Η πονεμένη ιστορία των ακαδημιών

Μας ζητήθηκε από έναν από τους καθημερινούς επισκέπτες μας να σχολιάσουμε το σημερινό άρθρο του  sigmalive στο οποίο τονίζεται η επένδυση που έγινε στον Αρχάγγελο σε υποδομές και προσωπικό έτσι ώστε να μπορέσουν οι ακαδημίες να ξεφύγουν από την αφάνεια και τον ερασιτεχνικό τρόπο λειτουργίας των τελευταίων δεκαετιών. Στο συγκεκριμένο άρθρο τονίζεται η επένδυση της τάξης των 200 χιλιάδων ευρώ έτσι ώστε να δημιουργηθούν δυο γήπεδο φουτσαλ καθώς και η εργοδότηση προσοντούχων προπονητών. Το δικό μας σχόλιο είναι ότι ακούσαμε πάρα πολλά τα τελευταία χρόνια για το συγκεκριμένο θέμα. Κάθε χρόνο μάλιστα την περίοδο των εγγραφών βλέπουμε παρόμοια άρθρα με το συγκεκριμένο τα οποία θυμίζουν περισσότερο πληρωμένη διαφήμιση παρά οτιδήποτε άλλο. Αντιλαμβανόμαστε και αναγνωρίζουμε τη σημασία του να προβληθούν οι προσπάθειες που γίνονται οι οποίες είναι σημαντικές. Το τι παραμένει αναπάντητο κατά την άποψη μας είναι το αν υπάρχει κάποιο στρατηγικό πλάνο που θα οδηγήσει σύντομα τον κάθε πιτσιρικά που μπαίνει στις ακαδημίες να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα. Όνειρο ασφαλώς δεν είναι να πάει για 15 μέρες με την πρώτη ομάδα στην Αυστρία αλλά να κριθεί και να καταξιωθεί ως ο νέος Χαραλαμπίδης.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια θα αναμέναμε να ακούσουμε σε κάποια γενική συνέλευση της εταιρείας ή όποτε άλλοτε κρίνεται σκόπιμο από τους διοικούντες ποια πρακτικά μέτρα θα παρθούν έτσι ώστε πέραν των συνεντεύξεων και των προγραμματικών δηλώσεων να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο.

Διαβάζοντας πως δαπανούνται χιλιάδες ευρώ για ακόμα περισσότερα βελτιωτικά έργα στον Αρχάγγελο, θυμηθήκαμε και την εξαγγελία του προπονητικό κέντρο στην Κοκκινοτριμιθία. Θεωρούμε ότι οι επενδύσεις που εξακολουθούν να γίνονται και να προγραμματίζονται στον Αρχάγγελο κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την μεγάλη απόφαση για να δαπανηθεί αρχικά ένα ποσό της τάξης των 2 εκατομμυρίων ευρώ για να αρχίσουν τα έργα στην Κοκκινοτιριμιθία.

Έργα που ουσιαστικά θα είναι προς όφελος των ακαδημιών και όχι τόσο της πρώτης ομάδας η οποία στον Αρχάγγελο έχει υποδομές που δεν έχουν πολλές ομάδες στην Ευρώπη. Διαβάζουμε λοιπόν τα διάφορα, δεν πανηγυρίζουμε και περιμένουμε να δούμε ακόμα και σε βάθος χρόνου ουσιαστικά αποτελέσματα.   

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!