ΑΠΟΕΛ Vs Αεκ 1-1

Ο ΑΠΟΕΛ με έναν παράξενο και ίσως ψυχοφθόρο τρόπο θα κατακτήσει το πρωτάθλημα αν κάνει το αυτονόητο την επόμενη αγωνιστική που είναι να μην χάσει από τον αδιάφορο Ερμή! Η ισοπαλία απέναντι στην Αεκ ήταν ικανή να μεγαλώσει τη διαφορά από τους διώκτες μας αφού ο κλινικά νεκρός Απόλλων επέστρεψε στον αναπνευστήρα αυτή την εβδομάδα, χάνοντας από την Ανόρθωση. Η ομάδα μας σε έναν ακόμα αγώνα έδειξε να δυσκολεύεται αφάνταστα αφού το άγχος έπνιγε τη θέληση των παικτών για τη νίκη. Η απόφαση δεν ήταν αυτή που έπρεπε η Αεκ όμως έδειξε με τη σειρά της να μην μπορεί για το κάτι παραπάνω έτσι το ισόπαλο αποτέλεσμα μπορεί να χαρακτηριστεί δίκαιο.

Παρόλα αυτά θα έχουμε να λέμε για την απίστευτη ευκαιρία του Σιέρινταν λίγο πριν το τέλος..

Το πλάνο του Μαντούκα

Ο Βραζιλιάνος έκανε τις αναμενόμενες αλλαγές στο αρχικό σχήμα με τους Ρίισε, Χαραλαμπίδη και Βινίσιους να επιστρέφουν στην εντεκάδα. Στο 4-2-3-1 ο Τζιμπούρ ήταν στην κορυφή της επίθεσης με τον Ντε Βινσέτι να κινείται περιφερειακά του Αλγερινού και τους Εφραίμ – Χαραλαμπίδη να είναι στα δυο άκρα.

Οι Βινίσιους και Μοράις ήταν στον κεντρικό άξονα ενώ η αμυντική τετράδα ήταν η αναμενόμενη με τους Σέρτζιο, Κακά, Καρλάο και Ρίισε, ενώ κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Χιώτης.

Ο αγώνας

Η ομάδα μας ηταν αυτή που μπήκε στον αγώνα πιο δυνατά σε μια προσπάθεια να κερδίσει την μάχη του κέντρου κατι όμως που δεν έγινε τόσο καλά όσο θα έπρεπε αφού μετα το πρωτο πεντάλεπτο η Αεκ βρήκε τα πατήματα της και μπόρεσε να κρατήσει την μπάλα και παράλληλα να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία της. Στο 11 και χωρις προηγουμένως να δημιουργηθεί φάση έγινε η πρωτη φάση με τον Τράττος να δείχνει το σημείο του πέναλτι  οταν ο Μουρίγιο βρέθηκε στο έδαφος μετα απο μαρκάρισμα του Βινίσιους. Ο Μπόλιεβιτς ηταν εύστοχος στην εκτέλεση και το 0-1 για την Αεκ ηταν οτι χειρότερο μπορούσε να συμβεί. Στα επόμενα λεπτά οι παίκτες μας προσπάθησαν να διαχειριστουν το σοκ του γκολ με την νευρικότητα όμως να ειναι έντονη και να οδηγεί σε αχρείαστα φάουλ ενώ υπήρχε δυσκολία στο να αμυνθούμε σωστά οταν χάναμε την μπάλα. Χωρίς να καταφέρουμε να οργανωθούμε σωστά και φτιάξουμε καποια αξιόλογη ευκαιρια καταφέραμε να φέρουμε τον αγώνα στα ίσα οταν στο 24 ηταν η δίκη μας σειρά να κερδίσουμε πέναλτι οταν ο Χαραλαμπους ανέτρεψε αντικανονικά παίκτη μετα από κόρνερ του Χαραλαμπίδη. Ο Ντε Βινσέτι ηταν εύστοχος και το 1-1 οτι καλύτερο μπορούσε να συμβεί με τον τροπο που αγωνιζόμασταν. Η δυσκολία στο να κρατήσουμε την μπάλα με τροπο δημιουργικό επιβεβαιώθηκε και στη συνέχεια αφού μέχρι το ημίχρονο δεν μπορέσαμε να κάνουμε άλλη ευκαιρια για γκόλ ή να επιβάλουμε το ρυθμό μας αφου η Αεκ κατάφερε να μας κόψει στα δυο. Οι Βινισιους και Ντε Βινσέτι δεν μπόρεσαν να πάρουν πρωτοβουλίες κινούμενοι στον άξονα έτσι οι μακρινές μπαλιές απο την αμυνα μας δεν είχαν τύχη. Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την ομάδα μας να συνεχίζει να δυσκολεύεται στο να επιτεθεί σωστά ενώ έδειχνε και ευάλωτη στις ξαφνικές αντεπιθεσεις της Αεκ. Αυτό οδήγησε τον Μαντούκα στην πρωτη κίνηση στο 54 με τον  Αλωνεύτη να περνά στη θεση του Χαραλαμπίδη. Η Αεκ με τη σειρά της έδειξε διάθεση να ρισκάρει και να επιδιώξει το γκολ με τους Βαντερ και Κάντε να περνούν στον αγώνα. Στο 70 έγινε και η δευτερη κίνηση αφού δεν υπήρξε η παραμικρή βελτίωση  με τον Τζιμπούρ να αποχωρεί και στη θέση του να περνά ο Σιερινταν. Στα τελευταία λεπτά η ομάδα μας προσπάθησε για το γκολ αλλά η τύχη ή και κάτι άλλο δεν μας έκανε το χατίρι αφού ο Ιρλανδός έχασε μοναδική ευκαιρία όταν μόνος απέναντι από τον τερματοφύλακα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Κίτρινες: Βινίσιους, Σερτζιο, Μοραις

ΑΠΟΕΛ Χιώτης, Σέρτζιο, Κακά, Καρλάο, Ρίισε, Μοράις, Βινίσιους, Εφραίμ, Χαραλαμπίδης (54΄ Αλωνεύτης), Ντε Βινσέντι, Τζιμπούρ (70΄ Σέρινταν)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!