ΑΠΟΕΛ Vs Ομόνοια 0-0

Η ομάδα μας έχασε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη που ήθελε για να μπει στα play offs με την ιδανική βαθμολογική και ψυχολογική ώθηση και πλέον τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα σε σχέση με το στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Οι χιλιάδες οπαδοί μας έφυγαν σκασμένοι από το γήπεδο αφού έβλεπαν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα μια Ομόνοια η οποία δεν μπορούσε για κάτι καλό αλλά τους παίκτες μας να μην είναι συγκεντρωμένοι. Ούτε και η αποβολή του Αλωνεύτη βοήθησε αφού στο δεύτερο ημίχρονο αν και η ο αντίπαλος αγωνιζόταν με δέκα παίκτες δεν μπορέσαμε να μετουσιώσουμε την κατοχή σε ένα γκολ. Ο Μασιάς φάνηκε λίγος για έναν τόσο σημαντικό αγώνα αφού έδειξε στο δεύτερο ημίχρονο ότι ήθελε να λήξει τον αγώνα στην ισοπαλία αλλά δεν είναι αυτός που καθόρισε το αποτέλεσμα αλλά οι παίκτες μας που φάνηκαν να φυλάγουν αγωνιστικές και ψυχικές δυνάμεις για την Τρίτη.

Την αναμενόμενη εντεκάδα και διάταξη προτίμησε ο Γιοβάνοβιτς αφού ο Αλμέιδα ήταν στην κορυφή έχοντας στηρίγματα στα δυο άκρα τους Χαραλαμπίδη και Μαντούκα. Ο Μαρσίνιο είχε το γνωστό του ρόλο ως οργανωτής ενώ λίγο πιο πίσω ήταν το δίδυμο Μοράις-Πίντο. Και η αμυντική γραμμή είχε τους γνωστούς τέσσερις αφού οι Ζόρζε και Ολιβειρα επέστρεψαν στο αρχικό σχήμα, ενώ ο Χιώτης ήταν κάτω από τα δοκάρια.

Ο αγώνας είχε αναγνωριστικό χαρακτήρα στα πρώτα λεπτά με την μπάλα να κυκλοφορά στη μεσαία γραμμή με την ομάδα μας να έχει την εδαφική υπεροχή αλλά τίποτα περισσότερο. Οι άμυνες ήταν προσαρμοσμένες στα επιθετικά ατού της κάθε ομάδας με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δημιουργηθούν οι προυποθέσεις για κάτι καλό.

Με τους διαδρόμους πρός τις αντίπαλες εστίες κλειστές  η μόνη περίπτωση να δημιοργηθεί προϋπόθεση για γκολ ήταν από στατική φάση και αυτό πήγε να γίνει στο 20 όταν μετά από κόρνερ η μπάλα κόντραρε πάνω στον Μποαβεντούρα και ο Χιώτης με υπερένταση έδιωξε ασταθώς με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι.

Η ομάδα είχε καλή κυκλοφορία με τους Μαρσίνιο και τους Χαραλαμπίδη να παίρνουν πρωτουβουλίες αλλά να μην μπορούμε να γίνουμε απειλητικοί. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη και μοναδική ευκαιρία ήρθε στο 42 αλλά το σουτ του Μαντούκα δεν ήταν καλό.

Στο 44 έγινε η φάση οι σημάδεψε το πρώτο ημίχρονο όταν ο Αλωνεύτης δέχτηκε τη δεύτερη κίτρινη για επικίνδυνο μαρκάρισμα πάνω στον Χαραλαμπίδη. Ο Μασιάς τον έστειλε στα αποδυτήρια για να αρχίσουν όλοι στην Ομόνοια τα γνωστά τους καραγκιοζιλίκια με πρώτον και καλύτερο το Λάρκου.

Η ψυχολογική πίεση που εξάσκησαν τον διαιτητή έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην εικόνα του δεύτερου ημιχρόνου αφού ο άπειρος Μασιάς έχασε τον έλεγχο και με αχρείαστες κίτρινες προσπαθούσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Στην επανάληψη η Ομόνοια έκανε ξεκάθαρες τις προθέσεις της που ήταν να μην δεχτεί τέρμα. Έτσι ο ΑΠΟΕΛ ήταν η ομάδα που κράτησε περισσότερο την μπάλα χωρίς όμως να μπορεί να οργανωθεί σωστά αφού δεν υπήρχε το στοιχείο της πίεσης αλλά και η καλή τελική πάσα.

Στο 60 χάθηκε η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία όταν ο Μαντούκα βρέθηκε σε θε΄ση βολής αλλά ο Γιωργαλλίδης απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Βραζιλιάνου. Βλέποντας την ομάδα μας να μην μπορεί να γίνει δημιουργική ο Γιοβάνοβιτς έκανε στο 67 την πρώτη κίνηση βάζοντας τον Τρισκόφσκι στη θέση του Χαραλαμπίδη. Ένα καλό πεντάλεπτο που έφερε ακόμα μια καλή ευκαιρία με τον Αλμείδα δεν ήταν αρκετό για να έρθει το γκολ ενώ στο στο διάστημα75-78 οι Σολάρι και Αλεξάνδρου αντικατέστησαν τους Μαντούκα και Μποαβεντούρα αντίστοιχα.

Στα τελευταία δέκα λεπτά η Ομόνοια οπισθοχώρησε δίνοντας μας γήπεδο αλλά ούτε και αυτό ήταν αρκετό. Οι παίκτες μας βασάνιζαν την μπάλα με αμέτρητες μεταβιβάσεις χωρίς όμως να έχουν το καθαρό μυαλό για την επιπλέον ενέργεια που θα τους έδινε την ευκαιρία να κάνουν το γκολ. Η πιο μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 86 όταν η απευθείας εκτέλεση φαουλ του Αλεξάνδρου ανάγκασε τον Γιωργαλλίδη να διώξει με υπερένταση.

Στις καθυστερήσεις οι παίκτες μας έδειχναν με τις αντιδράσεις τους να προτιμούν και αυτοί το βαθμό της ισοπαλίας παρά να επιτεθούν έτσι το τελικό σφύριγμα βρήκε τον κόσμο να φεύγει απογοητευμένος από το γήπεδο.

Από την ομάδα είχε καλή απόδοση στο πρώτο ημίχρονο ο Χαραλαμπίδης και ο Μαρσίνιο. Από την άλλη υστέρησε ο Μαντούκα αλλά και ο Πίντο τους οποίους η απόδοση είναι συνήθως βαρόμετρο.

Κίτρινες: Μποαβεντούρα, Πουρσαιτίδης, Ζόρζε, Μαντούκα

ΑΠΟΕΛ:Χιώτης, Ζόρζε, Ολιβέϊρα, Πουρσαϊτίδης, Μποαβεντούρα (78′ Αλεξάνδρου), Μοράις, Πίντο, Μαρσίνιο, Χαραλαμπίδης (67’Τρισκόφσκι), Μαντούκα (75′ Σολάρι), Αλμέιδα

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!