκες. Δεν θα μπω όμως σε ονοματολογία»

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X