Από σήμερα να τελειώνουμε

Ο ΑΠΟΕΛ καλείται σήμερα να κάνει το πρώτο και πιο αποφασιστικό βήμα πού θα τον φέρει στους ομίλους του Europa League. O βαθμός δυσκολίας του εγχειρήματος είναι υποκειμενικός! Στο μυαλό των οπαδών μας η ομάδα που πέρσι έφτασε μέχρι τους 8 του Champions League έχει υποχρέωση να κερδίσει την άσημη και σίγουρα κατώτερη Νέφσκι Μπακού. Από την άλλη ο Γιοβάνοβιτς προσπαθεί να κρατήσει τους παίκτες του προσηλωμένους και δηλώνει ότι ο αντίπαλος μας είναι επικίνδυνος και δεν μπορούμε να θεωρούμαστε το φαβορί. Πέραν των επικοινωνιακών χειρισμών αυτό που μετρά και θα κρίνει τον αγώνα είναι η απόδοση των δυο ομάδων μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ούτε η ατμόσφαιρα που θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν οι φιλότουρκοι οπαδοί της Μπακούμ, μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο, οπότε το ζητούμενο είναι η απόδοση του ΑΠΟΕΛ.

Οι απουσίες και ιδιαίτερα αυτή του Αλμέιδα είναι σημαντική αλλά αισιοδοξούμε ότι και αυτή τη φορά ο Ατόρνο θα ανταποκριθεί ως ο παίκτης πάνω στον οποίο θα πέσει το βάρος των επιθετικών προσπαθειών. Η ομάδα δεν έχει τις επιθετικές επιλογές που θα ήθελε ο Γιοβάνοβιτς αλλά ακόμα και έτσι μπορούμε για το θετικό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από τη νίκη.

Που θα κριθεί ο αγώνας:

Καλή μεσοαμυντική λειτουργία Δεν κρυβόμαστε γιατί δεν υπάρχει λόγος να το κάνουμε. Η αμυντική λειτουργία της ομάδας και βασικά το κεντρικό αμυντικό δίδυμο δείχνει να είναι το αδύνατο μας σημείο. Αν θεωρήσουμε ότι η όποια δυναμική της Μπακού πηγάζει από την μεσοεπιθετική της γραμμής είναι σημαντικό να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε το μηδέν παθητικό. Ο ταχύτατος Γουμπει φάινεται να είναι ο πιο επικίνδυνος τους παίκτης και σίγουρα δεν θα πρέπει να τους δώσουμε την ευκαιρία να τρυπήσουν την άμυνα μας με κάθετες μπαλιές.

Η σωστή αλληλοκάλυψη θα παίξει καταλυτικό ρόλο, όπως και η αποφυγή λαθών σε ατομικό επίπεδο. Η προσοχή όλων θα είναι καλώς ή κακώς στους Ζουέλα και Μπόρδα οι οποίοι θα πρέπει να δείξουν ότι όσο περνά ο χρόνος βελτιώνονται.

Θέλουμε και γκολΑπό τη στιγμή που θέλουμε σκορ που να μας δίνει προβάδισμα σημαίνει ότι πρέπει να πετύχουμε ένα τουλάχιστον τέρμα. Ο Μπεναχούρ θα έχει ρόλο οργανωτή στη διάταξη 4-2-3-1 και για πρώτη φορά στα αριστερά του τον Αλωνεύτη που θα πάρει τη θέση του Μαντούκα. Το ζητούμενο είναι έχει στηρίγματα ο Ατόρνο από τους πλάγιους έτσι ώστε να μπορέσουμε να είμαστε δημιουργικοί και να πετύχουμε το γκολ που θέλουμε.

Καθαρό μυαλόΕναντίον της Ααλεσούντ στην Νορβηγία είδαμε την ομάδα στο πρώτο μισάωρο να τα έχει χαμένα και να δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις συνθήκες του αγώνα. Ανεξαρτήτως της εξέλιξης του σκορ αλλά και της ιδιαιτερότητας του πλαστικού χλοοτάπητα, οι παίκτες θα πρέπει να έχουν καθαρό μυαλό για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις όποιες δυσκολίες παρουσιαστούν. Μπορεί να λείπει ο Αλμέιδα και ο Μαντούκα αλλά οι υπόλοιποι «παλιοί» θα πρέπει πάρουν την ομάδα στους ώμους τους και με την εμπειρία τους να βοηθήσουν και τους νεοφερμένους.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!