ΑΠΟΕΛ Vs Δόξα 3-1

Η ομάδα μας έκανε και πάλι το καθήκον της αφού έχοντας καλή απόδοση κατά διαστήματα μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση της Δόξας. Με τον Ατόρνο να εξελίσσεται σε αρχισκόρερ καταφέραμε να βρούμε τις λύσεις στο δεύτερο ημίχρονο μετά που η ομάδα ανέβασε την απόδοση της και κατάφερε να γίνει αποτελεσματική. Οι δυο νίκες μας διατηρούν στην κορυφή, στο +2 από δυο διεκδικητές ενώ όλοι πλέον βλέπουν τη συνέχεια με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Ο Γιοβάνοβιτς δεν επιφύλαξε εκπλήξεις όσον αφορά το αρχικό σχήμα αφού η μοναδική αλλαγή σε σχέση με τον πρώτο αγώνα ήταν ο Τζιόλης που πήρε θέση βασικού αντί του Σοουζα. Το 4-4-2 προτιμήθηκε με τον Ατόρνο να παίρνει θέση δίπλα από τον Μπόντιμιρ και τους Μαντούκα – Αλωνεύτη να καλύπτουν τα δυο άκρα.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τη Δόξα να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία όταν στο 4 ο Φοφάνα βρέθηκε μόνος στην κορυφή της περιοχής με το σουτ του να περνά πάνω από τα δοκάρια. Η αντίδραση της ομάδας μας ήταν άμεση με τον Μαντούκα στην επόμενη φάση να βρίσκεται σε θέση βολής αλλά το βολέ του να είναι πολύ άστοχο.

Η Δόξα δεν κλείστηκε στα καρέ της γεγονός που επέτρεπε στους παίκτες μας να φτάνουν με σχετικής ευκολία στα καρέ του Νέγκρι. Σταδιακά η Δόξα ισοζύγισε τον αγώνα και κατάφερε να κρατήσει γεγονός που ανάγκασε τον Γιοβάνοβιτς να αλλάξει τη διάταξη σε 4-5-1, αφού ο Μαντούκα δυσκολευόταν να γίνει δημιουργικός από τη δεξιά πλευρά.

Η εικόνα της ομάδας βελτιώθηκε στα τελευταία λεπτά γεγονός που έφερε και δυο καλές ευκαιρίες αρχικά στο 39 με σουτ του Πίντο και στη συνέχεια της φάσης με τον Μπόρδα όταν η κεφαλιά στο σταμάτησε στο δοκάρι.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Χαραλαμπίδη να αντικαθιστά τον Μαντούκα αφού ο Βραζιλιάνος δεν μπόρεσε να βοηθήσει καθόλου στο πρώτο ημίχρονο. Παρόλο που στα πρώτα λεπτά η Δόξα κράτησε περισσότερο την μπάλα στο 52 ήρθε το γκολ. Στο λεπτό αυτό μετά από απευθείας εκτέλεση φαουλ του Χαραλαμπίδη ο Νέγκρι απέκρουσε ασταθώς και στην επιστροφή ο Ατόρνο με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Η Δόξα επιχείρησε να αντιδράσει και έφτιαξε μια καλή ευκαιρία που βρήκε σε ετοιμότητα τον Πάρντο ενώ η αντίδραση μας ήταν το δεύτερο γκολ που ουσιαστικά έκρινε τον αγώνα. Στο 62 ο Χαραλαμπίδης έδωσε εντυπωσιακή κάθετη πάσα στον Αλωνεύτη ο οποίος την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Ατόρνο που έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Με το 2-0 υπέρ μας το ζητούμενο ήταν η σωστή διαχείριση στο υπόλοιπο του αγώνα. Η δεύτερη αλλαγή αφορούσε τον Μπεναχούρ που πήρε τη θέση του Μπουντιμιρ και τον Ατόρνο να μένει στην κορυφή της επίθεσης. Αυτό έγινε μέχρι το 80 όταν πέρασε στον αγώνα ο Σολάρι στη θέση του Παραγουανού.

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 85 όταν ο Αλωνεύτης πήρε την μπάλα από το κέντρο και μετά από μια κούρσα και άδειασμα ενός αντιπάλου έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνιά του Νέγκρι διαμορφώνοντας το 3-0. Στις καθυστερήσεις ο Φερναντές με σουτ μείωσε σε 3-1.

Από την ομάδα μας ο Αλωνεύτης ήταν σε έναν ακόμα αγώνα ο πιο δημιουργικός παίκτης ενώ ο Ατόρνο με τα δυο γκολ περνά δικαιωματικά στους κορυφαίους. Η είσοδος του Χαραλαμπίδη στο δεύτερο ημίχρονο βοήθησε αφού η ομάδα έγινε απειλητική και από τη δεξιά πλευρά.

Κίτρινες: Μπουντιμιρ

ΑΠΟΕΛΠάρντο, Σολωμού, Αλεξάνδρου, Μπόρδα, Καρυπίδης, Πίντο, Τζιόλης, Μαντούκα (46 Χαραλαμπίδης), Αλωνεύτης, Ατόρνο (81 Σολάρι), Μπούντιμιρ (65 Μπεναχούρ)

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!