Και όμως υπάρχει επιπλέον κίνητρο…

Σίγουρα πρόκειται για ένα ακόμα μεγάλο ντέρμπυ από τα πολλά που συνηθίζουμε να βλέπουμε τα τελευταία χρόνια, όμως  το συγκεκριμένο πρέπει να το δούμε με μεγάλη σοβαρότητα γιατί ίσως είναι καθοριστικό στην κατάληξη του πρωταθλήματος. Πολλοί ίσως να μην το αντιλαμβάνονται και να κοιμούνται ήσυχοι από την άποψη ότι η Ομόνοια δεν μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, όμως στο σημείο που βρισκόμαστε και με βάση τα βαθμολογικά δεδομένα και τους εναπομείναντες αγώνες, η Ομόνοια ίσως να έχει μεγαλύτερο κίνητρο να κερδίσει αφού οι πιθανότητες κατάκτησης του πρωταθλήματος είναι με το μέρος της! Η μεταξύ μας διαφορά των 3 βαθμών και το γεγονός ότι σε περίπτωση ήττας η ισοβαθμία ευνοεί την ομάδα μας παραπλανεί όμως είναι κάτι που χρήζει ιδιαίτερης σημασίας.Και εξηγούμαστε:

Ενδεχόμενη ισοπαλία στο ΑΕΛ-Ανόρθωση δεν μας ευνοεί αφού αν κερδίσουμε την Ομόνοια θα ισοβαθμήσουμε με την ΑΕΛ η οποία υπερτερεί στα μεταξύ μας παιχνίδια (1 εκτός έδρας γκολ). Σε μια τέτοια περίπτωση η Ομόνοια πολύ απλά θα χάσει την τελευταία αγωνιστική από την ΑΕΛ και το πρωτάθλημα πάει Λεμεσό.

Αντίθετα όμως μια ισοπαλία στο ΑΕΛ-Ανόρθωση ευνοεί την Ομόνοια, αφού αν μας κερδίσει τότε θα ισοβαθμήσει στην δεύτερη θέση μαζί μας, 3 βαθμούς πίσω από την ΑΕΛ. Και αυτό είναι το σημαντικό στην όλη υπόθεση: Σε μια τέτοια περίπτωση πάμε στην τελευταία αγωνιστική με τα ακόλουθα βαθμολογικά δεδομένα:

1.  Αελ        662.  ΑΠΟΕΛ   633.  Ομόνοια 63

Την τελευταία αγωνιστική έχουμε ΑΕΛ-Ομόνοια και Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ. Επομένως αν έχουμε απώλειες και κερδίσει η Ομόνοια την ΑΕΛ τότε πρωταθλήτρια είναι η Ομόνοια που θα υπερτερεί στα μεταξύ τους παιχνίδια. Όμως ακόμα και αν κερδίσουμε την Ανόρθωση τότε, το πλεονέκτημα που έχουμε σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Ομόνοια παύει να υπάρχει αφού σε τριπλή ισοβαθμία ευνοείται η Ομόνοια (!!!!) που θα έχει 13 βαθμούς στα μεταξύ των τριών παιχνίδια έναντι 12 του ΑΠΟΕΛ και 8 της ΑΕΛ.

Που καταλήγουμε; Στο γεγονός ότι η Ομόνοια βολεύεται και με ισοπαλία στο ΑΕΛ-Ανόρθωση, που δεν μας βολεύει εμάς. Πιο απλά για να πάρει πρωτάθλημα η ομάδα μας χρειάζεται 2 νίκες και μόνο νίκη της Ανόρθωσης αύριο. Αντίθετα όμως, η Ομόνοια για να πάρει πρωτάθλημα χρειάζεται πάλι 2 νίκες και βολεύεται ακόμα και με ισοπαλία στο ΑΕΛ-Ανόρθωση. Τον νου μας λοιπόν αύριο…

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!