ΑΠΟΕΛ Vs Σένιτσα 2-0

Γλυκόπικρη γεύση άφησε ο αποψινός αγώνας στους οπαδούς μας αφού από την μια πετύχαμε τη νίκη που θέλαμε με ένα καλό μάλιστα σκορ, από την άλλη όμως χάθηκαν τόσες πολλές ευκαιρίες που το σκορ θα μπορούσε να ήταν τέτοιο που να έκανε τον επαναληπτικό διαδικαστικού χαρακτήρα. Ο ΑΠΟΕΛ αν και δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα μπόρεσε να πετύχει γκολ στο μισάωρο γεγονός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο ενώ πριν την ανάπαυλα ήρθε και το δεύτερο. Στο δεύτερο ημίχρονο και παρόλο που οι Σλοβάκοι επιχείρησαν να επιτεθούν και είχαν ένα δοκάρι ο ΑΠΟΕΛ ήταν η ομάδα που έχασε τρεις τεράστιες ευκαιρίες. Την αναμενόμενη εντεκάδα παρέταξε ο Γιοβάνοβιτς με τέσσερις από τους έξι νεοφερμένους στο αρχικό σχήμα και τον Αλωνεύτη να μένει στον πάγκο λόγω του προβλήματος που αντιμετώπισε στην τελευταία προπόνηση. Με αυτά τα δεδομένα η διάταξη 4-2-3-1 είχε τον Αλμέιδα στην κορυφή της επίθεση και σε ρόλο οργανωτή τον Μπεναχούρ. Η αμυντική τετράδα περιλάμβανε τους τρεις νέους (Σέρχιο, Ζουέλα, Μπόρδα) μαζί με τον Νεκτάριο στο αριστερό άκρο.

Ο αγώνας θύμιζε από το πρώτο λεπτό αυτούς με μικρομεσαίες ομάδες της Κύπρου που έρχονται στο ΓΣΠ για να αποφύγουν την ήττα. Οι Σλοβάκοι με ξεκάθαρους αμυντικούς προσανατολισμούς έδωσαν γήπεδο στον ΑΠΟΕΛ σε μια προσπάθεια να κρατήσουν το μηδέν παθητικό. Η ομάδα μας προσαρμόστηκε στις συνθήκες του αγώνα και με το γνωστό passing game επιχείρησε να βρει τους διαδρόμους που θα έφερναν τους παίκτες μας σε θέση βολής. Παρόλο που δημιουργήθηκαν δυο καλές ευκαιρίες με μακρινά σουτ στα πρώτο εικοσάλεπτο δεν είχαμε καλό ρυθμό.

Το γκολ που έπαιξε καταλυτικό ρόλο ήρθε στο 33 όταν ο Μπεναχουρ με σέντρα ακριβείας βρήκε τον Αλμέιδα ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Το 1-0 απελευθέρωσε τους παίκτες και έδωσε ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε όσους την χρειάζονταν. Οι Σλοβάκοι συνέχισαν να αμύνονται αλλά δεν κατάφεραν να αποτρέψουν το δεύτερο γκολ.

Στο 40 ο Μοραίς έπιασε το σουτ και παρά την προσπάθεια των αμυντικών να διώξουν η μπάλα κατέληξε στον Αλεξάνδρου που από πλάγια θέση βρήκε στόχο στέλλοντας την μπάλα στα δίκτυα. Ο 2-0 έδωσε γερό προβάδισμα στην ομάδα μας ενόψει του δευτέρου ημιχρόνου το οποίο όμως δεν μπορέσαμε να αυξήσουμε.

Στη επανάληψη και παρά το νωθρό ξεκίνημα με την πάροδο του χρόνου βρήκαμε τους χώρους για να βγουν καλές επιθέσεις. Οι Αλμέιδα και Μαντούκα ήταν οι πρωταγωνιστές τριών κλασσικών ευκαιριών αλλά ο τερματοφύλακας έσωσε τους Σλοβάκους.

Στην πορεία προέκυψαν και οι αλλαγές με τους Σόουζα και Αλωνεύτη να αντικαθιστούν τους Μπεναχούρ και Χαραλαμπίδη. Ο Αλωνεύτης όπως και οι υπόλοιποι νεοφερμένοι συγκέντρωσε τα βλέμματα του κόσμου και στις λίγες ενέργειες που πρόλαβε να κάνει επιβεβαίωσε ότι θα δώσει στην ομάδα τα στοιχεία που τις έλειψαν την περσινή χρονιά.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τον κόσμο να φεύγει από το γήπεδο με ανάμεικτα αισθήματα αφού κάποιοι μοιραία και αβάσιμα θεωρούν ότι ακολουθούμε πορεία τύπου Μπάτε.

Κίτρινες: Αλεξάνδρου, Μπόρδα

ΑΠΟΕΛΧιώτης, Μπόρδα, Ζoυέλα, Σέρτζιο, Αλεξάνδρου, Πίντο, Μοράις, Μπενασούρ (76′ Σόουζα), Μαντούκα (89′ Ατόρνο), Χαραλαμπίδης (76′ Αλωνεύτης), Αΐλτον.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!