Ο Εφραίμ κουμάνταρε!

Τα δύο γκολ του Γιώργου Εφραίμ στο καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του με τα γαλαζοκίτρινα, συν η επέμβαση του Χιώτη στο 1-1, έστειλαν το 21ο Κύπελλο στη βιτρίνα του ΑΠΟΕΛ. Προφανώς και οι γαλαζοκίτρινοι δεν κέρδισαν τόσο εύκολα όσο δείχνει το 4-2, όμως πρέπει να τους πιστωθούν κάποια πράγματα, όπως:

  • ότι κρατήθηκαν στο ματς και δεν έπεσαν στο καναβάτσο, ενώ ξεκίνησαν πολύ άσχημα
  • ότι μπόρεσαν να βάλουν δύο γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα
  • ότι σκόραραν 4 γκολ σε μόλις 7 τελικές προσπάθειες

Ο ισχυρός χαρακτήρας, οι εμπειρίες και η ποιότητα των παικτών έδωσαν ένα ακόμα Κύπελλο, απέναντι στην ΑΕΛ που κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος μόλις τα βρήκε σκούρα. Η ικανότητα του να ανταπεξέρχεσαι στα δύσκολα είναι αυτή που ξεχωρίζει τις μεγάλες από τις καλές ομάδες.

Το δίδυμο Μαντούκα – Σατσιά πήρε κάποια ρίσκα στην ενδεκάδα, με τον Αμορίν αντί του Κακά (ο πρώτος είχε δείξει δείγματα απειθαρχίας τελευταίως) και τους Εφραίμ – Αλωνεύτη αντί των μπαρουτοκαπνισμένων Χαραλαμπίδη – Αλεξάνδρου. Προφανώς δικαιώθηκαν.

20150522a

Με αυτό τον τρόπο ξεκίνησαν τον αγώνα Μαντούκα – Σατσιάς.

Αρχικά ο ΑΠΟΕΛ έπαιζε με τον Μοράις καθαρόαιμο κόφτη και τον Λάνιγκ πιο μπροστά, με τον Ντε Βινσέντι να γυρνάει πίσω και να γίνεται τέταρτος χαφ σε ένα 4-1-4-1, μετά όμως όλα αυτά πήγαν περίπατο καθώς το ματς άνοιξε και μίλησαν το πάθος και η καρδιά. Δύο γκολ, το πρώτο και το τελευταίο, ήρθαν από στημένα και άλλα δύο στην αντεπίθεση.

Σε μεγάλο βαθμό ο τελικός κρίθηκε στο 2-1 που ήρθε αμέσως μετά την επέμβαση του Χιώτη στο 1-1. Το παιχνίδι ήταν ουσιαστικά 60 λεπτών, καθώς το τελευταίο μισάωρο ήταν τυπικής διαδικασίας. Είναι αξιοσημείωτο πως ο ΑΠΟΕΛ πιστώθηκε τρεις αποκρούσεις.

Πάντως βάσει των στατιστικών που έβγαιναν μέχρι το 60λεπτο, η ΑΕΛ έδειχνε καλύτερη και πιο επικίνδυνη, όμως ο ΑΠΟΕΛ βρήκε την ουσία, λόγω και της κακής εμφάνισης του Φεγκρούς – φέρει μεγάλη ευθύνη στο πρώτο και στο τρίτο γκολ.

20150522a

Τυπικής διαδικασίας οι αλλαγές που έγιναν μετά το 4-1 και τη 40λεπτη διακοπή, διαμορφώνοντας κάπως έτσι τον σχηματισμό.

Τώρα αυτό που μετράει για τον ΑΠΟΕΛ είναι να πάρει το πρωτάθλημα και ακολούθως να γίνει μια αξιολόγηση γενικότερα της σεζόν και του ρόστερ, μακριά από συναισθηματισμούς και την επήρεια του νέκταρ των τίτλων.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!