«Περπατάμε σε τεντωμένο σκοινί το τελευταίο διάστημα»

Λίγο από όλα είχε η σημερινή δημοσιογραφική του Γιοβάνοβιτς αφού τοποθετήθηκε και ενώπιων των κυπριακών μμε στην πιθανότητα αποχώρησης του το καλοκαίρι, μίλησε για το πώς θα μπορέσει η ομάδα να σταθεροποιήσει την απόδοση της ενώ δεν παρέλειψε να στείλει εκ νέου κάποια μηνύματα κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Μαντούκα. Για πρώτη φορά ο Γιοβάνοβιτς δήλωσε ότι είχε αρκετές προτάσεις την περίοδο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου αλλά είπε όχι σε όλες κάτι για το οποίο ήταν ενήμερη και η διοίκηση. Η αποκάλυψη έγινε στην προσπάθεια του προπονητή μας να τονίσει ότι όλα θα γίνουν όταν και όπως πρέπει. Οι σημαντικότερες τοποθετήσεις του Ιβάν:

Για την πιθανότητα αποχώρησής του για την Εθνική Σερβίας: «Είναι καλό που μου κάνατε την ερώτηση.. Είμαι αρκετά χρόνια στην ομάδα και κάποια στιγμή θα αποχωρήσω. Κάποια στιγμή ένας προπονητής μπορεί να αισθάνεται ότι ήρθε το τέλος του σε μία ομάδα. Όταν νιώσω ότι ήρθε εκείνη η ώρα, τότε σίγουρα θα αποχωρήσω. Εκείνο που έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία είναι ότι ουδέποτε διαπραγματεύτηκα με καμία ομάδα, είτε ήταν η Εθνική Ομάδα της Σερβίας. Σέβομαι το συμβόλαιό μου με το ΑΠΟΕΛ και δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω κάτι τέτοιο. Το θέμα αν ήταν τα χρήματα, τότε το ξέρουν πολύ καλά στο ΑΠΟΕΛ ότι θα μπορούσα να φύγω και ιδιαίτερα στην περίοδο Οκτωβρίου, Νοεμβρίου, αλλά και πιο παλιά. Όλα ήταν εις γνώση της διοίκησης. Ότι είχα προτάσεις, είχα. Τις αρνήθηκα; Ναι. Γιατί δεν ήθελα ποτέ να εκμεταλλευτώ μία κατάσταση για προσωπικό μου όφελος. Θα μπορούσα όταν η ομάδα ήταν στους 16, να… πουλήσω καλά τον εαυτό μου και να φύγω, κάτι που θα ήταν ποδοσφαιρική απάτη. Δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στην ιστορία μου στο ΑΠΟΕΛ και ούτε πρόκειται να υπάρξει. Ιδιαίτερα μετά τη συνεργασία μου με αυτή την ομάδα τόσα χρόνια».

Αν ήταν καλύτερες οι προσφορές.«Σίγουρα οι ομάδες και τα συμβόλαια που μου είχαν προταθεί δεν έχουν καμία σχέση. Όσο έχω συμβόλαιο δεν θα Δεν θα ήμουν καλά με τον εαυτό μου. Πώς να μπω στα αποδυτήρια και να πείσω τους ποδοσφαιριστές, ενώ εγώ σκέφτομαι κάτι άλλο. Αυτή τη στιγμή δεν έχω καμία πρόταση. Γιατί να συζητάμε υποθετικές ερωτήσεις. Υπάρχουν 10 παιχνίδια στο πρωτάθλημα και είμαστε στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Μου είναι δύσκολο να σκεφτώ κάτι άλλο».

Για τον αποκλεισμό στο κύπελλο από την ΑΕΛ: «Μας… πλήγωσε ο αποκλεισμός κυπέλλου. Ακόμα ίσως να… ψάχνουμε την ταυτότητά μας».

Για το τι προσανατολίζεται να κάνει για να ανεβάσει απόδοση το ΑΠΟΕΛ: «Δεν υπόσχομαι εύκολα. Εκείνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε όσο το δυνατό πιο συγκεντρωμένοι, να δουλέψουμε περισσότερο, να κερδίζουμε. Είναι ο μόνος τρόπος αντίδρασης. Δεν είμαι υπέρ του να λες εύκολα λόγια και να δίνεις υποσχέσεις. Περπατάμε… σε τεντωμένο σκοινί το τελευταίο διάστημα. Πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί και σωματικά και ψυχολογικά για να αντέξουμε μέχρι το τέλος της περιόδου. Είτε στο πρωτάθλημα, είτε στην Ευρώπη. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την εξέλιξη του επόμενου παιχνιδιού, ιδιαίτερα δουλεύοντας για μεγάλο χρονικό διάστημα όπως εμείς. Είμαστε ομάδα που εδώ και καιρό πηγαίνει από παιχνίδι σε παιχνίδι, χωρίς να έχει ουσιαστικά προετοιμασία για αυτά τα παιχνίδια».

