Οι καπαρωμένες θέσεις

Η προετοιμασία στην Αυστρία πλησιάζει στο τέλος της ενώ απομένουν τα σημαντικά φιλικά με τον ΠΑΟΚ και τη Hoffenheim μέσα από τα οποία ο Σέρτζιο θα δει την πρόοδο της ομάδας σε σχέση με τα όσα θέλει να εφαρμόσει. Παρά το ότι κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι ακόμα νωρίς για να εξαχθούν τελικά συμπεράσματα είναι φανερό ότι κάποιοι παίκτες έχουν «κλειδώσει» θέση βασικού σε σχέση με τον πρώτο τουλάχιστον ευρωπαϊκό αγώνα. Με τα σημερινά δεδομένα αυτοί που μπορούν να θεωρούνται βασικοί είναι οι ακόλουθοι:

Παρντο Η αμυντική γραμμή ξεκινά από τον Ισπανό τερματοφύλακα ο οποίος και φέτος είναι η πρώτη επιλογή. Ο Πάρντο δείχνει και στην προετοιμασία όλα τα στοιχεία που είδε και μέσω dvd ο Σέρτζιο γεγονός που του δίνει σαφές προβάδισμα. Πάντως ο προπονητής μας μπορεί να κοιμάται ήσυχος όσον αφορά τις εναλλακτικές επιλογές.

Σέρχιο Είναι με ανησυχητική διαφορά η πιο αξιόπιστη επιλογή για το δεξί άκρο της άμυνας. Ο Πορτογάλος ακραίος αμυντικός κέρδισε την εμπιστοσύνη του συμπατριώτη του αφού διαθέτει τα στοιχεία που ζητά και αφορούν τη δυνατότητα να αμυνθεί σωστά αλλά και να είναι δημιουργικός όταν η ομάδα επιτίθεται.

ΚλουκόφσκιΝαι, ο Καναδός έχει σαφές προβάδισμα έναντι των υπολοίπων για να καλύψει το αριστερό άκρο της άμυνας. Ελλείψει ποιοτικών επιλογών ο Κλουκόφσκι είναι ο μόνος που μπορεί να ανταπεξέλθει σε ικανοποιητικό βαθμό στα αμυντικά του καθήκοντα. Οι δοκιμές που έγιναν με τον Ντα Σίλβα δεν οδηγούν σε κάτι ουσιαστικό ενώ ο Αλεξάνδρου θεωρείται από τον προπονητή επιλογή για πιο μπροστά.

Ολιβέιρα – Αμορίν Η αμυντική γραμμή θα συμπληρωθεί με τους δυο Βραζιλιάνους οι οποίοι είναι οι πρώτες επιλογές στο άξονα. Η αρμονική συνήπαρξη τους είναι το ζητούμενο και μέσα από τις προπονήσεις δίνεται πολύ έμφαση σε αυτό τον τομέα. Ο Αμορίν είναι με βάση το πλάνο του Σέρτζιο ο παίκτης που θα δώσει άλλη οντότητα στην ομάδα μας και θα αναμένουμε να δούμε αν αυτό επιβεβαιωθεί και στους πρώτους επίσημους αγώνες.

Μοράις Είναι ο παίκτης στον οποίο στηρίζει πολλά ο Σέρτζιο στην προσπάθεια του να αποκτήσει η ομάδα την ομοιογένεια που της λείπει. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια των θεωρεί απαραίτητο όχι μόνο στον πρώτο και καθοριστικό αγώνα της Ευρώπης αλλά σε όλη της χρονιά.

Γκόμεζ Ο άλλος Πορτογάλος της παρέας ανταποκρίνεται πλέον θετικά στους ρυθμούς προπόνησης και επιβεβαιώνει μέσα από τα φιλικά ότι θα είναι παίκτης βαρόμετρο για τον φετινό ΑΠΟΕΛ. Αν και δεν έχει ξεκαθαρίσει ακριβώς η θέση και τα καθήκοντα του θεωρείται εντεκαδάτος, εφόσον είναι υγιής.

Μπενασούρ Ο Τυνήσιος ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας πέρσι αλλά ο Σέρτζιο επιχειρεί εδώ και καιρό την αγωνιστική του ανάσταση. Από τα όσα δηλώνει στο στενό του κύκλο ο προπονητής μας υπολογίζει και με το παραπάνω τον Μπένα κάτι που σημαίνει ότι στις αρχές τουλάχιστον θα του δώσει ευκαιρίες.

Μαντούκα Ο πιο ποιοτικός παίκτης του ΑΠΟΕΛ έχει με τη σειρά του εξασφαλισμένη μια θέση στο αρχικό σχήμα. Το τι δεν μπορούμε να πούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι αν θα τον δούμε στη φυσική του θέση ή αν ο προπονητής κρίνει σκόπιμο να του αναθέσει κάποιο άλλο ρόλο.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X