Έσπασαν τα μούτρα τους όσοι την υποτίμησαν

Όσο πιο γρήγορα γίνει αντιληπτό ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια καλή ομάδα τόσο πιο πολλές πιθανότητες θα έχουμε να βρεθούμε στους ομίλους. Θέτουμε έτσι το θέμα αφού είναι φανερό ότι υπάρχει υπεραισιοδοξία ανάμεσα σε αρκετούς οπαδούς μας ότι εύκολα ή δύσκολα θα περάσουμε το εμπόδιο της Αστάνα.

Η πρωταθλήτρια του Καζακστάν από πέρσι στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα σε σχέση με τις ικανότητες και φιλοδοξίες της στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η ομάδα του Στοϊλοφ συμμετέχοντας στο Europa League έφτασε μέχρι τα play offs αποκλείοντας κατά σειρά τις Πιούνικ, Χάποελ Τελ Αβίβ και ΑΪΚ Στοκχόλμης, για να αποκλειστεί από τη Βιγιαρεάλ με δυο ήττες (0-3 και 4-0).

To budget των 20 εκατομμυρίων ευρώ έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να έρθει την περσινή χρονιά το πρώτο πρωτάθλημα στη σύντομη ιστορία της Αστάνα (ιδρύθηκε το 2008) και η συμμετοχή τους στα play offs του Champions League είναι το επιστέγασμα της καλής δουλειάς που γίνεται.

Η παρουσία και ποιότητα των 10 ξένων που έχει στο ρόστερ της είναι το στοιχείο που κάνει τη διαφορά. Πιο ακριβοπληρωμένος είναι ο μέσος από την Κεντρική Αφρική Φόξι Καθεβοάμα, ο οποίος αποκτήθηκε το 2012 και κόστισε €2.000.000 (την περίοδο 2013-14 πέτυχε 16 γκολ).

Φέτος για χάρη του Κονγκολέζου επιθετικού Τζούνιορ Καμπανάγκα πλήρωσε τη Σέρκολ Μπρουζ €1.500.000 με τον παίκτη να μετρά ήδη δύο γκολ σε τρία παιχνίδια πρωταθλήματος.

Στο ρόστερ της Αστάνα είναι και ο παγκόσμιος πρωταθλητής με την Εθνική Σερβίας κάτω των 20 ετών, Νεμάνια Μαξίμοβιτς, ενώ υπάρχει και ο Ίλιτς που αγωνίστηκε στην Ανόρθωση όταν ήταν και ο Στοϊλοφ προπονητή.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!