ΑΠΟΕΛ Vs Ενπ 1-0

Τεράστια με όλη την έννοια της λέξης πέτυχε η ομάδα μας επί της Ένωσης και τώρα βρίσκεται στο -2 από την κορυφή. Μπορεί να χρειάστηκε να περιμένουμε μέχρι το 85 όταν ο Αλμέιδα που πέρασε σαν αλλαγή πέτυχε το χρυσό γκολ , αλλά η νίκη ήταν πέρα για πέρα δίκαιη. Οι φιλοξενούμενοι αμύνονταν μαζικά από το πρώτο λεπτό έπαιξαν αντιποδόσφαιρο στο δεύτερο ημίχρονο αλλά στο τέλος υπέκυψαν στην ανωτερότητα μας. Το σκορ ήταν  πλασματικό αφού η ομάδα μας έχασε πολλές ευκαιρίες για να πετύχει γκολ τόσο πριν όσο και μετά το γκολ. Η εντεκάδα είχε μαζικές αλλαγές σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα αφού ο Γιοβάνοβιτς προτίμησε να αφήσει στον πάγκο όσους έκρινε ότι έπρεπε να πάρουν ανάσες μετά και τα 120 λεπτά της Τετάρτης. Με αυτά τα δεδομένα Σολωμού και Αλεξάνδρου πήραν θέση στα άκρα της άμυνας ενώ ο Πάρντο επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια. Στο κέντρο της άμυνας παρέμεινε ο Ολιβειρα με πάρτενερ τον Κακά ενώ ο Μοράις ήταν ο δεύτερος που παρέμεινε στο αρχικό σχήμα.  Η διάταξη 4-5-1 είχε τον Σολάρι στη κορυφή και τον Μαρσίνιο σε ρόλο οργανωτή με τους Χαραλαμπίδη και Τρισκόφσκι στα δυο άκρα. Στο αρχικό σχήμα επέστρεψε και ο Πίντο.

Από την αρχή η ΕΝΠ έκανε ξεκάθαρες τις προθέσεις της αφού όλοι οι παίκτες της κινούνταν στο μισό γήπεδο σε μια προσπάθεια να κλείσουν τους διαδρόμους προς την εστία του Μιλοζέφσκι . Η ομάδα μας μπήκε δυνατά και σχετικά εύκολα με αυτά τα δεδομένα κέρδισε την μάχη του κέντρου και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε στο 10 με κεφαλιά του Σολάρι που πέρασε μόλις έξω ενώ η δεύτερη απειλή ήρθε στο 18 μετά από μακρινό σουτ του Ολιβειρα.

Σταδιακά ο ρυθμός της ομάδας μας έπεσε αφού δυσκολευόμασταν στη τελική πάσα που θα έφερνε την ευκαιριά για γκολ. Οι Τρισκόφσκι και Μαρσίνιο ήταν στενά μαρκαρισμένοι έτσι το βάρος έπεσε στον Χαραλαμπίδη όμως εξακολούθησε να έχει πρόβλημα στο να φτάσει με αξιώσεις μπροστά από τα καρέ του Μιλοσέφσκί.

Με αυτά τα δεδομένα το Παραλίμνι είδε την τακτική του να δουλεύει αφού κατάφερε να κλείσει το ημίχρονο χωρίς να δεχτεί τέρμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα ήταν η ίδια με την ομάδα μας να αρχίζει ορεξάτα και να καταφέρνει να φτάσει κοντά στο γκολ όταν σε δύο φάσεις ο Σολάρι και ο Τρισκόφσκι βρέθηκαν σε θέση βολής. Το γκολ όμως δεν ερχόταν και στο 57 ήρθαν οι διορθωτικές κινήσεις από τον πάγκο. Στο λεπτό αυτό οι Μαντούκα και Αλμέιδα πέρασαν στη θέση των Χαραλαμπίδη και Σολάρι αντίστοιχα σε μια προσπάθεια να τονώσει την επιθετική μας γραμμή.

Στο 67 ο Ολιβέιρα έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά όπως ήθελε ενώ στο 79 ο ίδιος παίκτης είδε την μπάλα να σταματά στο δοκάρι από πλασέ του ενώ στην επιστροφή η μπάλα κόντραρε στον Αλμέιδα αλλά δεν μας έκανε τη χάρη. Στο 83 ο Φαρία αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για φαουλ πάνω στον Αλμέιδα και δυο λεπτά αργότερα ήρθε η λύτρωση.

Πρωταγωνιστές οι τρεις αλλαγές αφού μετά από σέντρα του Μαντούκα, ο Ατόρνο έστρωσε με κεφαλιά στον Αλμέιδα ο οποίος με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Το 1-0 ήταν το επιστέγασμα των προσπαθειών των παικτών μας ενώ στα λεπτά που απέμειναν χάθηκε ακόμα μια κραυγαλέα ευκαιρία με τον Μαντούκα.

Το τελικό σφύριγμα του Μούσκου βρήκε τους 13 χιλιάδες οπαδούς μας να πανηγυρίζουν την πιο καθοριστική νίκη μέχρι την επόμενη.

Κίτρινες: Ολιβειρα, Σολωμού

ΑΠΟΕΛΠάρντο, Κακά, Ολιβέϊρα, Σολωμού, Αλεξάνδρου, Μοράις, Πίντο, Μαρσίνιο (79′ Ατόρνο), Χαραλαμπίδης (57′ Μαντούκα), Τρισκόφσκι, Σολάρι (57′ Αΐλτον).

Ενδιαφέρουν και αυτά

– Πριν τον αγώνα βραβεύτηκε η πρωταθλήτρια ομάδα της U15 ενώ ο Χαραλαμπίδης παρέδωσε στον Χρύση Μιχαήλ μια ανθοδέσμη ω ενδειξη εκτίμησης για τον πρώην αρχηγό μας που επέστρεψε για πρώτη φορά στο ΓΣΠ ως αντίπαλος. Ο Χρύσης δεν αγωνίστηκε.

– Το εργάσιμο της ημέρας είχε σαν αποτέλεσμα να χρειαστεί να περάσουν αρκετά λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα για να έρθει στο γήπεδο. Μέχρι το 15ο λεπτό οι τρεις κερκίδας που μας αναλογούσαν ήτνα μισογεμάτες. Περισσότεροι από 13 χιλιάδες οπαδοί μας βρέθηκαν στο γήπεδο ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!