Πλάνο αιφνιδιασμού από τον Ιβάν;

Όσοι αναγνωρίζουν τη σημειολογία κάποιων κινήσεων του Γιοβάνοβιτς μπορούν στο βαθμό που αυτό είναι δυνατό να μπουν στο μυαλό του! Η παρουσία του Σολάρι δίπλα του στη χτεσινή δημοσιογραφική κάθε άλλο παρά τυχαία μπορεί να θεωρηθεί. Είναι για αυτό που με την πάροδο του χρόνο τα ρεπορτάζ όσον αφορά το αγωνιστικό πλάνο του ΑΠΟΕΛ άρχισαν να προσαρμόζονται και να κάνουν λόγο για πιθανή συμπερίληψη του Αργεντινού επιθετικού στο αρχικό σχήμα; Αυτόματα άρχισαν να τίθενται μια σειρά από ερωτήματα. Θα τολμήσει ο Γιοβάνοβιτς να παρατάξει απέναντι στην Ρεάλ μια εντεκάδα με ξεκάθαρους επιθετικούς προσανατολισμούς; Πως θα σταματήσει τη μεσοεπιθετική γραμμή και να αποφύγει πιθανή βαριά ήττα; Σε λίγες ώρες θα γνωρίζουμε πως ο Ιβάν αποφάσισε να αντιμετωπίσει τον μεγάλο μας αντίπαλο αλλά είναι γεγονός ότι ενδέχεται να μας αιφνιδιάσει. Καταρχάς η συμπερίληψη του Σολάρι στο αρχικό σχήμα δεν σημαίνει απαραίτητα διάταξη 4-4-2 και τον Σόουζα να μένει στον πάγκο. Αν και τραβηγμένο για κάποιους δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να δούμε τον Βραζιλιάνο να κινείται στα άκρα μαζί με έναν εκ των Χαραλαμπίδη ή Τρισκόφσκι με τον πρώτο να έχει προβάδισμα.

Κάτι τέτοιο θα επιτρέψει στον Γιοβάνοβιτς να «γεμίσει» και τη μεσαία γραμμή με τους τρεις Πορτογάλους (Πίντο, Μοράις, Σόουζα) που θα του δώσουν τη δυνατότητα να κάνουν τα τρεξίματα που θα χρειαστεί και να κλείσουν τους διαδρόμους προς την εστία του Χιώτη.

Η εναλλακτική επιλογή είναι ένα σχήμα όπως αυτό που είδαμε με την Λυών το οποίο με τη σειρά του προϋποθέτει επίσης αυτό που ο προπονητής μας χαρακτήρισε τέλειο παιχνίδι. Το βάρος θα πέσει στους τέσσερις της μεσαίας γραμμής οι οποίοι θα πρέπει να κρατήσουν μπάλα και ο Αλμείδα πιο πολύ σε ένα ρόλο αντί Μαρσίνιο με συχνές επιστροφές.

Η αμυντική γραμμή έχει τα ατράνταχτα φαβορί που είναι η γνωστή τετράδα των Πουρσαϊτίδης, Ολιβεϊρα, Ζόρζε και Μποαβεντούρα ενώ ο Χιώτης δικαιωματικά είναι η πρώτη επιλογή για τη θέση τους τερματοφύλακας.

Το τέλειο παιχνίδι ουσιαστικά προϋποθέτει τα πάντα και είναι άσκοπο να μπούμε στη διαδικασία να πούμε πόσο σωστά πρέπει να λειτουργήσει κάθε παίκτης έτσι ώστε σαν ομάδα να μπορέσουμε να σταματήσει τον Γολιάθ.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!