Η ιδιαιτερότητα του πλαστικού

Μια από τις ιδιαιτερότητες του πρώτου αγώνα που δίνει στην Ελσίνκι κάποιο πλεονέκτημα είναι το συνθετικό χορτάρι του γηπέδου τους. Οι καιρικές συνθήκες στη Φινλανδία είναι τέτοιες που οι περισσότερες ομάδες προτιμούν το πλαστικό χορτάρι έτσι ώστε να μην επηρεάζεται ο αγωνιστικός χώρος κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Το πλαστικό όπως είναι γνωστό έχει ιδιαιτερότητες με την μπάλα να κινείται πιο γρήγορα αλλά και τους παίκτες που δεν είναι συνηθισμένοι να δυσκολεύονται να κινηθούν όπως θέλουν σε αυτό. Η γρήγορη κίνηση της μπάλας μάλιστα συμβαίνει σε τόσο έντονο βαθμό που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να καθιστά δύσκολη τη σωστή πάσα ακόμα αυτήν που εμείς από την κερκίδα μπορεί να θεωρούμε εύκολη.

Παρά τα όσα γράφτηκαν η ομάδα μας δεν θα πραγματοποιήσει προπονήσεις σε πλαστικό χορτάρι στην Κύπρο αφού αυτό που υπάρχει στο πανεπίστημιο Κύπρου είναι πολύ διαφορετικό από του Sonera και το τεχνικό τιμ έκρινε ότι δεν υπάρχει λόγος να μπουν οι παίκτες σε μια διαδικασία που δεν θα βοηθήσει στην προσαρμογή τους.

Με αυτά τα δεδομένα η πρώτη και μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουν και να συνηθίσουν το πλαστικό του Sonera θα είναι το απόγευμα της Τρίτης όταν θα πραγματοποιηθεί η τελευταία προπόνηση πριν τον αγώνα. Εννοείται ότι οι Φινλανδοί ήταν αρνητικοί στο να παραχωρήσουν μια μέρα επιπλέον το γήπεδο στην ομάδα μας έτσι οι σκέψεις που έγιναν για αναχώρηση της αποστολής από το πρωί της Δευτέρας δεν προχώρησαν.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!