ΑΠΟΕΛ Vs Ανόρθωση 1-0

Νίκη με προοπτικές κατάκτησης της δεύτερης θέσης πέτυχε το Σάββατο η ομάδα μας επί της Ανόρθωσης. Το ΑΠΟΕΛ έκανε το αναμενόμενο όπως δήλωσε εξάλλου και ο Γιοβάνοβιτς αφού έστω και δύσκολα επιβλήθηκε της ανύπαρκτης Ανόρθωσης. Η διαφορά από την ομάδα της Αμμοχώστου μειώθηκε στον ένα βαθμό, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι ανεξαρτήτως του τι θα συμβεί στο κύπελλο η ομάδα θα συνεχίσει να το παίζει σε δύο ταμπλό. Η νίκη μας πιθανόν να αποτελέσει την αφορμή για να πανηγυρίσουν και μαθηματικά το πρωτάθλημα στο παράρτημα από το απόγευμα της Κυριακής.

Ο αγώνας του ΓΣΠ που έγινε σε ένα μισοάδειο ΓΣΠ θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα αφού και οι δυο ομάδες έδειχναν να μην έχουν ισχυρό κίνητρο για να υπερβάλουν εαυτό. Ο Σολωμού ήταν ο πρωταγωνιστής της συνάντησης αφού ήταν ο χρυσός σκόρερ, επιβεβαιώνοντας τις υποψίες όλων μας ότι μπορεί να βοηθήσει περισσότερο.

Ο Γιοβάνοβιτς κατάφερε ενόψει του αγώνα κυπέλλου να παρατάξει μια ανταγωνιστική εντεκάδα και παράλληλα να προφυλάξει τους παίκτες που ήθελε. Αυτοί ήταν οι Ζεβλάκοφ, Κόντης και Πίντο με τον πρώτο να μένει και εκτός αποστολής. Αυτό έφερε στο αρχικό σχήμα τον Παουλίστα αλλά και τον Αλεξάνδρου σε ρόλο επιθετικού.

Στην εντακάδα επανήλθαν όπως αναμενόταν οι Χαραλαμπίδης και Μοράις γεγονός που επέτρεψε στην ομάδα μας να διατηρήσει τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Η αναγκαστική αλλαγή του Παουλίστα σε μέσα του πρώτου ημιχρόνου διαφοροποίησε το πλάνο αφού πέρασε στη θέση του ο Παπαθανασίου.

Το ΑΠΟΕΛ ήταν καλύτερο σε όλο το διάστημα και παρά το ότι είχε τη γνωστή δυσκολία στη δημιουργία ευκαιριών ήταν η ομάδα που ήταν πιο απαιτητική. Οι αλλαγές του δευτέρου ημιχρόνου έδωσαν την επιπλέον ώθηση και στο 78′ ο Πίντο έδωσε έτοιμο γκολ στον Σολωμού ο οποίος έκανε με πλασέ το 1-0.

Από την ομάδα μας ξεχώρισαν οι Πουρσαϊτίδης, Χαραλαμπίδης, Κοσόφσκι ενώ και ο Σολωμού στο διάστημα που αγωνίστηκε μπόρεσε να κάνει τη διαφορά.

Δηλώσεις Γιοβάνοβιτς:
“ Εχω την εντύπωση πως ήμασταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Είχαμε διάθεση, καλύτερο στήσιμο και κερδίσαμε δίκαια. Σημασία πλέον έχει να ξεκουραστούμε, διότι έχουμε ένα σπουδαίο παιχνίδι για το θεσμό του κυπέλλου. Ο Άρης μπορεί να έπεσε στην β’ κατηγορία αλλά αυτό δεν παίζει ρόλο για μας. Η διαφορά ποιότητας υπήρχε και πριν τον πρώτο αγώνα αλλά δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις και πρέπει να παλέψουμε πολύ στον επαναληπτικός όμως πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Δεν παίζει ρόλο ο υποβιβασμός του Άρη και είναι πολύ σημαντικο οι παίκτες να παρουσιαστούν σοβαροί, συγκεντρωμένοι, και να παίξουμε πολύ καλά για να προκριθούμε στον τελικό”.

ΑΠΟΕΛ
Χιώτης, Πουρσαϊτίδης, Κουτσόπουλος Γκρτσάροφ, Μπρούερς, Μιχαήλ, Μοραίς, Κοσόφσκι (74′ Κοσόφσκι), Παουλίστα (26′ Παπαθανασίου), Χαραλαμπίδης, Αλεξάνδρου (64′ Πίντο).

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!