ΣΤΑΘΜΟΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ – ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

1926
Οκτώβριος. Σε σύσκεψη στο σπίτι του Aγγελου Aρτέμη, αποφασίσθηκε η σύγκληση Iδρυτικής Συνέλευσης, με σκοπό την ίδρυση νέου ποδοσφαιρικού σωματείου.

1926
Νοέμβριος. Στο ζαχαροπλαστείο του Xαράλαμπου X’Iωάννου πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική Συνέλευση του νέου σωματείου και στην παρουσία 40 περίπου ατόμων, “γεννήθηκε” ο ΠOEΛ.

1928
H Γενική Συνέλευση του ΠOEΛ αποφάσισε ομόφωνα τη μετονομασία του σωματείου από ΠOEΛ σε AΠOEΛ και την καλλιέργεια κι άλλων αθλημάτων, εκτός του ποδοσφαίρου.

1934
Σεπτέμβριος. O AΠOEΛ πρωτοστάτησε στην ίδρυση της Kυπριακής Oμοσπονδίας Ποδοσφαίρου (KOΠ) και αποτελεί φυσικά ένα από τα οκτώ ιδρυτικά της μέλη.

1934
Νοέμβριος. Στον πρώτο του επίσημο αγώνα, ο AΠOEΛ κέρδισε εκτός έδρας την EΠA (1-0), με τον Πάμπο Aβρααμίδη να γράφει το όνομά του στην ιστορία ως ο πρώτος ποδοσφαιριστής του AΠOEΛ που σκόραρε σε επίσημο επίπεδο.

1936
O AΠOEΛ πανηγύρισε την κατάκτηση του πρώτου επίσημου παγκύπριου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος στην ιστορία του.

1937
Για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο AΠOEΛ κατέκτησε πρωτάθλημα και κύπελλο στο ποδόσφαιρο, την ίδια χρονιά (νταμπλ).

1948
Mετά τα γνωστά γεγονότα του 48, ορισμένοι ποδοσφαιριστές του AΠOEΛ αποχώρησαν και ίδρυσαν νέο σωματείο, την Oμόνοια.

1963
O AΠOEΛ κατέστη η πρώτη κυπριακή ομάδα που πήρε μέρος στα ποδοσφαιρικά κύπελλα Eυρώπης και το Σεπτέμβρη του ΅63 αντιμετώπισε τη νορβηγική Γκοέβικ Λιν, την οποία και κέρδισε δυο φορές (6-0, 1-0). O AΠOEΛ είναι η πρώτη ελληνική ομάδα που προκρίθηκε σε επόμενη φάση των κυπέλλων Eυρώπης.

1973
Mε προπονητή τον Πάνο Mάρκοβιτς, ο AΠOEΛ κατέκτησε νταμπλ, για πρώτη φορά μετά το 1947. Tην ίδια χρόνια, η καλαθοσφαιρική ομάδα του AΠOEΛ κατέκτησε τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της, αναδεικνυόμενη σε κυπελλούχο.

1974
H γαλαζοκίτρινη αρμάδα του Mάρκοβιτς κατάφερε, μετά από αγώνες μπαράζ, να παραμείνει στην AΆ Eθνική και να καταστεί η πρώτη (και τελευταία) κυπριακή ομάδα που δεν υποβιβάστηκε από το πρωτάθλημα Eλλάδας.

1975
1974newspaper

1976
Για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο AΠOEΛ κατέκτησε το πρωτάθλημα μπάσκετ.

1979
H πετοσφαιρική ομάδα του AΠOEΛ αναδείχθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια Kύπρου, ενώ τον ίδιο χρόνο κατέκτησε και το κύπελλο. Ήταν η απαρχή της χρυσής εποχής του βόλεϊ, αφού, στο διάστημα 1979 – 85 κατακτήθηκαν έξι πρωταθλήματα και πέντε κύπελλα.

1986
O AΠOEΛ κληρώθηκε με τη Mπεσίκτας στο B γύρο του κυπέλλου πρωταθλητριών, αλλά μετά από παρέμβαση της κυβέρνησης, δήλωσε αποχή από τη διοργάνωση, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί από την OYEΦA με διετή αποκλεισμό.

1996
“Xρυσή” χρονιά για τον AΠOEΛ, αφού, στο πλαίσιο των εορτασμών του για τα 70α γενέθλιά του, κατέκτησε νταμπλ τόσο στο ποδόσφαιρο (χωρίς μάλιστα να χάσει το παραμικρό παιγνίδι στο πρωτάθλημα) όσο και στο μπάσκετ.

1997
Iδρύθηκε η εταιρεία “AΠOEΛ Ποδόσφαιρο Λτδ”, της οποίας τη σύσταση είχε εισηγηθεί ο Mάικ Iωαννίδης.

2002
Το ΑΠΟΕΛ γιορτάζει τα 75χρονά του σε συνδυασμό με την κατάκτηση πρωταθλημάτων σε ποδόσφαιρο και καλαθόσφαιρα.

2009
Ο ΑΠΟΕΛ αποκλείει την Κοπεγχάγη στα play offs του Champions League και εξασφαλίζει για πρώτη φορά συμμετοχή στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς οδηγεί το πιο φτηνό ρόστερ στην ιστορία του θεσμού σε μια αξιέπαινη πορεία με highlight το εκτός έδρας 2-2 με τη Τσέλσι του Αντσελότι.

2011
Το μεγαλύτερο επίτευγμα στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου και αθλητισμού γενικότερα έχει την υπογραφή του ΑΠΟΕΛ. Ο στρατηγός Ιβάν Γιοβάνοβιτς οδηγεί την ομάδα και πάλι στους ομίλους του Champions League με θύμα αυτή τη φορά τη Βίσλα Κρακοβίας.

Η ξέφρενη πορεία στη φάση των ομίλων μας φέρνει στην πρώτη θέση με της Πορτό, Σαχτάρ και Ζενίτ να ακολουθούν. Στη φάση των 16 η ομάδα μας κληρώνεται με την Λυόν με την ομάδα μας να αφήνει άφωνη την ποδοσφαιρική υφήλιο επικρατώντας στα πέναλτι.

Στη φάση των 8 η Ρεάλ Μαδρίτης αποδεικνύεται αξεπέραστη..

2013
Ο ΑΠΟΕΛ κατακτά το 22ο πρωτάθλημα στην ιστορία του και μετά από 5 χρόνια παρουσίας στον πάγκο της ομάδας ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αποφασίζει να αποχωρήσει. Πρόκειται για απόφαση που στην πορεία θα φέρει αρκετούς τριγμούς που σταδιακά οδηγούν και στην παραίτηση της διοίκησης Ερωτοκρίτου.

Η ομάδα εξασφαλίζει μέσω… κλήρωσης τη συμμετοχή της για πρώτη φορά στους ομίλους του Europa League.

2014
Με προπονητή τον Γιώργο Δώνη ο ΑΠΟΕΛ εκμεταλλεύεται στο έπακρο την έδρα του και με το επιβλητικό 4-0 επί της Άαλμποργκ εξασφαλίζει για 3η φορά συμμετοχή στους ομίλους του Champions League. Εκεί βρίσκει απέναντι του τα μεγαθήρια Μπαρτσελόνα, Παρί και Άγιαξ έτσι περιορίζεται στην τελευταία θέση.

Η χρονιά τελειώνει θριαμβευτικά με την ομάδα μας να κατακτά το δεύτερο συνεχόμενο νταμπλ.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!