Ρεάλ: Η μηχανή του γκολ

Μετά από το άγχος που πέρασε με τις δύο συνεχόμενες ισοπαλίες με Μάλαγα και Βιγιαρεάλ, η Ρεάλ Μαδρίτης φαίνεται να στέκεται και πάλι στα πόδια της αφού η μεγάλη της νίκη το Σάβατο κόντρα στην Οσασούνα με 1-5 είναι η τρίτη συνεχόμενη της Βασίλισσας.  Η Reina de Navarra είναι γνωστή ως μια απ’της πιο δύσκολες έδρες της Ισπανίας αλλά η Ρεάλ έκανε περίπατο στην Παμπλόνα στο ίδιο γήπεδο όπου η Μπαρτσελόνα έχασε 3-2 τον Φλεβάρη. Όμως το στατιστικό που κάνει εντύπωση είναι αυτό σε σχέση με την κατοχή μπάλας, η πρωταθλήτρια Ευρώπης και Ισπανίας είχεε 70% κατοχή ενώ η Ρεάλ μόνο 46% αλλά σκόραρε πέντε φορές, κάτι το οποίο είναι ένδειξη ασπλαχνίας της ομάδας του Ζοζέ Μουρίνιο

Με αυτά τα πέντε τέρματα, η φετινή Ρεάλ φτάνει τα 100 γκολ και είναι πλέον πολύ κοντά στο να σπάσει το δικό της ρεκόρ για τα περισότερα τέρματα στην ιστορία της La Liga που κατάφερε μέσα στη χρονιά 1989/90 όπου βρήκε τα δύχτια 107 φορές. Επίσης το ίδιο πάει να κάνει με τα τέρματα διαφοράς, το ρεκόρ το οποίο κρατάει η περσινή και προπέρσινη Μπαρτσελόνα με +74. Μέχρι στιγμής η Ρεάλ είναι στο +73 και έχουν μείνει άλλα 8 παιχνίδια στο πρωτάθλημα.

Ενώ η κατοχή της μπάλας σίγουρα είναι σημαντική, η εμφάνιση της Ρεάλ το Σάββατο απέδειξε ότι είναι πιο σημαντικό να ξέρεις πως να την χρησιμοποιήσεις. Το πρώτο τέρμα πέτυχε ο φορμαρισμένος Καρίμ Μπενζεμά με βολέ από πολύ κλειστό χώρο που θύμησε το θρυλικό τέρμα του Μάρκο Φαν Μπάστεν στον τελικό του Euro 1988. Με δύο ο Κριστιάνο Ρονάλντο, φτάνει στα 47 τέρματα σε όλες της διοργανώσεις ενώ ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν, με δικά του δύο τέρματα σκόραρε για 100η φορά με την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Λόγω της μεγάλης νίκης εναντίον του ΑΠΟΕΛ στο πρώτο παιχνίδι, η Ρεάλ είχε την ευκαιρία να συγκεντρωθεί στο σημαντικό παιχνίδι του πρωταθλήματος χωρίς να χρειαστεί να ξεκουράσει κανένα απ’τα αστέρια. Οι τρεις αλλαγές έγιναν στο τελευταίο τέταρτο δείχνοντας ότι ο Μουρίνιο δεν σκεφτόταν και τόσο πολύ τον δεύτερο αγώνα κόντρα στον ΑΠΟΕΛ.

Ανδρέας Βου                                                                                                                           Twitter: @andreasvou89

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!