Αποδέχτηκε τον τίτλο του φαβορί

Την καθιερωμένη διάσκεψη πριν από κάθε Ευρωπαϊκό αγώνα πραγματοποίησε σήμερα ο Γιοβάνοβιτς, στην οποία αποδέχτηκε τον τίτλο του φαβορί και έκανε τις δικές του σημαντικές επισημάνσεις. Μίλησε για το τι πήγε στραβά στον επαναληπτικό με τη Σένιτσα, έκανε μια ανάλυση της Αάλεσουντ μέσα από την οποία επιχείρησε να αναδείξει τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η ομάδα μας. Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του προπονητή μας:

Αν το ΑΠΟΕΛ είναι το φαβορί…

«Λογικά ναι, και με βάση το ότι είμαστε ομάδα με αρκετά ματς στην Ευρώπη με μεγάλη εμπειρία. Όμως αυτό μπορεί να είναι μόνο στα χαρτιά. Σίγουρα τέτοιου είδους παιχνίδια με αυτούς τους αντιπάλους πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προετοιμασμένος για τα δύο παιχνίδια γιατί αντιπροσωπεύουν μία σχολή σκανδιναβικού ποδοσφαίρου που βασίζεται σε αγωνιστική πειθαρχία, αρκετά τρεξίματα, δύναμη στο παιχνίδι, στημένες φάσεις. Φυσικά, εμείς έχουμε κάνει μόλις δύο επίσημα παιχνίδια, ενώ ο αντίπαλός μας έχει ήδη στην 17η αγωνιστική και είναι σε φουλ αγωνιστική κατάσταση. Ναι λόγω της εμπειρίας μας και ιδιαίτερα λόγω της πρόσφατης επιτυχίας στην Ευρώπη, είναι λογικό ότι αν πρέπει να δοθεί κάπου ο τίτλος του φαβορί, σίγουρα θα δοθεί στην ομάδα μου. Αλλά αυτό πρακτικά δεν σημαίνει τίποτα. Κι εμείς οι ίδιοι πολλές φορές από τη θέση του μεγάλου αουτσάιντερ καταφέραμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα στην πορεία».

Αν θα είναι πιο έτοιμο σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια:

«Σίγουρα πρέπει να είμαστε πιο έτοιμοι. Είναι αρχή της σεζόν για εμάς, αλλά σε κάθε ματς πρέπει να κάνουμε κάτι περισσότερο ή το ίδιο με το προηγούμενο. Είναι φανερό ότι από το ματς με τη Σένιτσα και τον αριθμό των ευκαιριών που χάσαμε στο πρώτο ματς, ίσως να είχαμε μία μεγάλη διαφορά με την Σένιτσα. Ίσως και αυτός να ήταν ο λόγος που σκεφτόμασταν ότι εύκολα ή δύσκολα την πρόκριση θα την παίρναμε. Χωρίς να έχουμε καλό σκεπτικό, μεγάλη συγκέντρωση στο παιχνίδι, παρουσιάσαμε μία εικόνα ομάδας στο πρώτο ημίχρονο που ούτε εμείς θέλουμε να την βλέπουμε στο γήπεδο. Στο βαθμό που μπορούσαμε να αλλάξουμε την εικόνα από το πρώτο ημίχρονο στο δεύτερο, το καταφέραμε. Είμαι της άποψης ότι μία ομάδα που δεν μπαίνει σωστά στο πρώτο ημίχρονο, δύσκολα μπορεί να αλλάξει στο δεύτερο ημίχρονο. Νομίζω ότι δεν είχαμε καλό σκεπτικό για το δεύτερο παιχνίδι με τη Σένιτσα. Το συζητήσαμε, το αναλύσαμε και προσπαθούμε κάθε καινούργιο παιχνίδι να είναι μία πρόκληση για εμάς. Σίγουρα θα μας χρειαστεί, γιατί ο αντίπαλός μας είναι καλύτερη ομάδα από τη Σένιτσα και είναι και θέμα της νοοτροπίας που κουβαλάει η κάθε χώρα και ξέρουμε ότι οι Σκανδιναβοί το βλέπουν το ποδόσφαιρο πολύ διαφορετικά από εμάς. Με λιγότερο συναίσθημα και περισσότερο επαγγελματισμό. Δεν έχουν τόση πίεση όσο εμείς γιατί το ποδόσφαιρο γι αυτούς είναι τρόπος διασκέδασης. Πρέπει να είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι».

Για το πλαστικό χορτάρι και γενικότερα για την Άαλεσουντ:

