ΑΠΟΕΛ Vs Ανόρθωση 1-0

Η πρώτη αγωνιστική της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος δεν μπορούσε να ήταν καλύτερη. Η ομάδα μας επέστρεψε στις νίκες και σε συνδυασμό με την ήττα του Απόλλωνα από τον Ερμή βρίσκεται και πάλι στην κορυφή. Το +1 είναι ότι καλύτερο και ένα ηχηρό μήνυμα ότι όλα εξαρτώνται από τον ΑΠΟΕΛ ο οποίος πρέπει να διαχειριστεί σωστά τα δεδομένα. Η νίκη ήρθε μέσα από την πολύ καλή απόδοση του πρώτου ημιχρόνου αφού η συνέχεια δεν ήταν το ίδιο καλή έτσι το τέρμα του Ρίισε αποδείχτηκε χρυσό.

Το πλάνο του Φινκ

Ο προπονητής μας επανέφερε την 11αδα που προτίμησε και στους προηγούμενους αγώνες πρωταθλήματος με τους Χαραλαμπίδη και Ντε Βινσέτι να επιστρέφουν στο αρχικό σχήμα όπως επίσης και ο Τζιμπούρ. Στο 4-2-3-1 ο Αλγερινός ηταν στην κορυφή με τον Ντε Βινσέτι να έχει πένα πιο ελεύθερο ρολό ως συνδετικούς κρίκος ανάμεσα σε κέντρο και επίθεση.

Ο Λάνιγκ ηταν λιγο πιο μπροστά από τον Μοράις ενώ η αμυντική τετράδα μπροστά από τον Χιώτη ηταν η γνωστή αποτελούμενη από τους Σέρτζιο, Ριίσε, Καρλάο και Αμορίν.

Ο αγώνας

Η ομάδα μας ηταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα θέλοντας να δείξει από την αρχή τη διάθεση της να επιβάλει το ρυθμό της και να φτάσει στο γκολ. Μόλις στο 3 χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία όταν ο Καμίνσκι έδιωξε σε κόρνερ την κεφάλια του Χαραλαμπίδη. Ο καλός ρυθμός της ομάδας μας στο πρωτο 15λεπτο έφερε τις προϋποθέσεις για το γκολ αλλά οι επικίνδυνες σέντρες του Χαραλαμπίδη δεν έβρισκαν τους παίκτες μας σε καλές θέσεις εντός της περιοχής.

Σταδιακά η Ανόρθωση μπόρεσε να κρατήσει περισσότερο την μπάλα και να αμυνθεί σωστά έτσι στο 32 δημιούργησε τη πρώτη καλή προϋπόθεση αλλά το σουτ του Γκονσάλβες σταμάτησε στο σώμα αμυντικού πριν γίνει επικίνδυνο.

Η απάντηση της ομάδας μας ηταν ενα γκολ! Στο 32΄ ο Ρίισε έκανε την σέντρα σουτ από αριστερά, η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Μαισουράτζε και κατέληξε στα δίκτυα. Το γκολ ηταν η καλύτερη δυνατή εξέλιξη αφού ηρθε σε μια χρονική στιγμή που δυσκολευόμασταν να εξασκήσουμε τη πίεση που θα έφερνε το λάθος από πλευράς της Ανόρθωσης.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν έγινε κατι ουσιαστικό αφού ο ΑΠΟΕΛ ηταν η ομάδα που εξακολούθησε να ελέγχει τον αγώνα αλλά οι προσπάθειες για ενα δεύτερο γκολ ηταν ημιτελείς.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Εφραίμ αντιμετώπισε πρόβλημα έτσι στο 54 και μετά από καθυστέρηση αφού η μπάλα δεν έβγαινε έξω έγινε η πρώτη αλλαγή με τον Σιερινταν να περνά στον αγώνα.

Ενα νεκρό 10λεπτο (48-58) από πλευράς μας επέτρεψε στην Ανόρθωση να κερδίσει το κέντρο και να φτάνει με μεγάλη ευκολία  στη περιοχή μας αλλά να έχει λανθασμένες επιλογές στην τελική πάσα.

Η οπισθοχωρηση της μεσοαμυντικής γραμμής έφερε νευρικότητα σε όλη την ομάδα αλλά σταδιακά η εικόνα άλλαξε με τον Τζιμπούρ να πιάνει πολύ κακό σουτ στο 60 αλλά ο Καμινσκι απέκρουσε.

Η πίεση απόρροια της καλής κυκλοφοριας της μπάλας και της σωστής ανάπτυξης εφερε ευκαιρίες με πιο σημαντική σημαντική την κεφάλια του Καρλαο στο 67 με τη μπάλα ομως να περνά έξω.

Μετά το 70 η εικόνα του αγώνα άλλαξε και πάλι με την ομάδα μας να δίνει μέτρα στηνΑνορθωση και να αμύνεται στο δικό της μισό. Στο 82 η Ανόρθωση έμεινε με 10 παίκτες όταν ο Μαισουραντζε δέχτηκε δεύτερη κίτρινη αλλά και πάλι η ομάδα μας δυσκολευόταν να κρατήσει μπάλα έτσι στο 87 ο Γκομες πέρασε στη θέση του Τζιμπούρ.

Μέχρι το τελικό σφύριγμα του Αναστασίου η Ανόρθωση δεν μπόρεσε να ανατρέψει τα δεδομένα έτσι η αμυντικογενής τακτική έφερε την σπουδαία νίκη.

Κίτρινες: Χαραλαμπίδης, Ρίισε

ΑΠΟΕΛ: Xιώτης, Σέρτζιο, Αμορίν, Καρλάο, Ρίσε, Μοράις, Λάνιγκ, Εφραίμ (54′ Σέρινταν), Χαραλαμπίδης (92′ Ναφίου), Ντε Βινσέντι, Τζιμπούρ (89′ Γκόμες)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!