Να τους τρελάνουμε και αυτούς

Ο βαθμός δυσκολίας της νέας πρόκλησης για την ομάδας μας φαντάζει πιο μεγάλος από πότε. Ο ΑΠΟΕΛ ταξιδεύει σήμερα για την Ουκρανία όπου αύριο θα τεθεί αντιμέτωπος με τη Σαχτάρ σε έναν αγώνα που ίσως κρίνει πολλά και για τις δυο ομάδες όσον αφορά την προοπτική τους στο θεσμό του Champions League. Από την μια η νίκη μας επί της Ζενίτ και από την άλλη η ήττα των Ουκρανών από την Πόρτο ανέτρεψαν τις εκτιμήσεις που ήθελαν την ομάδα μας να μην μπορεί να μαζέψει βαθμούς που θα την έβαζαν σφήνα στις τρεις άλλες ομάδες. Η Σαχτάρ που πέρσι έφτασε μέχρι τα προημιτελικά (αποκλείστηκε από την Μπάρτσα) και φέτος θέλει να προχωρήσει περισσότερο βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο. Και αυτό γιατί αν δεν μας κερδίσουν τότε θα μπουν σε πραγματικές περιπέτειες όσον αφορά ακόμα και την πρόκριση τους στην επόμενη φάση. Το πόσο μας υπολογίζουν αποδεικνύεται όχι μόνο μέσα από δηλώσεις αλλά και με πράξεις αφού ο Λουτσέσκου προτίμησε να προφυλάξει παίκτες το Σάββατο στον αγώνα με τη Δυναμό Κιέβου στον πιο κρίσιμο μέχρι στιγμής αγώνα πρωταθλήματος. Από την άλλη και ίσως αυτό να είναι καλό σημάδι οι οπαδοί της Ουκρανικής ομάδας θεωρούν δεδομένη τη νίκη της ομάδας τους. Το τι συζητούν μάλιστα στα διάφορα forum είναι η έκταση του σκορ!

Ο Γιοβάνοβιτς και το τεχνικό επιτελείο του φρόντισε να μάθει τα πάντα για τα δυνατά και αδύνατα σημεία της Λάτιν ουσιαστικά Ουκρανικής ομάδας. Ο προπονητής μας με κάθε αφορμή τονίζει ότι ο ΑΠΟΕΛ δεν πρόκειται να αλλάξει φιλοσοφία και τρόπο παιχνιδιού επειδή αγωνίζεται με μια ομάδα που στα χαρτιά θεωρείται καλύτερη του. Με αυτή τη λογική το ζητούμενο είναι να καταφέρουμε να περιορίσουμε τη μεσοεπιθετική γραμμή της Σαχτάρ που είναι και το μεγάλο της όπλο.

Η αποστολή στην οποία έχουν συμπεριληφθεί όλοι οι παίκτες αναχωρεί στις 10 το πρωί με πτήση της Cyprus Airways για το Ντόνεσκ και το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η τελευταία προπόνηση στην Donbass Arena. Η απόφαση του Γιοβάνοβιτς να πάρει στην Ουκρανία τους πάντες έχει τη δική της σημασία αφού θέλει και αυτός με τη σειρά του να δημιουργήσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και κλίμα. Θέλει παράλληλα ακόμα και παίκτες που δεν υπολογίζονται να ζήσουν την εμπειρία που θα τους βοηθήσει στη συνέχεια.

«Έφυγε» ο Λάκης Πασχάλη (Λακουι)Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην αποελίστικη οικογένεια του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή μας Λάκη Πασχάλη που απεβίωσε χτες σε ηλικία 76 ετών. Ο Πασχάλη αγωνίστηκε στον ΑΠΟΕΛ τη διετία 1957-59. Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο στις 15:00 στον ιερό ναό Αγίας Βαρβάρας στο Καϊμακλί.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!