«Δεν έχουμε ξαναπαίξει και ίσως είναι πρόβλημα. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε γήπεδα στην Κύπρο με την ποιότητα του χορταριού της Άαλεσουντ για να κάνουμε προπονήσεις και να έχουμε αίσθηση του παιχνιδιού σε αυτόν τον αγωνιστικό χώρο. Θα προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε στον βαθμό που μπορούμε πάνω στις συνθήκες του παιχνιδιού που θα έχουμε στη Νορβηγία. Δεν έχω ενημερωθεί για το πρόγραμμα πτήσεων, η δική μου επιθυμία είναι να πάμε δύο μέρες πριν από το παιχνίδι και να φύγουμε από το πρωί, ώστε να κάνουμε μία προπόνηση εκεί το βράδυ. Οι συνθήκες που υπάρχουν εδώ για προπόνηση το πρωί είναι δύσκολες. Περισσότερα θα γνωρίζουμε αργότερα, όμως. Για εμάς στόχος είναι να κερδίσουμε και τα δύο παιχνίδια. Ποτέ δεν βασιστήκαμε στη νίκη σε ένα ματς. Σίγουρα θα ήμουν ευχαριστημένος αν κερδίζαμε το πρώτο παιχνίδι και αυτός είναι ο στόχος μας για αύριο. Την έχουμε δει αρκετές φορές την Άαλεσουντ και όχι μόνο στα τελευταία ματς αλλά στα παιχνίδια προετοιμασίας που είχε κάνει, τα καλά ματς με τη Σαχτάρ με την Ανζί. Είναι μία ομάδα που μπορεί να έχει δύο στυλ παιχνιδιού, το ένα που δίνει χώρο στον αντίπαλο και γυρίζει πίσω και περιορίζει το χώρο με πολλούς παίκτες στην άμυνα και να βασιστεί σε κόντρα επιθέσεις πολύ γρήγορα. Και λόγω του επιθετικού της που είναι ψηλός μπορεί εύκολα να μεταφέρει τη μπάλα στην επιθετική γραμμή. Πολύ επικίνδυνη στις στημένες φάσεις. Ιδιαίτερα σε αυτή τη φάση είναι πολύ επικίνδυνη η νοοτροπία που έχουν αυτές οι ομάδες από το ποδόσφαιρο. Δεν έχουν κάτι να χάσουν και έχουν ένα επιπλέον κίνητρο για την Ευρώπη και είναι σίγουρα σε αγωνιστική κατάσταση πολύ καλύτερη από εμάς. Είναι δύο παιχνίδια νοκ-άουτ και συνήθως δίνουν ευκαιρίες σε όλες τις ομάδες. Πέρυσι αποκλείστηκε στα πλέι οφ από την Αλκμααρ. Άρα είναι ομάδα που έχει κίνητρο. Για εμάς προέχει να σεβαστούμε και το κίνητρο της ομάδας αυτής και την αγωνιστική της κατάσταση και να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να φτάσουμε στο μέγιστο της απόδοσης αυτή τη στιγμή για να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάποτε ήμασταν σε αυτή τη θέση που βρίσκεται ο αντίπαλος μας και με ενθουσιασμό χτίσαμε κάτι και φτάσαμε στην περσινή χρονιά σε ένα αποκορύφωμα. Κι έτσι μπορούμε να καταλάβουμε καλύτερα όλες τις παγίδες που μπορεί να κρύβουν τέτοιες αναμετρήσεις».

Για τις στατικές φάσεις…

«Στις στατικές φάσεις είναι δουλειά που κάνουμε διαχρονικά. Δεν είναι κάτι που επιμένουμε συγκεκριμένα. Ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τις στημένες φάσεις δεν έχει αλλάξει εδώ και 4 χρόνια. Πάντα υπάρχουν λεπτομέρειες που αλλάζουν».

Για τα αγωνιστικά:

«Ο Σολάρι δεν θα είναι στην αποστολή, δεν έχει καταφέρει να προπονηθεί με την ομάδα μέχρι σήμερα. Ο Μπούντιμιρρ θα είναι στην αποστολή, έκανε πολύ έντονο πρόγραμμα προπονήσεων τις προηγούμενες εβδομάδες, χρειάζεται σίγουρα παιχνίδια, όμως η αγωνιστική του κατάσταση δεν είναι στον βαθμό των υπόλοιπων, όμως πρέπει να μπαίνει στον ρυθμό σε αγώνες. Δούλεψε όλο αυτό το διάστημα, μπορεί να μην είναι έτοιμος 100%, όμως έχει πολύ μεγάλη διάθεση να παίξει. Θα είναι σίγουρα στην αποστολή για το παιχνίδι. Ο Κλουκόφσκι ακολουθεί ένα διαφορετικό πρόγραμμα σε αυτές τις δύο εβδομάδες ώστε να είναι κι αυτός στη διάθεση μου για τα επόμενα ματς».

Για τον Μπενασούρ:

«Ο Μπενασούρ έκανε δύο 45λεπτα στην προετοιμασία. Στο πρώτο παιχνίδι έκρινα ότι θα ήταν καλό να βγει γιατί είχε κουραστεί, στο δεύτερο παιχνίδι ήταν καθαρά θέμα απόδοσης».

Για τις μεταγραφές:

«Δεν πιεζόμαστε για να είμαι ειλικρινής μαζί σας. Έχουμε καλή ομάδα. Σίγουρα θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος αν είχαμε ολοκληρώσει το ρόστερ. Και δεν είμαι από αυτούς που περιμένουν το τέλος Αυγούστου για να βρούμε παίκτες, απλά επειδή ψάχνουμε σε συγκεκριμένη θέση παίκτη με κάποια συγκεκριμένα στοιχεία, γι αυτό καθυστερούμε γιατί δεν υπάρχει κάτι το ενδιαφέρον για εμάς αυτή τη στιγμή. Θα ήμουν ευχαριστημένος αν μπορούσαμε να είχαμε ολοκληρώσει το ρόστερ».

 

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!