Δεκανίκια ΚΟΑ στο παράρτημα

Το σημερινό δημοσίευμα της Sportday δεν ξαφνιάζει κανέναν αφού είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι η κυβέρνηση και το ακελ επιστρατεύουν κάθε τρόπο για να βοηθήσουν την υπό χρεοκοπία Ομόνοια. Μέσα στα πλαίσια αυτά ο αρρωστημένα ομονοιάτης και παράλληλα αντιΑΠΟΕΛιστας πρόεδρος του ΚΟΑ έβγαλε από το ψυγείο τα παγιοποιημένα από το Υπουργείο Οικονομικών κονδύλια που αφορούν χορηγίες, προκειμένου να δοθούν στο ποδοσφαιρικό παράρτημα του ΑΚΕΛ 250 χιλιάδες ευρώ. Επειδή δεν μπορούσαν να το κάνουν μόνο για την ομάδα μας έδωσαν πολύ μικρότερα ποσά και σε άλλες ομάδες, έτσι ώστε όλες να μπορέσουν να φροντίσουν τις εκκρεμότητες που όφειλαν προς τμήμα εσωτερικών προσόδων. Το έκαναν όμως με τρόπο επιλεκτικό με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται άλλες ομάδες. Η ομάδα μας έχει κάνει ήδη διαβήματα και τη Δευτέρα έχει οριστεί συνάντηση με τον αντιΑΠΟΕΛιστα, ο οποίος σε σχετικές δηλώσεις του στη Sportday έσπευσε να πει ότι ο ΚΟΑ θα καταβάλει τη χορηγία που αναλογεί στην ομάδα μας και δεν την έχουμε λάβει έστω και αν έχουμε καταβάλει όλους τους φόρους στην κυβέρνηση. Ο ελιγμός αυτός όμως σε καμία περίπτωση δεν διασκεδάζει τις εντυπώσεις αφού η ουσία είναι ότι σκαρφίστηκαν ακόμα ένα τρόπο για να βοηθήσουν την Ομόνοια να ανταποκριθεί στα χρέη της.

Το ποσό των 875 χιλιάδων ευρώ έχει διαμοιραστεί για οφειλές προς το κράτος ως εξής:

Ομόνοια: 242,502.54,Ανόρθωση: 159,429.15Απόλλωνας: 147,285.55ΑΕΚ: 79,629,99,Ένωση: 44,785,55,ΑΕΛ: 44,175,04Εθνικός: 36,642.70,Αλκή: 36,642.70,Ερμής: 36,642.70Άρης: 28,499.85Ολυμπιακός: 28,270.46Διγενής: 589,71.

Το σημερινό δημοσίευμα της Sportday

Αντιδράσεις προκαλεί ο τρόπος διαμοιρασμού του κονδυλίου των 875 χιλιάδων Ευρώ που απελευθερώθηκε από τον ΚΟΑ την προηγούμενη βδομάδα με σκοπό να τακτοποιηθεί μέρος των οφειλών των σωματείων προς το κράτος. Το γεγονός ότι καταβλήθηκε το συγκεκριμένο ποσό για οφειλές κάποιων σωματείων, καθώς και το ότι αυτή η συγκεκριμένη απόφαση λήφθηκε αφού κάποιες ομάδες φρόντισαν και τακτοποίησαν τις οφειλές τους, φέρνει αντιδράσεις και κάποια σωματεία ζητούν διευκρινίσεις για την όλη διαδικασία.

Με το συγκεκριμένο κονδύλι τακτοποιήθηκαν οφειλές προς το Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων έναντι της συμφωνίας που έγινε μεταξύ κράτους και σωματείων. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι και στις τάξεις της ΚΟΠ αρχικά είχε προκύψει αντίδραση αφού δεν είχε ενημερωθεί από την αρχή η ομοσπονδία, κάτι που έγινε χθες με επιστολή που στάλθηκε από τον οργανισμό.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας η εντονότερη αντίδραση προκύπτει από το ΑΠΟΕΛ. Οι «γαλαζοκίτρινοι» έχουν ζητήσει διευκρινίσεις από τον ΚΟΑ για το γεγονός ότι ο οργανισμός απελευθέρωσε το συγκεκριμένο κονδύλι που προήλθε από οφειλόμενες χορηγίες που συμπεριλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2011 και του 2012 οι οποίες είχαν παγιοποιηθεί από το υπουργείο Οικονομικών λόγω των οφειλών των σωματείων προς το κράτος. Το ΑΠΟΕΛ αντιδρά αφού υποστηρίζει ότι παρά το γεγονός ότι έχει τακτοποιημένες όλες τις οφειλές του προς το κράτος δεν του έχουν ακόμα καταβληθεί οι χορηγίες που δικαιούται για τις επιτυχίες που είχε τα τελευταία χρόνια.

Για το όλο θέμα επικοινωνήσαμε χθες με τον πρόεδρο του ΚΟΑ Πάμπο Στυλιανού ο οποίος μας ανέφερε ότι έχει καθοριστεί συνάντηση με το ΑΠΟΕΛ για την ερχόμενη Δευτέρα για να ξεκαθαρίσει το σκηνικό. «Αν έχει δίκαιο το ΑΠΟΕΛ θα απολογηθούμε και θα πάρει τη χορηγία που δικαιούται. Για να μπορέσουμε να δώσουμε τη χορηγία σε κάποια ομάδα, περιμένουμε διευκρίνιση από το υπουργείο Οικονομικών ότι είναι τακτοποιημένες οι οφειλές προς το κράτος που αφορούν το Φόρο Εισοδήματος, το ΦΠΑ και τις κοινωνικές ασφαλίσεις».

Να σημειώσουμε ότι χορηγία από τον ΚΟΑ, όπως μας λέχθηκε από το Γενικό Διευθυντή του οργανισμού Κώστα Παπακώστα, πήρε η Αναγέννηση Δερύνειας, αφού πρώτα άναψε το «πράσινο» φως το υπουργείο Οικονομικών ότι είχε τακτοποιημένες τις οφειλές της. Επίσης κάτι που θα διευκρινιστεί από τον ΚΟΑ είναι ο λόγος που εξαιρέθηκε από την όλη διαδικασία της καταβολής ποσού στο Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων η Νέα Σαλαμίνα.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!