Νέφσκι Μπακού Vs ΑΠΟΕΛ 1-1

Ένα τραγικό ΑΠΟΕΛ κατάφερε να φύγει με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από το Μπακού, διατηρώντας τις όποιες πιθανότητες του για πρόκριση στους ομίλους. Η εμφάνιση της ομάδας θύμισε τα πέτρινα χρόνια αφού αν εξαιρέσουμε το γκολ τίποτα απολύτως δεν δούλεψε σωστά. Η επιλογή των Σόουζα και Μπουντιμίρ στο αρχικό πλάνο μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον ατυχής ενώ όλοι οι παίκτες με πρωταγωνιστή τον Ζουέλα βρέθηκαν σε κακή μέρα. Το γκολ του Μπεναχούρ δεν πρέπει να αποπροσανατολίσει τους υπεύθυνους αφού ο ΑΠΟΕΛ εδώ και καιρό παίζει με τη φωτιά. Ενάντια στις προβλέψεις που τον ήθελαν να κάνει μόνο μια αλλαγή (Αλωνεύτης αντί Μαντούκα) ο Γιοβάνοβιτς ξάφνιασε αφού επιφύλαξε δυο εκπλήξεις. Ο Μπεναχούρ έμεινε στον πάγκο και τη θέση του μπροστά από τους Πίντο και Μοράις πήρε ο Σοόυζα. Η άλλη απρόσμενη κίνηση ήταν η πρώτη συμμετοχή του Μπουντιμίρ που πήρε θέση στην κορυφή της επίθεσης και τον Ατόρνο να μένει στον πάγκο.

Η αμυντικογενής τακτική που επέλεξε να ακολουθήσει ο προπονητής μας προκειμένου να διασφαλίσει το μηδέν παθητικό είχε σαν αποτέλεσμα να δούμε ένα αποκαρδιωτικό ΑΠΟΕΛ στο πρώτο ημίχρονο. Πέραν του ότι οι αζέροι από το πρώτο λεπτό έφτασαν κοντά στο γκολ με ένα μακρινό σούτ η εικόνα της ομάδας μας ήταν προβληματική. Η Μπακού μπαίνοντας πιο δυνατά κατάφερε να κερδίσει εύκολα την μάχη του κέντρου και να κρατήσει την μπάλα.

Με αυτά τα δεδομένα η μπάλα έφτανε με σχετική ευκολία έξω από την περιοχή του Χιώτη με αποτέλεσμα να δημιουργείται η γνωστή νευρικότητα που είδαμε και στους προηγούμενους αγώνες. Οι τυφλές αποκρούσεις και τα εύκολα λάθη έκοψαν την ομάδα στα δυο ενώ οι τριάδα των μεσοαμυντικών δεν μπορούσε να βοηθήσει οργανωτικά.

Στο 20 η Μπακού έφτασε πολύ κοντά στο γκολ όταν μετά από λάθος υπολογισμό της μπάλας του Χιώτη η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι ενώ στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Γουμπει αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα.

Η προβληματική εικόνα του ΑΠΟΕΛ συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου αφού η άμυνα μας έμπαζε ενώ ούτε οι Αλωνεύτης και Χαραλαμπίδης μπόρεσαν να πάρουν πρωτοβουλίες που θα επέτρεπαν να κρατήσουμε μπάλα και να δημιουργήσουμε κάτι καλό.

Η τραγική εικόνα του πρώτου ημιχρόνου ανάγκασε τον Γιοβάνοβιτς να ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο με τον Μπεναχούρ να περνά στη θέση του Σοούζα που απογοήτευσε εκ νέου. Η πρώτη μας ευκαιρία ήρθε στο 48 όταν το σουτ του Αλωνεύτη ανάγκασε τον τερματοφύλακα να διώξει σε κόρνερ. Η εικόνα όμως του αγώνα δεν άλλαξε αφού η Μπακού συνέχισε να έχει τον έλεγχο και να είναι απειλητική σε κάθε της επίθεση.

Η προβληματική εικόνα έφερε στο 57 και τη δεύτερη αλλαγή αφού η δεξιά πλευρά υπολειτουργούσε, έτσι ο Ατόρνο πέρασε στη θέση του Χαραλαμπίδη.  Σταδιακά ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να διαχειριστεί καλύτερα την πίεση των γηπεδούχων, κρατώντας τους μακριά από την εστία του Χιώτη. Η κατοχή της μπάλας από πλευράς μας δεν είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα ενώ από το πουθενά στο 76 γλυτώσαμε το γκολ όταν ο Αλεξάνδρου απέκρουσε πάνω στη γραμμή.

Τα τελευταία λεπτά επιφύλαξαν και τα γκολ με τους αζέρους να εκμεταλλεύονται το δώρο του Ζουέλα στο 81 όταν ανέτρεψε άνευ λόγου τον Φλαβίνιο. Ο Σουκούροφ ήταν εύστοχος και το 1-0 ήταν γεγονός. Η ομάδα μας ευτύχησε στην επόμενη επίθεση να ισοφαρίσει όταν μετά από τραγικό λάθος του Μπερτούτσι ο Μπεναχούρ με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι έτσι το τελικό σφύριγμα του Μάλεβ βρήκε τις δυο ομάδες να στο 1-1.

Κίτρινες: Αλωνεύτης, Ζουέλα

ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Σέρχιο, Ζουέλα, Μπόρδα, Αλεξάνδρου, Μοραις, Πίντο Σοουζα (46 Μπεναχούρ), Αλωνεύτης, Χαραλαμπίδης (57 Ατόρνο), Μπουντίμιρ (87 Σολωμού)

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!