Το ρίσκο και η εσωστρέφεια

Πρέπει να θυμίσω ορισμένα πράγματα όχι για να ωραιοποιήσω την κατάσταση και να ελαφρύνω το κατηγορητήριο που προσάπτουν σχετικοί και άσχετοι στον Κετσπάγια αλλά επειδή ως οπαδοί του ΑΠΟΕΛ ξεχνάμε εύκολα. Ο κκέλης λοιπόν παρέλαβε μια ορολογιακή βόμβα που δεν έσκασε αμέσως στα χέρια του αλλά ενάμιση και βάλε μήνα μετά που ήρθε στην ομάδα.

Η ομάδα ήταν τόσο προβληματικά στελεχωμένη και σε συνδυασμό με τους τραυματισμούς αλλά και τις ανεπάρκειες του τεχνικού τιμ, έπιασε πάτο στις αρχές Δεκεμβρίου. Τότε έγραφα ότι η χρονιά μπορεί να σωθεί με τον Τιμούρ πάντα ως προπονητή αν γίνουν 2-3 πράγματα. Ένα από αυτά και σίγουρα αυτό που θα έδινε πόντους στον Κετσπάγια ήταν να φέρει στον ΑΠΟΕΛ παίκτες που θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάκαμψη.

Αυτό φαίνεται ότι έγινε σε μεγάλο βαθμό αφού από τις τρεις μεταγραφές που έγιναν μέχρι στιγμής, οι δυο τουλάχιστον έδειξαν ότι προσθέτουν στον ΑΠΟΕΛ την ποιότητα και την άμεση βοήθεια που ήθελε.

Με τον Πιατκόφσκι να έχει ουσιαστικά τεθεί στο περιθώριο αφού κρίθηκε ανεπαρκής, η ανάγκη για τέταρτη μεταγραφή είναι μεγάλη. Ο τραγικός μεταγραφικός σχεδιασμός του καλοκαιριού πρέπει αν διορθωθεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό και αυτό σημαίνει να εξαντληθούν τα περιθώρια και της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

Ο Κετσπάγια δηλώνει ότι χωρίς τραυματισμούς ή τέλος πάντων χωρίς τόσος όσους είχαμε στο πρώτο μισό, η ομάδα μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Η προϋπόθεση που βάζει ο προπονητής μας είναι μεγάλη όπως και το ρίσκο που παίρνει.

Πέραν των τραυματισμών όμως είναι και η παράμετρος των καρτών που κάνει δύσκολη τη συνέχεια αφού παίκτες όπως ο Ντε Βινσέτι θα πάνε μπουν στην τελική ευθεία φορτωμένοι κάρτες.

Δεν πρέπει πάντως να προκαλεί έκπληξη που ο Κετσπάγια έκρινε πως αν θα γίνει μεταγραφή αυτή θα αφορά επιθετικό. Με τις εκτιμήσεις να λένε ότι ο Αρτυματάς θα επιστρέψει πιο νωρίς! και τους μεσοεπιθετικούς μας να μην έχουν συχνή επαφή με τα δίκτυα η εξάρτηση στους δυο Αργεντινούς είναι επικίνδυνη.

Εσωστρέφεια

Μπορεί να είμαστε στο -2 αλλά η διοίκηση Πετρίδη συνεχίζει να δίνει αφορμές με τον τρόπο που λειτουργεί. Το ότι δυο μέλη της έχουν παραιτηθεί εδώ και εβδομάδες από το διοικητικό συμβούλιου αλλά δεν προκύπτει επίσημη ενημέρωση είναι ένδειξη εσωστρέφειας.

Είναι κάτι τέτοια που αν αποφευγόταν δεν θα γιγάντωνε η θέληση αρκετών (πρώην και μη) που θέλουν όσο τίποτα να δουν τον πρόεδρο να αποχωρεί. Το λυπηρό για τον ΑΠΟΕΛ δεν είναι ότι θέλουν να αποχωρήσει ο πρόεδρος αλλά το ότι ξέρουν πως αυτό έχει περισσότερες πιθανότητες να γίνει αν δεν κατακτήσουμε το πρωτάθλημα!

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X