ΑΠΟΕΛ Vs Δόξα 0-0

Η τραγική απόδοση της ομάδας μας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα έφερε και τις βαθμολογικές απώλειες. Οι πολλές αλλαγές που επιχείρησε ο Δώνης έφεραν τον πλήρη αποσυντονισμό του ΑΠΟΕΛ που έστειλε όλα τα λάθος μηνύματα ενόψει και της συνέχειας. Ούτε το κερδισμένο πέναλτι στο 88 δεν ήταν αρκετό για να αποτρέψει την απρόσμενη απώλεια βαθμών αφού ο Σιδεράκης απέκρουσε την εκτέλεση του Μαντούκα. Αν δούμε την μεγάλη εικόνα θα λέγαμε ότι το αποτέλεσμα δεν είναι τυχαίο αφού δεν μπορούμε να κερδίζουμε κάθε αγωνιστική χωρίς να παίζουμε ποδόσφαιρο.

Το πλάνο του Δώνη

Ο προπονητής μας έκανε πολλές και ουσιαστικές αλλαγές κυρίως στο αμυντικό πλάνο με τον Αρτυματά να παίρνει θέση κεντρικού αμυντικού δίπλα από τον Παπάζογλου αφού ο Καρλάο έμεινε στον πάγκο. Ο Ιωάννου διατηρήθηκε το αριστερό άκρο και ο Σέρτζιο στο δεξί με τον Χιώτη να είναι κάτω από τα δοκάρια.

Το 4-4-2 είχε σαν επιθετικό δίδυμο τους Ντε Βινσέτι και Τζιμπούρ με τους Εφραίμ και Αλεξάνδρου να κινούνται στα άκρα, ενώ οι Μοράις και Βινίσιους ήταν στον κεντρικό άξονα.

Ο αγώνας

Η Δόξα από την αρχή επιβεβαίωσε τους αμυντικούς προσανατολισμούς της ενώ όποτε της δινόταν η ευκαιρία πιέζει ψηλά για να κάνει πιο δύσκολο το έργο των παικτών μας. Ο ΑΠΟΕΛ ήταν ασύνδετος, νωθρός και χωρίς ρυθμός στο παιχνίδι του με αποτέλεσμα να μην μπορεί να οργανωθεί σωστά και να μπορέσει να δημιουργήσει προϋποθέσεις για κάτι καλό.

Αντιπροσωπευτικό της επιθετικής ανυπαρξίας της ομάδας μας ήταν το ότι η πρώτη τελική προσπάθεια για γκολ έγινε στο 42 και αυτή ήταν ένα αναιμικό σουτ του Ντε Βινσέτι. Το πρόβλημα ήταν γενικό αφού οι παίκτες μας έδειχναν να μην μπορούν να κάνουν ακόμα και τα πιο απλά πράγματα. Ο Βινίσιους ήταν νευρικός, οι βοήθειες από τους Εφραίμ και Αλεξάνδρου ανύπαρκτες ενώ ο Ντε Βινσέτι ταλαιπωρούσε την μπάλα.

Μοιραία η Δόξα άρχισε να εκμεταλλεύεται την κατάσταση και ήταν η ομάδα που δημιούργησε την πρώτη τελική στο 32 με μακρινό σουτ ενώ στις καθυστερήσεις είχε την καλύτερη ευκαιρία αλλά ο Χιώτης απέκρουσε σε κόρνερ την κεφαλιά του Νοβόα.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τους Γκόμες, Αλωνεύτη και Μαντούκα να περνούν στον αγωνιστικό χώρο και τους Ιωάννου, Βινίσιους και Ντε Βινσέτι να μένουν στα αποδυτήρια. Οι αλλαγές έφεραν τον Αλεξάνδρου στο αριστερό άκρο της άμυνας και τον Μαντούκα δίπλα από τον Τζιμπούρ.

Η είσοδος των συγκεκριμένων παικτών και η ανάγκη να σοβαρευτούμε βελτίωσε κάπως την εικόνα αλλά ήταν η Δόξα αυτή που στο 53 έφτιαξε την πρώτη αξιόλογη ευκαιρία όταν ο Χιώτης απέκρουσε ασταθώς.

Με την πάροδο του χρόνου το άγχος άρχισε να γίνεται όλο και πιο έντονο για την ομάδα μας ενώ η Δόξα οπισθοχώρησε ακόμα περισσότερο δίνοντας μας χώρο τον οποίο όμως δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε. Στο 68  ο Χριστοδούλου φοβήθηκε να δώσει πέναλτι όταν ο Ζόρζε έσπρωξε και έριξε κάτω τον Αλωνεύτη.

Η πιο καλή φάση για την ομάδα μας έγινε στο 71 όταν ο Μαντούκα βρέθηκε σε θέση βολής αλλά η μπάλα χτύπησε σε σώμα αμυντικού και πέρασε κόρνερ μετά το πλασέ του. Η απάντηση της Δόξας ήρθε στο 77 με τον Φερναντές να βρίσκεται μόνος και από πολύ καλή θέση να στέλνει την μπάλα έξω.

Στα τελευταία λεπτά η πίεση εντάθηκε και στο 88 κερδίσαμε πέναλτι μετά από ανατροπή του Αλωνεύτη. Ο Μαντούκα αναλαβε την εκτέλεση αλλά ο Σιδεράκης που είχε κινηθεί και αντικανονικά απέκρουσε την μπάλα.

Το σοκ από την απώλεια ήταν μεγάλο ενώ στις καθυστερήσεις ο Μοράις από εξαιρετική θέση έστειλε την μπάλα έξω.

ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Ιωάννου (46΄ Γκόμες), Σέρτζιο, Αρτυματάς, Παπάζογλου, Μοράις, Βινίσιους (46΄ Μαντούκα), Αλεξάνδρου, Εφραίμ, Ντε Βινσέντι (46΄ Αλωνεύτης), Τζιμπούρ

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!