ΑΠΟΕΛ Vs Εθνικός Άχνας 2-1

Από του χάρου τα δόντια γλύτωσε στα τελευταία λεπτά του αγώνα η ομάδα μας αφού μια επικράτηση που φαινόταν μέχρι το 80 σε εύκολη εξελίχτηκε και πάλι σε αγχωτική. Η ομάδα μας ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια αλλά η μειώσει του σκορ έφερε το αδικαιολόγητο άγχος και έδωσε την ευκαιρία στην Άχνα να φτιάξει μια κλασική ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Ο Χιώτης αποσόβησε τα χειρότερα έτσι όλοι βλέπουν πλέον και επίσημα τον αγώνα με την Λυών. Οι βάσεις για τη χρήσιμη από κάθε άποψη νίκη μπήκαν στο πρώτο ημίχρονο με τα δυο τέρματα του Χαραλαμπίδη. Αν εξαιρέσουμε τα τελευταία λεπτά η ομάδα μας ήταν καλή και έδειξε ότι με τις προσθήκες παικτών όπως ο Αλμείδα και ο Μαντούκα μπορεί να προσμένει σε ακόμα καλύτερες μέρες. Την αναμενόμενη εντεκάδα παρέταξε τελικά ο Γιοβάνοβιτς ρίχνοντας στη φωτιά τον Αλμέιδα αφού τον έχρισε για πρώτη φορά βασικό μετά τον τραυματισμό του. Ο Μοράις πήρε θέση δίπλα από τον Κακά στο κέντρο της άμυνας ενώ ο Σόουζα επανήλθε στο κέντρο δίπλα από τον Πίντο με τον Μαρσίνιο να έχει ρόλο οργανωτή και στηρίγματα τους Τρισκόφσκι και Χαραλαμπίδη.

Η ομάδα μας μπήκε δυνατά στα πρώτα λεπτά του αγώνα σε μια προσπάθεια να επιβάλει το ρυθμό της και να αιφνιδιάσει. Η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε στο 15 με τον Αλεξάνδρου αλλά ο Νουρετινόφσκι απέκρουσε σε κόρνερ. Ο Εθνικός κατάφερε στη συνέχεια να ισορροπήσει τον αγώνα αφού έβγαζε αρκετούς παίκτες μπροστά γεγονός που του επέτρεπε να φτάνει με σχετική ευκολία μέχρι ο ύψος της μεγάλης περιοχής του Χιώτη.

Αυτό όμως έδωσε τη ευκαιρία στην ομάδα μας να βρει τους διαδρόμους και να τιμωρήσει τον αντίπαλο. Στο 23 μετά από συνδυασμό των Αλμείδα και Πουρσαιτίδη ο τελευταίος έδωσε την ασίστ στον Χαραλαμπίδη που με δυνατό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα.

Το 1-0 επέτρεψε στους παίκτες μας να παίξουν πιο ελεύθερα αλλά ήτανε Εθνικός που για ένα δεκάλεπτο κατάφερε να ισορροπήσει και να φτιάξει μια ευκαιρία. Με τον Μαρσίνιο στενά μαρκαρισμένο το βάρος δω επιθετικών προσπαθειών μεταφέρθηκε στα άκρα με τους Τρισκόφσκι και Χαραλαμπίδη να παίρνουν τις περισσότερες προσπάθειες.

Μια νέα υποδειγματική επίθεση έφερε στο 40 το δεύτερο γκολ που έκρινε ουσιαστικά τον αγώνα. Ο Αλμειδα έδωσε πάσα στον Αλεξάνδρου του οποίου η σέντρα κατέληξε στο κεφάλι του Χαραλαμπίδη ο οποίος κάρφωσε την μπάλα στα δίκτυα για δεύτερη φορά. Το 2-0 ήταν το επιστέγασμα της αποτελεσματικότητας του ΑΠΟΕΛ γεγονός που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην επανάληψη.

Ο Εθνικός ήταν η ομάδα που έφτιαξε την πρώτη καλή ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο όταν στο 51 ο Σερτζιαο έπιασε δυνατό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε έξω. Η απάντηση του ΑΠΟΕΛ ήρθε από τον Αλμείδα ο οποίος με εντυπωσιακή ατομική ενέργεια βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ο Νουρετινόφσκι απέκρουσε το σουτ του σωτήρια σε κόρνερ.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα ενώ ο Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε τις αλλαγές με τον Μαντούκα να παίρνει το χρόνο συμμετοχής που έπρεπε αφού πέρασε στον αγώνα στο 68 στη θέση του Αλμέιδα. Ο Τρισκόφσκι μεταφέρθηκε για λίγο στην κορυφή της επίθεσης μέχρι και το 73 όταν ο Σολάρι αντικατέστησε τον Χαραλαμπίδη.

Εκεί που όλοι νόμιζαν ότι τα τελευταία λεπτά θα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα ήρθε από το πουθενά το γκολ του Βαττή στο 80 ο οποίος εκμεταλλεύτηκε ολιγωρία της αμυντικής μας γραμμής. Μοιραία οι παίκτες μας αγχώθηκαν οι φιλοξενούμενοι πίστεψαν στην ανατροπή και χρειάστηκε μια απόκρουσε του Χιώτη και η βοήθεια της τύχης για να διατηρηθεί το υπέρ μας σκορ.

Το τελικό σφύριγμα του μέτριου Μούσκου βρήκε την ομάδα να φεύγει από το γήπεδο με τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς της νίκης.

Από την ομάδα μας ξεχώρισε ο Χαραλαμπίδης ο οποίος πέραν των δυο γκολ ήταν κινητικός, όπως επίσης και οι Σόουζα που πήρε πρωτοβουλίες και έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα στον οργανωτικό τομέα. Στους διακριθέντες περνά επίσης και ο Αλεξάνδρου που βοήθησε πολύ στη επίθεση έχοντας συμμετοχή και στο δεύτερο τέρμα.

Κίτρινες: Σατσιάς

ΑΠΟΕΛΧιώτης, Πουρσαϊτίδης, Κακά, Μοραΐς, Αλεξάνδρου, Σόουζα, Πίντο, Μαρσίνιο (86′ Σατσιάς), Χαραλαμπίδης (73′ Σολάρι), Αΐλτον (68′ Μαντούκα), Τρισκόφσκι.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!