Επειγόντως βελτίωση

Η νίκη ήταν το μοναδικό ζητούμενο στον αγώνα με την Άχνα αλλά ο τρόπος που ήρθε έκανε τους πάντες να φύγουν από το ΓΣΠ προβληματισμένοι. Το ΑΠΟΕΛ ήταν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα μια ομάδα χωρίς πλάνο και πάθος και χρειάστηκε ένα αυτογκόλ για να έρθει η νίκη. Ο αντίπαλος μας που είναι και τελευταίος στη βαθμολογία χωρίς να πιέσει έφτασε κοντά στο γκολ και όταν οι δυο ομάδες ήταν ισόπαλες αλλά και μετά που πήραμε προβάδισμα στο σκορ. Αυτό δείχνει σε κάποιο βαθμό το μέγεθος του προβλήματος αλλά και το κίνδυνο που υπάρχει αφού στέλνουμε άθελα μας σε όλους το μήνυμα ότι μπορούν να φύγουν με βαθμολογικό κέρδος από την έδρα μας.

Η έλλειψη πάθους και η γενικότερη αγωνιστική μεταμόρφωση της ομάδας μας σε αγώνες πρωταθλήματος επαναφέρει σε πολλούς την άποψη ότι οι ποδοσφαιριστές θελημένα ή άθελα αναλώνουν τις αντοχές τους στους αγώνες του champions league. Οι ίδιοι αρνούνται πεισματικά παραδεχτούν κάτι τέτοιο αλλά δεν μπορεί να ερμηνευθεί και πολύ διαφορετικά το σκηνικό και τα δεδομένα από την μια διοργάνωση στην άλλη.

Μια άλλη πτυχή για την οποία υπάρχει επίσημη παραδοχή είναι το ότι συγκεκριμένοι παίκτες έχουν επιφορτιστεί εδώ και μήνες το αγωνιστικό βάρος μιας ανεπανάληπτης πορείας. Αυτό σε συνδυασμό με την ανετοιμότητα άλλων να μπουν μέσα στην ομάδα άμεσα και να δώσουν λύσεις μας έφερε προ αδιεξόδου.

Τέλος είναι και το κεφάλαιο τραυματισμών που μπορεί να χαρακτηριστεί σαν Λερναία Ύδρα. Οι τραυματισμοί παικτών διαδέχονται ο ένας τον άλλο, το χρονικό διάστημα επανόδου τους είναι άγνωστους στους πάντες. Το ότι οι Σικορά, Ζόρζε, Κοσόφσκι και Χάτζι προπονούνται πλέον κανονικά είναι θετικό αλλά ποιος μπορεί να πει με σιγουριά ότι δε θα ακολουθήσουν την περίπτωση Ζεβλάκοφ;

Με αυτά τα δεδομένα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς καλείται να διαχειριστεί το ρόστερ και τις υποχρεώσεις που έρχονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η διαφορά από τους πρωτοπόρους δεν είναι απαγορευτική και με τα δεδομένα που έχουμε σήμερα μπροστά μας θα ήταν ευχής έργο αν παρέμεινε στο +3 με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Παράθυρο ελπίδας και διαφοροποίησης των δεδομένων είναι η μεταγραφική περίοδος Ιανουαρίου όπου ο προπονητής μας θα έχει μια άνευ προηγουμένου ανάγκη να προχωρήσει σε αρκετές και ποιοτικές προσθήκες.

Άδικος αποκλεισμός
Λίγο η ατυχία και λίγο η πίεση που έβαλε ο αντίπαλος έφερε τον αποκλεισμό από τους ομίλους του Euro Cup αφού η Τεράμο κέρδισε με 15 πόντους διαφορά. Η ομάδα μας πάλεψε μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο αλλά οι Ιταλοί ήταν πιο ψύχραιμοι και εύστοχοι γεγονός που τους επέτρεψε να φτάσουν στην μεγάλη πρόκριση.

Μετά το αποκλεισμό η ομάδα μας συνεχίζει την ευρωπαϊκή της πορεία στο Eurochallenge.

ΑΠΟΕΛ:
Φαν Ντόρπε , Χόπκινς 28 (1), Χιθ 5, Ρόμπερτς , Αναστασιάδης 6 (2), Σάλιβαν 5 (1), Ταμίρ , Πιττάκας , Σισέ 8, Κινγκ 10 (1).

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!