Αριθμοί για όλα τα γούστα

Μέρα γενικής συνέλευσης σήμερα όπου η διοίκηση Ερωτοκρίτου θα ενημερώσει τους μετόχους για τα πεπραγμένα του οικονομικού έτους που πέρασε και όχι μόνο. Αν η διαφαινόμενη εκλογική αναμέτρηση δεν επισκιάσει τα πάντα αναμένεται να γίνει συζήτηση για τα οικονομικά δεδομένα της εταιρείας ΑΠΟΕΛ που είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση από την ημέρα ίδρυσης της. Ο λόγος είναι απλός και σχετίζεται με την πορεία της ομάδας στoυς ομίλους του Champions League με τα έσοδα που ήρθαν από τις δυο παρουσίες να ξεπερνούν τα 40 εκατομμύρια ευρώ. Στις οικονομικές καταστάσεις που θα παρουσιαστούν και αφορούν το 2011 προκύπτει κέρδος ύψους 3.663.748 ευρώ ενώ τα έσοδα για την αντίστοιχη περίοδο ανήλθαν σε 19.785.308. Για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι στις οικονομικές καταστάσεις δεν περιλαμβάνονται όλα τα έσοδα αλλά και έξοδα από το Champions League όπως για παράδειγμα αυτά που προέκυψαν από τη συμμετοχή στην προημιτελική φάση αλλά και  με την Λυών.

Είναι για αυτό που στα σχετικά έσοδα από την Ευρώπη καταγράφονται ως έσοδα αγώνων 2.330.485 και ως καθαρά έσοδα από ΟΥΕΦΑ ακόμα 12.581.955. Όπως έχουμε αναφέρει ξανά τα συνολικά έσοδα από την Ευρωπαϊκή πορεία υπολογίζεται ότι  ξεπερνούν τα 25 εκατομμύρια ευρώ ενώ τα πριμ των πρωταγωνιστών αγγίζουν τα 9 εκατομμύρια ευρώ. Διευκρινίζουμε ότι τα συγκεκριμένα ποσά προκύπτουν από δικές μας πληροφορίες και η διοίκηση πιθανών να τα επιβεβαιώσει σήμερα.

Μέσα από μια ανάγνωση των οικονομικών καταστάσεων προκύπτουν οι εξής σημαντικές παρατηρήσεις:

– Τα έσοδα από τη συμφωνία με την LTV για το 2011 ανέρχονται στις 687.299 ποσό το οποίο αμφισβητείται από πλευράς της συνδρομητικής πλατφόρμας.- Τα έσοδα από χορηγούς ήταν 777.069 σε αντίθεση με το 2010 που έφτασαν τις 958.298

– 4.455.987 έχουν δοθεί σε άλλα έξοδα ποδοσφαιρικών τμημάτων και ακαδημίας

– 632.109 έχουν δοθεί σε διαφημίσεις και προώθηση

– 578.763 έχουν δοθεί στο σωματείο υπό μορφή εισφοράς

Αν το κλίμα επιτρέψει να γίνει ουσιαστική ενημέρωση το απόγευμα η διοίκηση θα επιχειρήσει να παρουσιάσει το πλάνο της για την επόμενη διετία αναλύοντας το πως θα αξιοποιηθεί καλύτερα η ρευστότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Όπως έχουμε αναφέρει το προπονητικό κέντρο θα μπει και πάλι στο ψυγείο αφού δεν είναι μέσα στις προτεραιότητες της διοίκησης.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!