Το στάτους στο ΑΠΟΕΛ

Δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν ο ελλειμματικός προϋπολογισμός της εταιρείας ΑΠΟΕΛ αφού αυτό είναι εδώ και μια δεκαετία η πρακτική που ακολουθείται, με τις ευλογίες των μετόχων. Αυτό είναι ένα από τα βασικά μηνύματα τα οποία ο Πετεβίνος επιχείρησε να περάσει σε όσους δυσανασχετούν σε σημερινές τοποθετήσεις του.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας σχολίασε τα όσα ειπώθηκαν στη χτεσινή γενική συνέλευση αλλά και το μεταγραφικό…

Για την γενική συνέλευση: «Κάθε Γενική Συνέλευση έχει εκλογικό χαρακτήρα. Ακόμα και αν δεν υπάρξουν υποψηφιότητες, υπάρχει η πρόνοια στο καταστατικό για επανεκλογή κάποιων μελών του δ.σ. Ο πρόεδρος αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα στην λογοδοσία του. Έδωσε και αρκετές ειδήσεις που πηγάζουν από το οικονομικό κομμάτι. Στο αγωνιστικό τα θέματα θα απασχολήσουν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Ανακοινώσε και τη νέα συμφωνία με την Pari Match και κάποιες άλλες προσπάθειες που γίνονται όπως αυτή με το ΓΣΠ. Υπάρχει πρόσφορο έδαφος. Ήταν και το θέμα των οικονομικών καταστάσεων και η συζήτηση που έγινε. Ο πρόεδρος ανέφερε ότι η διοίκηση επεξεργάζεται ένα σχέδιο με άλλους μετόχους για μείωση του μπάτζετ, ειδικά αν δεν μπει η ομάδα σε ευρωπαϊκό όμιλο. Δόθηκε ευκαιρία στους παρόντες να ρωτήσουν και να συζητήσουν».

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε ο οικονομικός απολογισμός: «Να πω κάτι το οποίο θεωρώ ότι δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη και είναι άξιο απορίας όταν προκαλείται έκπληξη. Το ΑΠΟΕΛ έχει έναν προϋπολογισμό όπου τα έσοδα είναι λιγότερα από τα έξοδα τα τελευταία 11 χρόνια. Αν κάποιος αφαιρέσει τα ευρωπαϊκά έσοδα δεν θα υπάρχει θέμα σύγκρισης. Την ίδια ώρα ο λόγος που είναι περισσότερα τα έξοδα από τα πρωτογενή έσοδα είναι γιατί το ΑΠΟΕΛ παίρνει αυτό το ρίσκο για να μπορεί να αντεπεξέλθει στην πρόκληση των τοπικών διοργανώσεων αλλά περισσότερο των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Αν δεν ρισκάρεις να αυξήσεις το μπάτζετ-επίπεδο είναι δύσκολο να αντεπεξέλθεις σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή πρόκληση. Μιλάμε για μια ποδοσφαιρική ομάδα στην οποία υπάρχουν και οι αστάθμητοι παράγοντες και ο παράγοντας άνθρωπος. Ότι πληρώνεις παίρνεις. Ψηλό μπάτζετ ίσον ψηλότερο επίπεδο, καλύτεροι ποδοσφαιριστές και εξού και οι συνεχόμενες προκρίσεις σε ευρωπαϊκούς ομίλους. Αυτό πήρε την μορφή του στάτους στο ΑΠΟΕΛ. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε για πάντα με την λογική του ρίσκου. Το ΑΠΟΕΛ απέδειξε ότι κατάφερε να ισορροπήσει μια χρονιά χωρίς ομίλους αλλά είναι δύσκολο να ισορροπηθεί μια δεύτερη χρονιά αν δεν προχωρήσει σε κινήσεις σε περίπτωση δεύτερης αποτυχίας. Πρέπει να λειτουργήσουμε προληπτικά για να αντεπεξέλθουμε. Έγιναν αρκετές ενέργειες και ειδικά στο θέμα εμπορικών συμφωνιών καθώς μέσα από αυτό αυξήθηκε το κονδύλι εσόδων».

