Διατήρηση Κεκτημένων

Με την πάροδο των αγωνιστικών τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα βαίνουν σιγά σιγά προς το τέλος τους. Τα περισσότερα βρίσκονται τέσσερεις με πέντε αγωνίστηκες πριν το τέλος και βλέπουμε πως ορισμένα πρωταθλήματα τείνουν να μονιμοποιούνται. Ίσως να είναι σημάδι σταθερότητας, η ίσως να είναι απλώς ο ενθουσιασμός των πρωτοπορών, αλλά αυτή την εβδομάδα είχαμε αποτελέσματα που μας συμφέρουν σχεδόν σε όλα τα μέτωπα. Οι νίκες αυτές σε συνδυασμό με το γεγονός ότι λιγοστεύουν οι αγωνιστικές είναι ένα δίπλα θετικό σημάδι για εμάς. Ήδη από την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε πρωταθλήματα που θα είναι με τρείς μονό απομείναντες αγωνιστικές πράγμα που θα επιτρέψει τους υπολογισμούς των σεναρίων τέλους βάση του υπόλοιπου προγράμματος των ομάδων. Όπως πάντα το κείμενο που ακολουθεί είναι ένα μείγμα τελευταίων ενημερώσεων και πάγιων αναφορών που σκοπό έχουν να βοηθούν αναγνώστες που δεν είχαν την ευκαιρία να διαβάσουν τα προηγούμενα άρθρα να έχουν πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία.

ΑνακεφαλαίωσηΤο ζητούμενο είναι να δούμε αν ο ΑΠΟΕΛ θα είναι στους δυνατούς του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League και κοιτάμε τις επίδοξες πρωταθλήτριες των χωρών των οποίων η κατάταξη τους στην UEFA είναι από την 14η μέχρι την 28η θέση. Αρχίζουμε από την 14η γιατί είναι η πιο δυνατή χώρα που λαμβάνει μέρος στον τρίτο προκριματικό, και τελειώνουμε με την 28η γιατί μετά από αυτή οι ομάδες είναι πολύ αδύνατες και δεν μας επηρεάζουν.

Θυμίζουμε ότι με πορτοκαλί χρώμα είναι οι χώρες των οποίων τα πρωταθλήματα έχουν τελειώσει ή οι πρωταθλήτριες ομάδες είναι σχεδόν σίγουρες. Αν τελείωναν σήμερα τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, η κατάταξη για τον τρίτο προκριματικό θα ήταν ως εξής.

ΕλβετίαΗ Ελβετία κατέχει την 13η θέση στην κατάταξη και κανονικά θα έπρεπε να συμμετάσχει στους προκριματικούς. Το αναμενόμενο όμως είναι ότι θα πάρει αυτόματη συμμετοχή στους ομίλους και για αυτό την εξαιρούμε προκαταβολικά για να δείξουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα του πως θα είναι η τελική κατάσταση πραγμάτων.

Για να περάσει η Ελβετία απευθείας στους ομίλους πρέπει να κερδίσει το φετινό Champions League μια ομάδα που θα προκριθεί απευθείας στους ομίλους του επόμενου Champions League μέσω του πρωταθλήματος της χώρας της. Έτσι δεν θα κάνει χρήση της κρατημένης θέσης της ομάδας που είναι κάτοχος του τροπαίου και θα απελευθερωθεί μια θέση στους ομίλους. Την θέση αυτή την παίρνει η πιο δυνατή χώρα που παίρνει μέρος στα προκριματικά δηλαδή η 13η Ελβετία.

Με τα σημερινά δεδομένα για να πραγματοποιηθεί το πιο πάνω σενάριο χρειαζόμαστε να πάρει το Champions League μια εκ των Real Madrid, Barcelona ή Manchester United. Στο άρθρο της επόμενης εβδομάδος μπορεί να ξέρουμε τελεσίδικα αν η Ελβετία θα πάρει την αυτόματη συμμετοχή στους ομίλους.

ΕξαιρέσειςΜε πορτοκαλί χρώμα είναι τα πρωταθλήματα έχουν εξαιρεθεί. Τα πέντε πρωταθλήματα που έχουν τελειώσει είναι αυτά της Λευκορωσίας, Σουηδίας, Νορβηγίας, Δανίας και Κροατίας. Τα πρωταθλήματα που δεν τελείωσαν ακόμη αλλά είναι τόσο σίγουρα που δεν θα συμπεριλάβουμε στην ανάλυση μας είναι της Σκωτίας και Ισραήλ όπου είναι σίγουρο ότι οι πρωταθλητές τους θα είναι ποιο δυνατοί από εμάς, και της Πολωνίας οπού θα είναι σίγουρα ποιο αδύνατοι από εμάς.

Τα έξι πρωταθλήματα που μας ενδιαφέρουν και στα οποία τα πράγματα είναι ακόμη ρευστά έχουν την ακόλουθη κατάσταση την τρέχουσα εβδομάδα.

Αυστρία

Μορφή ΠρωταθλήματοςΣτην Bundesliga της Αυστρίας υπάρχουν 10 ομάδες οι οποίες παίζουν 4 γύρους μεταξύ τους για 36 αγωνιστικές χωρίς άλλες φάσεις.

Τελευταίες ΕξελίξειςΑν την περασμένη εβδομάδα είχαμε την Austria Wien γλυτώνει από την ήττα την τελευταία στιγμή, αυτή την εβδομάδα δεν φάνηκε τόσο τυχερή. Η Sturm Graz συνεχίσει την θετική της πορεία και κατάφερε να αυξήσει την διαφορά στους τέσσερις βαθμούς. Η Salzburg επέστρεψε στην Τρίτη θέση αλλά είναι πλέων 5 βαθμούς πίσω. Μας έχουν μείνει 5 αγωνιστικές ακόμη και με την διαφορά βαθμών που υπάρχει θα περιμένουμε ακόμη 1-2 αγωνιστικές να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.

Βέλγιο

Μορφή ΠρωταθλήματοςΣτο Βέλγιο υπάρχουν 16 ομάδες σε 30 αγωνιστικές και μετά ακολουθούν τα Championship Playoffs. Πρόκειται για ακόμη μια φάση με όμιλο των 6 ομάδων και 10 αγωνιστικών. Στην αρχή της φάσης αυτής οι βαθμοί που θα έχουν οι πρώτες 6 ομάδες από τους προηγούμενους γύρους μοιράζονται, και αν έχουν μισούς βαθμούς στρογγυλεύονται προς τα πάνω.

Τελευταίες ΕξελίξειςΣτο Βελγικό πρωτάθλημα έχουν παιχτεί πλέον οι έξι από τις δέκα αγωνιστικές των Championship Playoffs. Τα αποτελέσματα είναι και εδώ ενθαρρυντικά καθώς αυτή την φορά η Anderlecht  δεν τα κατάφερε και έχασε ενώ η Genk πήρε ακόμη μια νίκη και αύξησε την διαφορά της στους τρείς βαθμούς. Η τρίτη στην σειρά Standard de Li

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!