ΑΠΟΕΛ Vs Απόλλων 1-1

Με τον πρόωρο αποκλεισμό φλερτάρει πλέον το ΑΠΟΕΛ αφού η κάκιστη απόδοση του πρώτου ημιχρόνου είχε σαν αποτέλεσμα την ισοπαλία απέναντι στον μαχητικό Απόλλωνα. Τίποτε δεν πήγε όπως θέλαμε και ο στόχος της καθαρή νίκης για τους γνωστούς λόγους αποδείχτηκε ανέφικτος. Δεν βλεπόταν η ομάδα του Γιοβάνοβιτς στο πρώτο ημίχρονο και ο αντίπαλος που παρουσιάστηκε διαβασμένος και πιο μαχητικός εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος μας και πήρε κεφάλι στο σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο οι ποδοσφαιριστές μας ξύπνησαν, μείωσαν στο σκορ αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Ο επαναληπτικός γίνεται εξαιρετικά δύσκολο και το προβληματικό όπως φαίνεται ΑΠΟΕΛ του 2011 θα πρέπει να αλλάξει πολλά πράγματα για να προκριθεί. Τρεις αλλαγές επιφύλαξε ο Γιοβάνοβιτς σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα, διαψεύδοντας όσους ανέμεναν περισσότερες. Ο Ηλία ήταν αυτός που πήρε θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ στο αρχικό σχήμα ήταν μετά από καιρό και ο Σατσιάς δίπλα από τον Μοράις. Ο Σολάρι όπως και ο Μαρσίνιο έμειναν στον πάγκο κάτι που κράτησε στην εντεκάδα τον Πίντο ο οποίος είχε ρόλο οργανωτή. Στη διάταξη 4-5-1 ο Αλμέιδα ήταν στην κορυφή, ενώ οι Χαραλαμπίδης και Μαντούκα πήραν θέση στα δυο άκρα.

Από την αρχή ο Απόλλωνας επιχείρησε με ασφυκτικό πρέσιγκ να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Σβαλόφσκι κάτι που φάνηκε να αποδίδει. Ο αγώνας στα πρώτα στάδιο του δεν είχε καλό ρυθμό ενώ στο 3’ είχαμε την πρώτη διακοπή με άναμμα φωτοβολίδων από τους οπαδούς των φιλοξενουμένων. Με την μπάλα να γυροφέρνει στο κέντρο του γηπέδου, η ομάδα μας δέχτηκε ισχυρό σοκ όταν στην πρώτη του ευκαιρία ο Απόλλωνας πέτυχε γκολ.

Στο 17’ ο Πουρσαϊτίδης έκανε το αβίαστο λάθος ο Ατόρνο έγινε κάτοχος της μπάλας έκανε μια κούρσα, πλάσαρε τον Χιώτη ο οποίος απέκρουσε σωτήρια αλλά στην επιστροφή της μπάλας ο επερχόμενος Μπακούρα έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Η απρόσμενη εξέλιξη έκανε ακόμα πιο δύσκολη την αποστολή των ποδοσφαιριστών του Γιοβάνοβιτς αφού ο αντίπαλος μας είχε τη ψυχολογία με το μέρος του.

Το ΑΠΟΕΛ επιχείρησε να αντιδράσει και είχε ένα καλό δεκάλεπτο όπου πίεσε τον Απόλλωνα και έφτασε κοντά στο γκολ σε δύο φάσεις. Στο 25’ ήταν η καλύτερη στιγμή όταν του σουτ του Χαραλαμπίδη πέρασε μόλις έξω, ενώ ο Αλμέιδα στο 42’ άργησε να πλασάρει και χάθηκε μια καλή προϋπόθεση.

Στο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου το ΑΠΟΕΛ είχε τα γνωστά του μεσοεπιθετικά προβλήματα. Ο Πίντο δεν κατάφερε να πάρει την μπάλα και να οργανώσει σωστά την ομάδα ενώ ούτε από τα άκρα οι Μαντούκα και Μπίδης δεν μπόρεσαν να δώσουν τις απαιτούμενες βοήθειες. Ο Αλμέιδα δεν μπορούσε να ολοκληρώσει σχεδόν καμία από τις προσπάθειες του γεγονός που έφερε τη δυσφορία και στην κερκίδα.  

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Σολάρι να αντικαθιστά τον απογοητευτικό Αλμέιδα σε μια προσπάθεια του προπονητή να λειτουργήσει καλύτερα η μεσοεπιθετική γραμμή. Η εικόνα στα πρώτα λεπτά ήταν η ίδια με το ΑΠΟΕΛ να κρατά μπάλα και τον Απόλλωνα να πρεσάρει σε μια προσπάθεια να κρατήσει τους παίκτες μας εκτός περιοχής. Στο 55’ έγινε αυτό που θέλαμε αφού ο Μαντούκα με άψογη ενέργεια και με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Το 1-1 έδωσε στην ομάδα μας την ώθηση που ήθελε και στα επόμενα λεπτά η πίεση ήταν έντονη. Σαν αποτέλεσμα δύο λεπτά αργότερα χάθηκε μοναδική ευκαιρία όταν το πλασέ του Μαντούκα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Σβαλόφσκι.

Η είσοδος του Μαρσίνιο στα τελευταία είκοσι λεπτά είχε σαν στόχο την ολική ανατροπή αφού παρά την υπεροχή και την πίεση έλειπε η κάθετη πάσα που θα μας έφερνε εκ νέου σε θέση βολής. Κάτι τέτοιο δεν έγινε αφού ο Απόλλωνας κατάφερε να κρατήσει πολύ περισσότερο από ότι έπρεπε την μπάλα ενώ αμυνόταν και σωστά. Σαν αποτέλεσμα δεν μπορέσαμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για γκολ.

Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι παρά τις προσπάθειες και των δυο ομάδων. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Απόλλων στο διάστημα αυτό δεν κλείστηκε στα καρέ του γεγονός που το επέτρεψε να κρατήσει με σχετική ευκολία το θετικό για αυτόν αποτέλεσμα.Από την ομάδα μας ξεχωρίσαμε τους Μοράις και Μαντούκα. Ανταποκρίθηκαν σε πολύ καλό βαθμό οι παγκίτες που έγιναν βασικοί με τον Σατσιά να βοηθά στο δεύτερο ημίχρονο. Προβλημάτισε εκ νέου ο Αλμέιδα.

Κίτρινες: Ζόρζε

ΑΠΟΕΛΧιώτης, Πουρσαϊτίδης, Ηλία, Γκριτσάροφ, Ζόρζε, Μοράις, Σατσιάς (70’ Μαρσίνιο), Χαραλαμπίδης, Μαντούκα (80’ Σολωμού), Πίντο, Αλμέιδα

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!