Αέπ Vs ΑΠΟΕΛ 2-2

Το περσινό εφιαλτικό σενάριο που ήθελε την ομάδα μας να μην μπορεί να κερδίσει στον πρώτο γύρο εκτός έδρας, φαίνεται να συνεχίζεται και φέτος. Ούτε το προβάδισμα με 0-2 μέσα στην Πάφο δεν στάθηκε ικανό να μας δώσει τη νίκη επί της μαχητικής ΑΕΠ. Πλέον βρισκόμαστε στο -4 από τους πρωτοπόρους και ο αγώνας της επόμενης αγωνιστικής με την Ομόνοια αποκτά χαρακτήρα ζωής ή θανάτου. Και όλα αυτά γιατί αν και νωρίς δεν μπορούμε να σταθεροποιήσουμε την απόδοση μας στα επιθυμητά επίπεδα. Το ξεκίνημα στην Πάφο ήταν ιδανικό αλλά στη συνέχεια χαθήκαμε. Οι αλλαγές που επιχείρησε ο προπονητής μας δεν βοήθησαν και σε ένα ακόμα αγώνα πληρώσαμε ακριβά τα αμυντικά λάθη.

Όπως αναμενόταν η μοναδική αλλαγή ήταν η συμμετοχή του Ζεβλάκοφ στο αρχικό σχήμα στη θέση του τραυματία Μιροσάβλιεβιτς. Ο αγώνας άρχισε με την ομάδα μας να μπαίνει πιο δυνατά και να καταφέρνει να ελέγξει το χώρο του κέντρου. Πολύ νωρίς η εδαφική υπεροχή καρποφόρησε και αφού στο 8′ χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία με τον Ζεβλάκοφ, έξι λεπτά αργότερα ο Πολωνός πέτυχε το πρώτο του τέρμα. Προηγήθηκε δυνατό σουτ του Μπρόερς το οποίο απέκρουσε ασταθώς ο Λεωνή με την μπάλα να καταλήγει στον Κοσόφσκι ο οποίος έδωσε ασιστ στον Ζεβλάκοφ που με πλασε έκανε το 0-1. Δύο λεπτά αργότερα και αφού η ΑΕΠ δεν μπόρεσε καλά καλά να αντιδράσει ήρθε το 0-2 που φάνηκε να δίνει προσωρινά το σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα μας. Ο Χαραλαμπίδης με σουτ έξω από την περιοχή ξεγέλασε τον Λεωνή αφού η μπάλα χτύπησε μπροστά του και κατέληξε στα δίκτυα.

>

Το 0-2 δεν κράτησε όμως για πολύ αφού στο 19΄στην πρώτη της οργανωμένη επίθεση η γηπεδούχος ομάδα ευτύχησε να μειώσει στο σκορ, όταν ο Μπα εκμεταλλεύτηκε το κενό στο κέντρο της άμυνας και με κεφαλιά μείωσε σε 1-2.

Στη συνέχεια και παρά τις αντίθετες ενδείξεις ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα αφού καμία από τις δυο ομάδες δεν μπορούσε να οργανωθεί σωστά. Από δικής μας πλευράς ο Πίντο δεν μπόρεσε να έχει τον οργανωτικό ρόλο που έπρεπε ενώ στο διάστημα αυτό δεν πήραν προσπάθειες και οι Χαραλαμπίδης και Κοσόφσκι.

Ο ρυθμός του αγώνα βόλευε την ΑΕΠ η οποία στο 44′ έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση όταν ο Σισέ με πλασέ έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι του Μορφή.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με το ΑΠΟΕΛ να εξακολουθεί να έχει προβληματική λειτουργία μεσοαμυντικά κάτι που πληρώσαμε εύκολα και νωρίς αφού στο 52′ η ομάδα της Πάφου μας τιμώρησε. Μετά από κόρνερ ο Χαϊλής καλύτερα τοποθετημένος στο ύψος του πρώτου δοκαριού με κεφαλιά δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Μορφή και το 2-2 ήταν γεγονός.

Η ανατροπή των δεδομένων ήταν πλέον γεγονός ενώ η Πάφος είχε και το ψυχολογικό πλεονέκτημα αφού οι παίκτες μας έδειχναν επιρρεπείς στα λάθη. Η αντίδραση της ομάδας μας δεν ήταν η καλύτερη δυνατή και ο Γιοβάνοβιτς επιχείρησε την πρώτη του αλλαγή στο 66′ βάζοντας τον Ονουάτσι στη θέση του Πίντο.

Ο Νιγηριανός με την είσοδο του έκανε αισθητή την παρουσία του όταν στο 68′ η κεφαλιά του πέρασε μόλις έξω. Με την πάροδο του χρόνου η ομάδα μας κέρδισε την μάχη του κέντρου και έκλεισε την ΑΕΠ στην περιοχή της στην προσπάθεια για το τρίτο γκολ που θα έδινε τη νίκη. Η επόμενη κίνηση από πλευράς προπονητή ήταν στο 80′ όταν ο Αλεξάνδρου αντικατέστησε τον Χαραλαμπίδη αλλά η εδαφική υπεροχή δεν έφερνε αποτέλεσμα. Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι άνοιξε αφού η ομάδα μας άφησε εκτεθειμένους αρκετούς χώρους με αποτέλεσμα η ΑΕΠ να δημιουργήσει τις δικές της προϋποθέσεις.

Το τελικό σφύριγμα του Καπιτανή πιυ κατάφερε να μην γίνει ο πρωταγωνιστής της συνάντησης έφερε την απογοήτευση σε δυο περίπου χιλιάδες οπαδούς μας που έδωσαν βροντερό παρών και όχι μόνο.

Βαθμολογίες Παικτών

ΑΠΟΕΛ
Μορφής, Φλορέα, Πουρσαϊτίδης,Κόντης (87′ Μιχαήλ), Χρίστου, Μοραίς, Μπρόερς, Πίντο, Κοσόφσκι, Χαραλαμπίδης (80′ Αλεξάνδρου), Ζεβλάκοφ

Κίτρινες: Πίντο

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!