Η ακτινογραφία του Λεάλ

Η απόκτηση του Λεάλ προκαλεί ήδη αρκετές συζητήσεις ανάμεσα στους οπαδούς αφού έχει ήδη κριθεί ως ανεπαρκής από κάποιους. Κάποιος που τον γνωρίζει πιο καλά από εμάς κλήθηκε να τον σχολιάσει. Ο αρχισυντάκτης της πορτογαλικής εφημερίδας «A Bola», Μιγκέλ Κορέια, έζησε τον Λεάλ όταν αυτός αγωνίστηκε στην Εστορίλ και έβγαλε κάποια συμπεράσματα.

Μέχρι να βγάλετε και εσείς τα δικά σας ίσως να βοηθά να ξέρετε πως τον κρίνει ο συγκεκριμένος:

 

-Ο ΑΠΟΕΛ προσθέτει στην επιθετική γραμμή τον Λεάλ, παίκτη με πολυετή θητεία στην Πορτογαλία…

«Έγινε γνωστός στο φίλαθλο κοινό της Πορτογαλίας, αγωνιζόμενος στην Εστορίλ. Πολύ καλός παίκτης και εκτιμώ ότι θα πετύχει πολλά γκολ. Αυτή είναι η εκτίμησή μου. Θα βοηθήσει την ομάδα».

-Ποιο είναι το αγωνιστικό του προφίλ;

«Είναι επιθετικός που μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω. Δεν είναι ψηλός. Συνδυάζει τη δύναμη με τη γρηγοράρα. Δεν παίζει μόνο μέσα στην περιοχή. Υπό την έννοια πως περιμένει τους συμπαίκτες να του κουβαλήσουν την μπάλα ώστε να σκοράρει. Κινείται δεξιά και αριστερά για να τροφοδοτηθεί και να ανοίξει διαδρόμους. Δεν φοβάται στο ένας εναντίον ενός».

-Εχει πετύχει και αρκετά γκολ στην καριέρα. Σε 173 αγώνες σε διασυλλογική επίπεδο, έχει σκοράρει 62 τέρματα.

«Διαθέτει δυνατό σουτ. Όπως είπα προηγουμένως είναι ταχύς, με πολύ καλό δεξί πόδι. Παρόλο που είναι κοντός, έχει πετύχει και γκολ με το κεφάλι. Ξέρει να… περπατάει μέσα στην περιοχή. Καταλαβαίνει πού θα πάει η μπάλα και κινείται στον σωστό χώρο για να γίνει απειλητικός».

-Τι να περιμένουν οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ από τον Λεάλ;

«Εάν προσαρμοστεί γρήγορα, μπορεί να κάνει τη διαφορά. Είναι παθιασμένος και μπορεί να δώσει λύσεις μέσα στο γήπεδο σε πολλούς τομείς. Όπως είπα προηγουμένως, πιστεύω πως με την ομάδα που έχει ο ΑΠΟΕΛ θα πετύχει πολλά γκολ. Επιπρόσθετα, θυμάμαι πως έχει καλά χτυπήματα φάουλ. Έχει σκοράρει με απευθείας σουτ από στατιστική φάση».

-Πάντοτε οι απαιτήσεις στον ΑΠΟΕΛ είναι ψηλές και η πίεση τεράστια. Θα ανταπεξέλθει;

«Η ομάδα έχει κάνει πολλά βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια και οι προσδοκίες έχω την εντύπωση που αυξήθηκαν πάρα πολύ. Στον ΑΠΟΕΛ βρίσκεται και ο Πορτογάλος προπονητής Ντομίνγκος Πασιένσια, ο οποίος θα γνωρίζει τον Λεάλ. Αυτός είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην προσπάθεια του παίκτη ώστε να αποδώσει τα αναμενόμενα. Θα τον βοηθήσει».

-Ποια είναι τα μειονεκτήματά του;

«Κάποιες φορές δεν είναι συγκεντρωμένος και στα 90 λεπτά των αγώνων, αδυνατώντας να κάνει αυτά που έδειξε πως μπορεί να βγάλει στον αγωνιστικό χώρο. Για να πάει καλά σε μια ομάδα και να αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητές του πρέπει να πετύχει γκολ. Τον βοηθά πολύ στην ψυχολογία του. Αν δεν βάλει γκολ σε δύο-τρία παιχνίδια, χάνει την αυτοπεποίθησή του».

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!