ΑΠΟΕΛ Vs Ανόρθωση 0-2

Η πρώτη ήττα είναι γεγονός αφού η ομάδα μας έδειξε ανήμπορη να διαχειριστεί τις γνωστές απουσίες ενώ σε έναν ακόμα αγώνα τα αμυντικά και ατομικά λάθη ήταν στην ημερησία διάταξη. Μαζί σε αυτά και ο Τράττος που μετά το 0-1 φοβήθηκε να δώσει πέναλτι μετά από καθαρή ανατροπή του Σωτηρίου έτσι η Ανόρθωση που δεν ήταν καλύτερη αλλά πιο αποτελεσματική πέρασε θριαμβευτικά από το σπίτι μας.

Το πλάνο του Κετσπάγια

Η διάταξη 4-2-3-1 είχε τον Πιατκόφσκι στην κορυφή της επίθεσης και στηρίγματα στα δυο άκρα τους Στίλιτς και Βαντερ με τον Βόσνιο να προτιμάται αντί του Χαραλαμπίδη τον οποίο οι διάφορες εκτιμήσεις ήθελαν να επιστρέφει στο βασικό σχήμα. Με αυτό τον τρόπο παρέμεινε αναλλοίωτη και η τριάδα στον κεντρικό διάδρομο με τους Μόραις, Αρτύματα και Βινίσιους.

Όσον αφορά την αμυντική τετράδα ο Αντωνίαδης επιστρέφει αντί του Αλεξάνδρου ενώ οι άλλοι τρεις μπροστά από τον Βσντερμαν θα είναι οι Σερτζιο, Αστιθ και Καρλάο.

Ο αγώνας

Η ομάδα μας ηταν αυτή που φάνηκε να ξεκινά καλυτερα τον αγώνα έχοντας την εδαφική υπεροχή αλλά με την ολοκλήρωση του πρωτου δεκαλέπτου φάνηκε οτι ηταν εξαιρετικά δύσκολο να φτάσουμε με προϋποθέσεις στην περιοχή της Ανόρθωσης. Η Ανόρθωση μάλιστα ηταν αυτη που στο 13 εκανε την πρωτη ευκαιρια οταν η μπάλα πέρασε έξω μετα από σουτ του Κάλβο.

Η απάντηση από πλευράς μας ηρθε στο 22 οταν ο Βάντερ μπήκε στη περιοχή από δεξιά, βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση έκανε το σουτ με το αριστερό αλλά τον νίκησε ο Κόπριβετς κάνοντας πολύ καλή απόκρουση με το πόδι.

Αφού γλιτώσαμε σε δυο περιπτώσεις την αναγκαστική αλλαγή με τον Καρλάο να επιστρέφει στον αγώνα, μπορέσαμε να λειτουργήσουμε καλά μεσοαμυντικά με τους Μοραις και Βινίσιους να κόβουν τα πάντα. Το πρόβλημα ηταν στην τελική πάσα όταν βρισκόμασταν στο μισό της Ανόρθωσης αφου πάρα την κατοχή δυσκολευόμασταν να βρεθούμε σε θεση βολής.

Οι Στιλιτς και κυρίως ο Βάντερ πήραν πρωτοβουλίες αλλά ήταν δεν ηταν ολοκληρωμένες ενώ ο Πιατκόφσκι με τη σειρά του αδυνατούσε να μπει στο παιχνίδι αφού η μπάλα δεν μπορούσε να φτάσει σε αυτόν μέσα στην περιοχή όπου θα μπορούσε να γίνει επικίνδυνος.

Με αυτά τα δεδομένα το 0-0 με το οποίο πήγαν οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια ηρθε σαν φυσιολογική εξέλιξη.

Ο Κετσπάγια ήθελε να δώσει περισσότερη ταχύτητα και δημιουργικότητα επιλέγοντας να αρχίσει το δεύτερο ημίχρονο με δυο αλλαγές, με τους Μακρίδη και Σωτηρίου να αντικαθιστούν τους Στίλιτς και Πιατκοφσκι.

Το παιχνίδι κέντρου εξακολουθηςε να κάνει δύσκολη την προσπάθεια να δημιουργηθούν φασεις για γκολ ενώ τις σπάνιες φορές που έγινε εφικτό δείξαμε ολιγωρία και νευρικοτητα. Η πιο αντιπροσωπευτική φάση ηταν αυτή στο 55 ο Σωτηρίου βρέθηκε μόνος απέναντι από το τέρμα αλλά το πλασέ του ηταν απελπιστικά άστοχο.

Το πράγμα στράβωσε για τα καλά στο 67΄ οταν ο Αντωνιαδης με επέμβαση ανέτρεψε τον Κάλβο και ο τέταρτος διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι. Ο Βάντερμαν απέκρουσε σωτήρια στέλνοντας την μπαλα κόρνερ αλλά στην εξέλιξη της φάσης ο ίδιος και οι αμυντικοί του κοιμήθηκαν έτσι ο Βικτόρ που βρέθηκε μόνος στο δεύτερο δοκάρι με σουτ έστειλε την μπαλα στα δικτυα.

Ο Κετσπάγια έριξε στον αγώνα και τον Χαραλαμπίδη σε μια τελευταία προσπάθεια αλλά ο Τράττος μας στέρησε τη δυνατότητα να ισοφαρίσουμε όταν φοβήθηκε να δώσει πέναλτι στο 75 όταν ο Σωτηρίου ανατράπηκε αντικανονικά από τον τερματοφύλακα της Ανόρθωσης.

Ο αγώνας κρίθηκε οριστικά στο 80΄ όταν ο Αστίθ ανατρέπει τον Μακρή και ο Τράττος αυτή τη φορά υπέδειξε το πέναλτι. Την εκτέλεση του ανάλαβε ο Ντολβού που έστειλε την μπαλα στο δίκτυα για να διαμορφώσει το τελικό 0-2.

Κίτρινες: Αντωνιάδης

ΑΠΟΕΛ:
Βάτερμαν, Αντωνιάδης, Καρλάο, Αστίθ, Σέρτζιο, Μοράις, Αρτυματάς, Βινίσιους, Βάντερ (75΄ Χαραλαμπίδης), Στίλιτς (46΄ Μακρίδης), Πιατκόφσκι (46΄ Σωτηρίου).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!