Ανόρθωση vs ΑΠΟΕΛ 0-1

H αποκαρδιωτική εμφάνιση της ομάδας μας δεν είχε βαθμολογικό κόστος αφού ο Βινίσιους με ένα γκολ σχεδόν από το πουθενά έδωσε τη νίκη που μας κράτησε ζωντανούς στην μάχη του πρωταθλήματος. Η νίκη είχε κόστος ενόψει Αελ αφού ο Παναγή σε μια επίδειξη θράσους και προκλητικότητας κιτρίνισε τον Βινίσιους για τον πανηγυρισμό του στη φάση του γκολ. Τα προβλήματα μας όμως είναι βαθύτερα αφού με τέτοιες εμφανίσεις σύντομα θα έρθουν οι απώλειες βαθμών. Εκτός του Βινίσιους τον αγώνα με την Αελ χάνει και ο Αντωνιάδης που επίσης δέχτηκε μια αυστηρή κίτρινη. Το πλάνο του Δώνη

Ο Δώνης προτίμησε και αυτή τη φορά τον Μπενασούρ στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής ενώ ο Αλεξάνδρου ήταν αυτός που κάλυψε το αντίστοιχο αριστερό με τον Αλωνεύτη να μένει στον πάγκο. Το 4-4-2 ήταν και αυτή τη φορά η διάταξη με τους Σιέρινταν και Μαντούκα να συνθέτου το επιθετικό δίδυμο, ενώ οι Μοράις και Βινίσιους είχαν το γνωστό τους ρόλο στον κεντρικό άξονα.

Η αμυντική τετράδα ήταν η γνωστή με τους Σέρτζιο και Αντωνιάδη στα δύο άκρα και τους Ολιβέιρα- Αμορίν στο κέντρο της άμυνας και τον Πάρντο κάτω από τα δοκάρια.

Ο αγώνας

Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε στον αγώνα κυριολεκτικά υπνωτισμένος με αποτέλεσμα στα πρώτα 20 λεπτά η Ανόρθωση να καταφέρει να επιβάλει πλήρως το ρυθμό της. Χωρίς πάθος και με πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου η ομάδα μας απλά δεν υπήρχε, με αποτέλεσμα να χρειαστεί ο Πάρντο για να διατηρήσει το μηδέν παθητικό.

Στην πορεία η ομάδα μας κατάφερε να σουλουπώσει την μεσοαμυντική της λειτουργίας αλλά εξακολούθησε να έχει τρομερή δυσκολία στο να οργανωθεί σωστά αφού ούτε από τα άκρα αλλά ούτε από τον άξονα μπορούσε να υπάρξει καλή κυκλοφορία της μπάλας. Ο Αλεξάνδρου ήταν αρνητικός ενώ οι πρωτοβουλίες του Μπενσούρ ανούσιες.

Η ανυπαρξία του ΑΠΟΕΛ ανάγκασε τον Δώνη να ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο με μια αλλαγή αφού ο Αλωνεύτης πέρασε στη θέση του Αλεξάνδρου. Η εικόνα της ομάδας βελτιώθηκε κάπως αλλά και πάλι δεν υπήρχε ο καλός ρυθμός και το καθαρό μυαλό που θα έφερνε το γκολ. Παρόλα αυτά στο 63 χάθηκε μοναδική ευκαιρία με τον Αλωνεύτη να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι από μοναδική θέση.

Η είσοδος του Χαραλαμπίδη και του Σαντίν βοήθησε να αποκτήσουμε καλύτερο ρυθμό και ένα καλό πεντάλεπτο όπου πιέσαμε έφερε το γκολ στο 74 όταν με πλασέ του Βινίσιους η μπάλα κατέληξε στα δίκτυα. Στα τελευταία λεπτά η ομάδα μας κατάφερε να κρατήσει την μπάλα μακριά από την εστία του Πάρντο έτσι το τελικό σφύριγμα μας βρήκε νικητές.

Κίτρινες: Αντωνιάδης, Βινίσιους, Αμορίν

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Σέρτζιο, Ολιβέιρα, Αμορίν, Αντωνιάδης, Μοράις, Βινίσιους, Μπενασούρ (58΄ Χαραλαμπίδης), Αλεξάνδρου (46΄ Αλωνεύτης), Μαντούκα, Σέρινταν (73΄ Σαντίν)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!