ΑΠΟΕΛ Vs Ανόρθωση 2-0

Ο κακός στο πρώτο ημίχρονο ΑΠΟΕΛ μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο στην επανάληψη και κατάφερε να πάρει μια υπερπολύτιμη νίκη που του δίνει προβάδισμα τριών βαθμών από τον Απόλλωνα που δείχνει ότι θα είναι ο βασικότερος μας αντίπαλος. Η Ανόρθωση επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις των λίγων αφού παρουσιάστηκε πολύ καλή και προέβαλε σθεναρή αντίσταση αλλά στο τέλος μίλησε για ακόμα μια φορά η κλάση του Μαντούκα.

Ο Βραζιλιάνος μπήκε στον αγώνα ως αλλαγή και ήταν από τους πρωταγωνιστές σημειώνοντας το πρώτο γκολ και κερδίζοντας το πέναλτι από το οποίο προήλθε το δεύτερο. Ο Βραζιλιάνος μπήκε στον αγώνα ως αλλαγή και ήταν από τους πρωταγωνιστές σημειώνοντας το πρώτο γκολ και κερδίζοντας το πέναλτι από το οποίο προήλθε το δεύτερο.

Το πλάνο του Δώνη

Τo rotation αυτή τη φορά ηταν περιορισμένης κλίμακας αφου ο βαθμός δυσκολίας του αγώνα δεν επέτρεπε κατι διαφορετικό. Ετσι οι Πάρντο, Καρλάο και Βινίσιους έμειναν στον παγκο. Το 4-4-2 του Δώνη ειπε σαν επιθετικό δίδυμο τους Σιερίνταν με τον Ντε Βινσέτι ενώ στα δυο άκρα ως στηρίγματα κινούνταν οι Γκόμες και Αλωνεύτης. Ο Αρτυματάς παρέμεινε στο αρχικό σχήμα παίρνοντας αυτη τη φορά θεση διπλα από τον Μοραις ενώ η αμυντικη τετράδα ειπε τους Αντωνιαδη και Σερτζιο στα άκρα και τους Κακά – Αμοριν στον άξονα.

Ο αγώνας

Από τα πρώτα λεπτα εγινε αντιληπτό οτι θα περνούσαμε δύσκολα αφού ηταν Ανόρθωση που μπήκε πιο κακά στον αγώνα δείχνοντας ετοιμη από κάθε άποψη. Οι φιλοξενούμενοι με περισσότερη διάθεση και πολύ καλη κυκλοφορία της μπάλας κατάφεραν να ελέγξουν πλήρως το ρυθμό του αγωνα αλλά για καλη μας τύχη δεν κατάφερναν να δημιουργήσουν ευκαιρίες για γκολ.

Ο ΑΠΟΕΛ έδειχνε και ηταν ανήμπορος να λειτουργήσει σωστα αφού ηταν κομμένος στα δυο. Ο Αρτυματάς στον άξονα δυσκολευόταν αφάνταστα ενώ ούτε από δεξία μπορούσαμε να γίνουμε απειλητικοί. Μοιραία οι ελάχιστες επιθετικές πρόσπαθειες προήλθαν από ατομικές ενέργειες του Αλωνεύτη αφού και ο Ντε Βινσετι δεν μπόρεσε να καπνοί αισθητή την παρουσία του.

Είναι χαρακτηριστικό οτι η μοναδικη αξιόλογη φαση εγινε στο 45 οταν το σουτ του Γκόμες πέρασε μόλις έξω. Αξίζει να αναφέρουμε και τη δυσκολία του Μασιά να ανταποκριθεί με highlight οταν φοβήθηκε να δωσει δεύτερη κίτρινη στον Μαισουραντζε.

Το δευτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια αλλαγή αφού ο Δώνης περάσε τον Μαντουκα στη θεση του Αρτυματά με τον Ντε Βινσετι να μετακινείται δεξια και τον Γκόμες στον κεντρικό άξονα διπλα από τον Μοραις.

Η ομαδα μας με το πέρασμα του χρόνου αρχισε να λειτουργει καλύτερα και να ανακτά τον έλεγχο του αγώνα από την Ανόρθωση που έδειξε να μην μπορει να συνεχίσει στο ρυθμό του πρώτου ημιχρόνου. Στο 58 δημιουργήθηκε μια καλή προϋπόθεση για γκολ με πρωταγωνιστή τον Σερτζιο ενώ στο 63 έγινε και η δεύτερη κίνηση από τον Δώνη με τον Εφραίμ να περνα στη θεση του Ντε Βινσετι.

Ο καλός ρυθμός εφερε το γκολ στο 65 οταν μετά από ωραίο συνδυασμό των Αλωνεύτη και Αντωνιαδη ο τελευταίος εδωσε ασιστ στον Μαντουκα που με άψογο πλασέ εστειλε την μπαλα στα δίκτυα. Το 1-0 εφερε και την απαιτούμενη ηρεμία στους παίκτες μας και πλέον η πλάστιγγα αρχισε να γέρνει για τα καλά με το μέρος μας.

Η φάση που έκρινε τον αγώνα εγινε στο 75 οταν ο Μαντούκα μπήκε στην περιοχή επικίνδυνα και ανατράπηκε από τον Λαιφη ο ποιος αντίκρυσε και την κόκκινη κάρτα. Ο Βραζιλιάνος ανάλαβε την εκτέλεση με τον Βεγκα ομως να αποκρούει εντυπωσιακά αλλά στην επιστροφη της μπάλας ο Αλωνευτης με πλασέ την εστειλε στα δίκτυα.

Στα υπόλοιπα λεπτά έγινε καλή διαχείριση έτσι το τελικό σφύριγμα του Μασιά μας βρήκε να πανηγυρίζουμε ακόμα μια νίκη.

 

Κίτρινες: Σερτζιο, Κακά, Μοραις, Αμοριν

ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Σέρτζιο, Αμορίν, Κακά, Αντωνιάδης, Μοράις, Αρτυματάς (46΄ Μαντούκα), Γκόμες, Αλωνεύτης, Ντε Βινσέντι (63΄ Εφραίμ), Σέρινταν (79΄ Αλεξάνδρου)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!