Στην λογοδοσία του ο πρόεδρος στάθηκε και στην απουσία του κόσμου από το γήπεδο:«Κόψαμε σε όλη την σεζόν όσα εισιτήρια θα μπορούσαμε να κόψουμε σε δύο ντέρμπι. Αντιλαμβάνεστε τι έγινε στην φετινή σεζόν για να διερωτόμαστε τι ήταν αυτό που έπαιξε ρόλο στην μείωση του κόσμου. Από τα 7.700 διαρκείας, σχεδόν 1.500 δεν έβγαλαν κάρτα φιλάθλου και δεν έρχονταν στο γήπεδο. Αυτός ο αριθμός είναι τα εισιτήρια διαρκείας που κόβουν οι υπόλοιπες ομάδες».

Θα αλλάξει κάτι με τη νέα σεζόν; «Ούτε γνωρίζω. Υπάρχει η παραδοχή ότι κάναμε λάθος και δεν αλλάζει κάτι, τι άλλο να πω, έχουν στερέψει τα λόγια».

Ο πρόεδρος έδωσε απαντήσεις στην παραφιλολογία που δημιουργήθηκε μετά τον τελικό Κυπέλλου: «Ξέρουμε πως λειτουργεί η Κυπριακή κοινωνία, τι λέγεται στα καφενεία και στα γραφεία και οπουδήποτε και όχι μόνο για το ΑΠΟΕΛ. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Ο πρόεδρος προσπαθεί να προστατέψει τους ποδοσφαιριστές και τους ανθρώπους της ομάδας του. Το ζήσαμε πολλές φορές. Το ΑΠΟΕΛ τα κέρδισε όλα, είναι η ομάδα που είναι συνεχώς στην κορυφή και όποιος θέλει να την ρίξει χρησμολογεί όλες τις μεθόδους».

Για το θέμα του γηπέδου; «Θα υπάρχει μια συνάντηση με το ΓΣΠ για να μπούμε σε βάθος στην συζήτηση».

Για τους ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ που ήταν δανεικοί και ακούγεται ότι ενδιαφέρονται ομάδες να τους αποκτήσουν; «Έχω να πω και στα ΜΜΕ και στον κόσμο ότι οποιοσδήποτε είναι ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ έχει καλεστεί για να είναι στην πρώτη συνάντηση της ομάδας για τη νέα χρονιά. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει τίποτα για κανέναν. Όποιος ενδιαφέρεται να καταθέσει επίσημη πρόταση. Όλοι οι παίκτες που ήταν δανεικοί στην χρονιά «παίζουν» στα ρεπορτάζ άλλων ομάδων και ο Αρτυματάς και ο Μακρής και ο Αντωνίου και ο Χριστοφόρου και ο Μιχαήλ. Όποιος ενδιαφέρει να έρθει να καταθέσει επίσημη πρόταση. Αν πεις μέσω τηλεφώνου ότι δίνεις ένα ποσό δεν σημαίνει κάτι. Οι ποδοσφαιριστές είναι περιουσιακά στοιχεία του ΑΠΟΕΛ, είτε πλήρωσε για να τους αποκτήσει είτε τους ανέπτυξε και όποιος ενδιαφέρεται να έρθει κοντά να μιλήσουμε».

Ζήτησε συνάντηση η Ανόρθωση για να συζητήσετε για τον Αρτυματά; «Δεν κρύβω ότι υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες αλλά αυτό αφορά σε όλους τους ποδοσφαιριστές».

Απορρίψατε πρόταση από το εξωτερικό για τον Νικόλα Ιωάννου; «Η φιλοσοφία της ομάδας σε ότι αφορά το επίσημο ενδιαφέρον από άλλες ομάδες είναι γνωστή, θέλουμε να βοηθήσουν οι ποδοσφαιριστές μας να μπούμε σε ευρωπαϊκό όμιλο».

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X