Με σφραγίδα Πρόδρομου Πετρίδη

Η διοικητική αλλαγή στις αρχές Δεκεμβρίου του 2013 ήταν ένας από τους  καθοριστικούς παράγοντες για την ανατροπή των αρνητικών δεδομένων που υπήρχαν μέχρι τότε στον ΑΠΟΕΛ. Με τη διοίκηση Ερωτοκρίτου να έχει κλείσει προ πολλού τον κύκλο της αλλά να αρνείται να το αποδεχτεί, η ανάγκη για αλλαγή ήταν παραπάνω από επιβεβλημένη. Ο Πρόδρομος Πετρίδης δήλωσε έτοιμος να ηγηθεί της προσπάθειας για να σωθεί ότι σώζεται και η κατάληξη ήταν κάτι που ούτε ο ίδιος δεν περίμενε. Η επιστροφή Πετρίδη στην προεδρία έγινε εν μέσω αμφιβολιών από συγκεκριμένους παράγοντες αλλά και οπαδούς του ΑΠΟΕΛ, οι οποίοι θεωρούσαν ότι ο πρώην πρόεδρος και μεγαλομέτοχος είχε κλείσει τον κύκλο του στα διοικητικά και πως η ανανέωση ήταν αναγκαία.

Στην πράξη ο Πρόδρομος Πετρίδης πλαισιωμένος από μια ομάδα ικανών συνεργατών κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω σε αυτό που θεωρήθηκε ως το μεγαλύτερο comeback στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου. Η διοίκηση Πετρίδη μπόρεσε να μεταφέρει κλίμα αισιοδοξίας και πίστης στον Αρχάγγελο γνωρίζοντας ότι αν δεν έρθουν τα αποτελέσματα, δεν θα ήταν εφικτό να κερδίσει και τον κόσμο. Οι μεταγραφικές προσθήκες με βασικότερη αυτή του Ντε Βινσέτι έστειλαν επίσης μηνύματα και έκαναν εφικτό το μεγάλο αήττητο σερί.

Το οικονομικό ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα και είναι εκεί που έγιναν οι πλέον κατάλληλες κινήσεις έτσι ώστε να υπάρξει η απαιτούμενη ρευστότητα. Μετά από χρόνια εγκληματικής αδιαφορίας στο θέμα LTV ο Πετρίδης κήρυξε πόλεμο στο συνδρομητικό κανάλι καταφέρνοτας να εισπράξει τεράστια ποσά παλαιών οφειλών.

Ούτε αυτά όμως ήταν αρκετά οπότε συγκεκριμένα μέλη του συμβουλίου έβαλαν πολλές χιλιάδες ευρώ μέσα στην εταιρεία προκειμένου να μπορέσει να βγει η χρονιά αλλά και να έχουμε τη δυνατότητα να κινηθούμε όπως πρέπει στην επερχόμενη μεταγραφική.

Μετά από απουσία αρκετών χρόνων ο Πρόδρομος Πετρίδη έπρεπε να χειριστεί αποτελεσματικά και άμεσα το κεφάλαιο παρασκηνίου στο οποίο κυριαρχούσε ο Σοφοκλέους και όχι μόνο. Η κατάσταση δεν ήταν καθόλου εύκολη κάτι που ζήσαμε από πρώτο χέρι με τα τελευταία γεγονότα. Το treble και η απόφαση για κάθαρση της σαπίλας μας δίνει το πάνω χέρι ενόψει της νέας χρονιάς.

Οι δυο συνεχόμενες ήττες στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος έφεραν τριγμούς και έδωσαν την ευκαιρία στη θλιβερή μειοψηφία να διαδίδει διάφορα. Η διαχείριση της μίνι κρίσης από πλευράς διοίκησης ήταν σωστή και η ατάκα του προέδρου «στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό» επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά.

Επιμέρους σημαντικές αποφάσεις δείχνουν διάθεση και πλάνο για να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας σε όλα τα επίπεδα. Η απόφαση για πρόσληψη τεχνικού διευθυντή δείχνει ετοιμότητα στο να μην υπάρχει πλέον η τρομερή εξάρτηση στους μάνατζερ και τον εκάστοτε προπονητή, ενώ η απόφαση για παραμονή του Δώνη είναι καθοριστική έστω και να θα συζητείται από την μειοψηφία του κόσμου που επιθυμούσε αλλάγή.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που έχει σημασία είναι ότι η διοικητική αλλαγή στα τέλη του 2013 ήταν επιβεβλημένη και πως τα δείγματα γραφής της διοίκησης Πετρίδη ήταν τα καλύτερα δυνατά.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!