Tranzospor Vs ΑΠΟΕΛ 1-0

Το όνειρο φάνηκε να ήταν εφικτό έστω και αν χρειάστηκαν δυο σωτήριες αποκρούσεις του Μορφή αλλά στο τέλος το ΑΠΟΕΛ δεν τα κατάφερε. Ένα τραγικό λάθος του Μορφή στο 88′ όταν η ομάδα προσπαθούσε για το θαύμα στέρησε από την ομάδα μας τη δυνατότητα να φύγει από το γήπεδο με κάτι καλύτερο από την ήττα. Ήττα που μπορεί να θεωρηθεί άδικη αφού έστω και αν οι Τούρκοι είχαν την υπεροχή δεν άξιζαν τη νίκη. Το ΑΠΟΕΛ έμεινε με την πικρή γεύση που άφησε τόσο η υπερπροσπάθεια μέσα στη Τουρκία αλλά και το ότι μέσα στη Λευκωσία μπορούσε για τη νίκη που θα έθετε βάσιμες ελπίδες για πρόκριση.

Ο Ουζουνίδης ξάφνιασε σε κάποιο βαθμό προτιμώντας τον Κόντη στη θέση του Δασκαλάκη γεγονός που έφερε και τον Ηλία στο βασικό σχήμα καλύπτοντας το δεξιό άκρο της άμυνας. Ο Πίντο ήταν επίσης το νέο πρόσωπο σε σχέση με τον πρώτο αγώνα σε μια προσπάθεια του προπονητή να δώσει ποιότητα στο χώρο του κέντρου.

Με τους πιο πάνω παίκτες και με τακτική 4-5-1 το ΑΠΟΕΛ επιδίωξε να κρατήσει τους Τούρκους μακριά από τα καρέ του Μορφή και τα κατάφερε αφού από τα πρώτα λεπτά φάνηκε πως οι παίκτες μας ακολουθούσαν σωστό πλάνο και είχαν καθαρό μυαλό. Με τους Μιχαήλ και Σατσιά να κόβουν πολλά χιλιόμετρα και τον Γιατάρα στενά μπαρκαρισμένο το πλάνο του Ουζουνίδη δούλεψε πολύ καλά.

Οργανωτικά το ΑΠΟΕΛ στηρίχτηκε στις πρωτοβουλίες των Φερνάντεζ αλλά και στις ατομικές ενέργειες του Μακρίδη οι οποίες όμως δεν ήταν ολοκληρωμένες γεγονός που δεν επέτρεψε να δημιουργηθεί η μεγάλη ευκαιρία. Παρόλα αυτά το ζητούμενο ήταν η διαφύλαξη του μηδέν παθητικού γεγονός που επιτεύχθηκε χάρις και στην εξαιρετική απόκρουση του Μορφή στο 28′.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Ουζουνίδης προχώρησε στην πρώτη αναμενόμενη αλλαγή βάζοντας μέσα τον Γκόμεζ στη θέση του Πίντο θέλοντας να δώσει στην ομάδα το επιθετικό πλάνο που απαιτούσε η συνέχεια του αγώνα.

Τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά κύλησαν με τους Τούρκους να έχουν και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς όμως να μπορούν να πιέσουν και να απειλήσουν έντονα. Τη μοναδική φορά που χρειάστηκε ο Μορφή στο 55΄΄δειξε ετοιμότητα αποκρούοντας δύσκολα το επικίνδυνο σουτ του Μπουλούτ. Σταδιακά το ΑΠΟΕΛ άρχισε να γίνετε απαιτητικό και στο 64΄έφτιαξε μια καλή ευκαιρία αλλά η κεφαλιά του Γκόμεζ πέρασε έξω.

Από μια στατική φάση προήλθε στο 68′ η απόκρουση του αγώνα όταν μετά από εκτέλεση φαουλ του Γιατάρα ο Μορφή με φοβερή εκτίναξη έδιωξε σε κόρνερ. Το πλανο του Ουζουνίδη δεν πήγαινε όπως θα ήθελε αφού οι Τούρκοι σταδιακά άρχισαν να γίνονται απειλητικοί εκμεταλλευόμενοι τα κενά του ΑΠΟΕΛ.

Με το χρόνο να λειτουργεί πλέον υπερ των Τούρκων ο Ουζουνίδης έπρεπε να ρισκάρει περισσότερο αφού η είσοδος του Γκόμεζ δεν μπόρεσε να δώσει στην ομάδα την επιθετική πνοή και οργάνωση που ήθελε. Η επόμενη κίνηση ήταν η είσοδος του Νεοφύτου στο 80΄στη θέση του Ηλία ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Γεωργίου αντικατέστησε το Σατσία. Εκεί που το ΑΠΟΕΛ ετοιμαζόταν για τη τελευταία του προσπάθεια για το θαύμα ήρθε το μοναδικό λάθος του μέχρι τότε κορυφαίου Μορφή.

Στο 87′ μετά από γέμισμα του Γιατάρα ο Μορφής έκανε λανθασμένη εκτίμηση την μπάλας η οποία πέρασε από πάνω του για να τη σπρώξει στα δίκτυα παίκτης των Τούρκων και να γίνει το 1-0.

Με τον πιο απροσδόκητο τρόπο οι όποιες ελπίδες του ΑΠΟΕΛ εξανεμίστηκαν στην πιο ανύποπτη φάση από ένα αλλά και τραγικό λάθος του καλύτερου μέχρι εκείνη τη στιγμή παίκτη μας. Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους Τούρκους να πανηγυρίζουν μια απρόσμενη νίκη και την πρόκριση που ίσως να μην άξιζαν.

ΑΠΟΕΛ
Μορφής, Σεγκιρί, Κόντης, Ηλία (80΄Νεοφύτου), Φλορέα, Σατσιάς (85′ Γεωργίου), Μιχαήλ, Φερναντέζ, Πίντο (46′ Γκόμεζ), Μακρίδης, Σολάρι

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!