Ψευτόμαγκες με την ανοχή όλων μας

«Πρέπει ορισμένοι να αποφασίσουν τι αγαπούν περισσότερο: τη μαλακία και το καφριλίκι ή τον ΑΠΟΕΛ;». Η ανάρτηση του πρώην προέδρου Χριστόφορου Ποταμίτη μέσω twitter  περιγράφει την αρρωστημένη κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στην εξέδρα των οργανωμένων και που στάθηκε αιτία να ματαιωθεί η φιέστα για το back2back στο φούτσαλ. Προφανώς το ερώτημα του Ποταμίτη είναι ρητορικό. Κάποιοι έχουν αποφασίσει πως δεν αγαπούν τον ΑΠΟΕΛ. Δυστυχώς στην εξέδρα των οργανωμένων, την οποία ενίοτε θαυμάζουμε και άλλοτε μας συγκινεί, βρίσκουν καταφύγιο άνθρωποι φορτωμένοι ψυχολογικά, που εκλιπαρούν για λίγη σημασία και που το μόνο που τους ενδιαφέρει πηγαίνοντας στο γήπεδο είναι να εκτονωθούν και να κάνουν το κομμάτι τους, καλύπτοντας τις ανασφάλειες τους.

Το σωματείο πλήρωσε χιλιάδες ευρώ για να οργανώσει μια φιέστα, να μοιράσει δώρα, να προσφέρει δωρεάν πίτσες και μπύρες σε όλο τον κόσμο. Το ευχαριστώ ορισμένων ήταν να σπρώχνουν τα τραπέζια, να φωνάζουν στους Εθελοντές που αφιλοκερδώς πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους, να μην υπακούουν στους υπεύθυνους ασφάλειες, αδιαφορώντας αν θα διακοπεί το παιχνίδι. Τώρα το σωματείο θα πληρώσει και πρόστιμο.

Το γαμώτο της υπόθεσης είναι πως μια ολόκληρη ομάδα γίνεται έρμαιο στις ορέξεις 10-15 ατόμων. Μιας χούφτας δειλών, που καμιά σχέση με χούλιγκαν δεν έχουν. Ανθρώπων που κρύβονται στον όχλο, που αν τους πετύχεις πουθενά μόνους μπορεί να βάλουν τα κλάματα.

Προφανώς ευθύνες έχουν όλοι. Οι οργανωμένοι που αδυνατούν να βρουν 10-20 σοβαρούς ανθρώπους να περιφρουρήσουν την εξέδρα τους. Το σωματείο που χαϊδεύει αφτιά αντί να τα τραβάει, που δεν έχει ένα σοβαρό σχέδιο ασφάλειας, που δεν βάζει στιούαρντς στην εξέδρα. Η αστυνομία που κρύβεται στη φυσούνα και σηκώνει τα χέρια ψηλά. Θα μπορούσαν να εκκενώσουν το γήπεδο, να παιχτούν τα δύο τελευταία λεπτά και τουλάχιστον οι φουτσαλίστες να σηκώσουν το τρόπαιο, για το οποίο παλεύουν δέκα μήνες.

Και τώρα τι; Η εύκολη λύση είναι να τα παρατήσεις. Να μην ξαναγίνουν φιέστες και γιορτές, να κλείσουν τμήματα. Αυτό όμως δεν αρμόζει σε μια ομάδα που μεγαλουργεί για σχεδόν 90 χρόνια. Το πιο πετυχημένο σωματείο στην ιστορία του κυπριακού αθλητισμού, μια από τις πιο δημοφιλείς ελληνικές ομάδες παγκοσμίως.

Όλοι όσοι υπηρετούν σήμερα τον ΑΠΟΕΛ έχουν υποχρέωση να πάρουν το δύσκολο δρόμο και να καθαρίσουν τη βρωμιά, με τολμηρές και σκληρές αποφάσεις.

Αν δεν το κάνουν για εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για να είναι σήμερα μεγάλος ο ΑΠΟΕΛ, ας το κάνουν τουλάχιστον για τα δεκάδες παιδάκια που ήταν τη Παρασκευή στο Λευκόθεο, που φόρεσαν τα επετειακά μπλουζάκια και ήταν έτοιμα να συνοδεύσουν τους πρωταθλητές στην απονομή που δεν έγινε ποτέ.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!