Για την ανετοιμότητα κάποιων ποδοσφαιριστών: «Προσπαθούμε μέσα από τα παιχνίδια, ρισκάροντας πολλές φορές, να ενσωματώνονται ποδοσφαιριστές, που θα ήταν καλύτερα αν είχαν προπονήσεις στα πόδια τους και ήταν πιο έτοιμοι».

Για τον αν θα αντέξει η ομάδα μέχρι το τέλος: «Εμείς το 2009 δεν καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα και τότε έλεγαν όλοι ότι δεν είχαμε αντοχές. Όταν το πήραμε πέρυσι, είχαμε αντοχές. Αν δεν το πάρουμε φέτος, θα πουν και πάλι ότι δεν είχαμε αντοχές. Κάθε φορά που δεν παίρνει μία τέτοια ομάδα το πρωτάθλημα, όλοι βρίσκουν κάτι που φταίει. Μας ενδιαφέρουν περισσότερο εδώ πέρα τα αρνητικά από το να βρούμε κάτι θετικό. Πιστεύω ότι αυτή η ομάδα έχει και την ποιότητα και την ικανότητα και τη δυνατότητα να παλέψει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα. Και θέλει το πρωτάθλημα. Όλα μας τα παιχνίδια ουσιαστικά έχουν γίνει ντέρμπι. Νομίζω ότι αυτό ισχύει και για όλες τις ομάδες. Κανείς δεν μπορεί να βλέπει τα παιχνίδια μ’ έναν τρόπο. Ισχύει και για το παιχνίδι με τον Ερμή, μία ομάδα που θα πέσει στη Β’ Κατηγορία, αλλά είναι μία ομάδα που παλεύει, δύσκολα χάνουν και κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά για κανένα παιχνίδι. Δεν μπορείς να ξεχωρίζεις τα παιχνίδια. Ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια, γιατί αυτό πρέπει να κάνουμε για να πάρουμε το πρωτάθλημα».

Για τον τρόπο πανηγυρισμού και τις δηλώσεις του Μαντούκα: «Δεν πρόσεξα τον τρόπο πανηγυρισμού. Δεν επεμβαίνω στις δηλώσεις, ούτε κάναμε συζητήσεις. Η ομάδα είναι πολύ δεμένη με τους φιλάθλους και ουδέποτε υπήρχε κάποιο τέτοιο θέμα. Όλοι θέλουμε τους φίλους της ομάδας κοντά μας, ταξίδευαν παντού μαζί μας. Υπάρχει μια δόση αλήθεια ότι οι παίκτες μου είναι που δεν καταλαβαίνουν το τι γίνεται γύρω μας. Ούτε είναι ψυχροί επαγγελματίες, όπως προσπαθούν να τους παρουσιάσουν και κυρίως όταν τίθεται θέμα των χρημάτων. Μπορεί να υπάρχει εντύπωση ότι τα χρήματα που κέρδισε ο ΑΠΟΕΛ τα μοιράζονται οι παίκτες στα αποδυτήρια. Είναι άδικο. Η κριτική είναι καλοδεχούμενη, αλλά υπάρχουν και τα όρια. Οι παίκτες και εγώ εισπνέουν την ατμόσφαιρα που δημιουργείτε γύρω από την ομάδα. Κανένας σε αυτή την ομάδα δεν είναι εναντίον των φίλων της ομάδας. Και ο Μαντούκα όταν έλεγε ότι θέλουμε λίγο περισσότερο σεβασμό, ίσως να εννοούσε να μην έχει κακία η κριτική, που να μην έχει καμία σχέση με την αλήθεια. Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση, οποιοσδήποτε φίλαθλος του ΑΠΟΕΛ να θεωρήσει ότι όλα αυτά που πέτυχε η ομάδα, καταλήγουν στις δικές μας τσέπες. Το μικρότερο ποστό που ο ΑΠΟΕΛ θα κερδίσει, καταλήγει στους ποδοσφαιριστές και εμάς και το μεγαλύτερο στα ταμεία της ίδιας της ομάδας. Κάντε όση θέλετε κριτική, όμως να μην την συνδέουν με το οικονομικό»

Δείτε τη δημοσιογραφική διάσκεψη του Γιοβάνοβιτς

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!