Επιβεβαίωσε τους φόβους για Μαντούκα

Ο Πρόδρομος Πετρίδης μίλησε σήμερα για όλα όσα αφορούν την ομάδα μας. Ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ έστειλε το μήνυμα ότι η ομάδα μας πρέπει να δείξει σταθερότητα και χαρακτήρα στους αγώνες που απομένουν έτσι ώστε να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Παράλληλα υπήρξε και για πρώτη φορά παραδοχή ότι ο Μαντούκα πολύ δύσκολα θα προλάβει να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση φέτος. Αναλυτικά τα όσα είπε ο Πετρίδης στο Super Sport FM:

«Σαν ΑΠΟΕΛ κρατούμε ένα επίπεδο και μια πολιτική που όσο και να προκληθούμε κρατάμε ήρεμα τα πνεύματα. Κάποιοι έχουν ξεφύγει. Παρά τις κατ’ ιδίαν κουβέντες που είχαμε και δη με την Ανόρθωση στο μεταξύ μα παιχνίδι κυπέλλου όπου μας ζήτησαν χαμηλούς τόνους, έρχονται και βγάζουν ανακοίνωση που στιγματίζει το ΑΠΟΕΛ. Μας ξενίζει γιατί το κάνουν αυτό μόνο με το ΑΠΟΕΛ παραμονές ενός κρίσιμου αγώνα κυπέλλου. Μπορώ να πω παραδείγματα που είχαμε εμείς παράπονο από αυτά τα παιχνίδια αλλά δεν θα μπω σε αυτή την διαδικασία. Κρατάμε μια σταθερή θέση, μας ενόχλησε όλο αυτό όμως θα μείνω ως εδώ γιατί έχουμε παιχνίδι την Τετάρτη. Έχουμε όμως παράπονο. Εμείς πάντα απαντούμε στο γήπεδο  και θα πάρουν την απάντηση την Τετάρτη. Αδικήθηκαν και σε άλλα παιχνίδι στην Ανόρθωση και γίνεται αναφορά μόνο στα μεταξύ μας παιχνίδια. Το ΑΠΟΕΛ έχει υποφέρει φέτος από διαιτητικά λάθη και δεν είπε, ούτε θα πει τίποτα»

Για το τι σημαίνει η επιστροφή του ΑΠΟΕΛ στην κορυφή…

«Δεν σημαίνει τίποτα απολύτως το γεγονός ότι ανεβήκαμε στην κορυφή. Σημαίνει ότι με την ίδια αγωνιστική πειθαρχία θα πρέπει να συνεχίσουμε, να διατηρηθεί αυτή η συμπεριφορά, το πάθος και ο ρυθμός. Είχαμε δέκα τελικούς, πήραμε τον πρώτο. Βαθμοί θα χαθούν καθώς ξέρουμε ότι υπάρχει πολύς δρόμος». Για τον μεγάλο ανταγωνισμό που υπάρχει στη μάχη του τίτλου… «Εμείς δεν εκμεταλλευτήκαμε την διαφορά των πέντε βαθμών που είχαμε πριν τα Χριστούγεννα και τώρα καλούμαστε να παίζουμε με το ίδιο ρίσκο για να υλοποιήσουμε τον στόχο του πρωταθλήματος. Είναι εννιά ντέρμπι με αξιόλογες ομάδες και θα πρέπει να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό, να περιορίσουμε τις απώλειες βαθμών και τις απώλειες  από τραυματισμούς και με τον υπέροχο κόσμο μας να υλοποιήσουμε τον στόχο μας».  Για το τι περιμένει από το ΑΠΟΕΛ στη συνέχεια… «Η σταθερότητα και ο αγωνιστικός χαρακτήρας θα παίξουν ρόλο. Εμείς με την κάθοδο του κ. Φινκ είδαμε κάποια στοιχεία, πρέπει να τα σταθεροποιήσουμε την στιγμή που έχουμε και πολλά προβλήματα τα οποία βέβαια ποτέ δεν επικαλεστήκαμε. Υπάρχουν δύσκολα παιχνίδια, είναι και το κύπελλο στην μέση και πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση».

Για τη βελτίωση που περιμένουν στο ΑΠΟΕΛ και τις επιστροφές ποδοσφαιριστών που ταλαιπωρήθηκαν με τραυματισμούς…

«Πρέπει αμυντικά και μεσοεπιθετικά να λειτουργούμε σωστά. Ο προπονητής άλλαξε κάποια πράγματα, περιμένει και κάποιους ποδοσφαιριστές σαν επιστρέψουν όπως ο Βινίσιους, ο Αλωενύτης ο Κακά για να δώσει ανάσες σε κάποιους άλλους, Οι επιλογές θα είναι περισσότερες. Ευελπιστούμε ότι θα συνεχίσουμε από το τελευταίο μας παιχνίδι και κάθε εβδομάδα να βγάζουμε μεγαλύτερη διάρκεια».

Για το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί… «Είναι ένα δύσκολο πρόγραμμα όμως πιστεύω ότι υπάρχουν οι δυνατότητες, η ικανότητα και οι επιλογές σε όλους τους τομείς για να αντεπεξέλθουμε».

Για τις αλλαγές που έχει προαναγγείλει ο Τόρστεν Φινκ για τον αυριανό αγώνα κυπέλλου με την Ανόρθωση… «Το έκανε και στο προηγούμενο παιχνίδι του κυπέλλου. Έχει το ρόστερ που πρέπει για να κάνει αυτό το φρεσκάρισμα. Αυτός κρίνει ποιοι είναι οι πιο έτοιμοι. Ήρθε και η ατυχία να τραυματιστούν και οι δυο τερματοφύλακες, ευτυχώς ο ένας μπορεί αν παίζει. Ο Πάρντο απέφυγε τα χειρότερα, ελπίζουμε να επιστρέψει στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα».  Για τους Αλωνεύτη και Βινίσιους…

«Ο Στάθης έχει ενταχθεί στην ομάδα, το θέμα είναι πόσο δυνατά και γρήγορα θα μπει στην ομάδα  καθώς ήταν μακροχρόνιος ο τραυματισμός του. Αυτό θα το χειριστεί η τεχνική ηγεσία. Είναι ευχάριστο ότι δεν υπάρχει θέμα τραυματισμού με τον Στάθη, ελπίζω τα καλύτερα γιατί είναι ένας παίκτης που μπορεί να δώσει λύσεις, το ίδιο και ο Βινίσιους». Για τον Μαντούκα…

«Τα πράγματα δεν είναι και τα πιο ευχάριστα. Όλο αυτό τον έριξε και ψυχολογικά, κάνει αγώνα δρόμου όμως το βλέπω δύσκολο να μπορέσει να βοηθήσει φέτος». Για την δική του παρουσία στα αποδυτήρια πριν το ντέρμπι με την Ανόρθωση και την εμψύχωση προς τους ποδοσφαιριστές…

«Είναι κάποια πράγματα που χρειάζονται. Κρίνω πότε είναι πρέπον να γίνει αυτό και σε συνεργασία με τον προπονητή επιλέγουμε πως θα ντοπάρουμε τους ποδοσφαιριστές. Πρέπει να επιλέγουμε τον σωστό χρόνο για να κάνουμε τις παρεμβάσεις, δεν είναι κάτι που πρέπει να γίνεται συνέχεια»

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!